Ντέρμπι σε λάθος… ώρα

Μετά τις τελευταίες ήττες, ΟΦΗ και Εργοτέλης θα «μονομαχήσουν» το Σάββατο με τον χαμένο (αν υπάρξει) να… τρέχει με το «καλημέρα» Ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Εργοτέλη ή Εργοτέλη-ΟΦΗ σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έχει πάντα την δική του γοητεία αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες αφού πρόκειται για δύο ομάδες της ίδιας πόλης. Και όσες διαφορές κι αν υπάρχουν, σε […]

Μετά τις τελευταίες ήττες, ΟΦΗ και Εργοτέλης θα «μονομαχήσουν» το Σάββατο με τον χαμένο (αν υπάρξει) να… τρέχει με το «καλημέρα»

Ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Εργοτέλη ή Εργοτέλη-ΟΦΗ σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έχει πάντα την δική του γοητεία αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες αφού πρόκειται για δύο ομάδες της ίδιας πόλης.

Και όσες διαφορές κι αν υπάρχουν, σε βαθμολογικό, αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε αριθμό φιλάθλων, είναι πάντα (τα τελευταία χρόνια) ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο μας απασχολεί έντονα και για μεγάλο διάστημα. Κάτι που αναμένεται να γίνει και τώρα, καθώς το ερχόμενο Σάββατο οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Γεντί Κουλέ.

Και το πρώτο σχόλιο που μπορεί να κάνει κάποιος για το Σαββατιάτικο ντέρμπι είναι ότι έρχεται σε κακό… τάιμινγκ. Και το λέμε αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι και οι δύο θέλουν τη νίκη, όπερ σημαίνει ότι ο χαμένος (αν υπάρχει) θα βρεθεί σε δύσκολη θέση στην βαθμολογία σχεδόν με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα.

Για παράδειγμα οι γηπεδούχοι μετά την ήττα χθες στην Ξάνθη έχουν μόλις ένα βαθμό και μπορεί να έχουν λιγότερα παιχνίδια, ωστόσο αν δεν κερδίσουν τον Εργοτέλη, τότε θα είναι αναγκασμένοι να… τρέχουν. Γιατί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι έπονται ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας όπως με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό εκτός και ενδιάμεσα με ΑΕΚ εντός και ενδεχόμενα να υπάρχουν και οι εμβόλιμες αγωνιστικές εάν και εφόσον «βαπτιστούν» οι ομάδες Α’ και Β’. Δεν φέρουμε την… καταστροφή, αλλά τα απλά δεδομένα αυτό δείχνουν.

Μια από τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τον Εργοτέλη που μπορεί να παίζει εκτός έδρας, αλλά πρέπει θυσία να πάρει κάτι. Οι «κιτρινόμαυροι» σε περίπτωση ήττας θα μείνουν στους τέσσερις πόντους των δύο πρώτων αγωνιστικών χωρίς μάλιστα να έχουν λιγότερο παιχνίδι, βαθμολογική συγκομιδή που θα μοιάζει μικρή άσχετα αν οι αγώνες είχαν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αγώνες δύσκολοι που συνεχίζονται αφού έπονται Άρης εντός και Παναθηναϊκός εκτός. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, το πρώτο φετινό ντέρμπι έρχεται σε… λάθος ώρα.

Κατά τα άλλα αν θέλουμε να δούμε… πίσω από τα παιχνίδια των ομάδων μας στην προηγούμενη αγωνιστική και πέρα από κάθε ανάλυση που έχει γίνει στα σχετικά ρεπορτάζ θα αναφέρουμε επιγραμματικά τα εξής. Για τον Εργοτέλη το νούμερο που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι τα 62 λάθη. Κάτι που με απλά μαθηματικά σημαίνει ότι οι παίκτες του κόντρα στον Ολυμπιακό, έκαναν ένα λάθος κάθε 1,5 λεπτό. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πίεση που άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι» αλλά κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει η κίνηση αρκετές δυνατότητες και ενδεχόμενα σωστός προγραμματισμός στην ανάπτυξη.

Για τον ΟΦΗ οι πρώτες επισημάνσεις έχουν να κάνουν με τα μετόπισθεν. Τρία γκολ δέχθηκε από την Ξάνθη και τα τρία με σέντρα από τα πλάγια, με τους ακραίους μπακ και τον Κάρολ να μην βρίσκονται σε καλή ημέρα. Επίσης είναι πασιφανές ότι η ομάδα ακόμα ψάχνεται και ενδεχόμενα θα αργήσει να… μονταριστεί, ενώ το 20ημερο περίπου ρεπό δεν ήταν και τόσο ευεργετικό, όσο τουλάχιστον φαινόταν ότι θα ήταν.

Άντε και καλό… ντέρμπι.

Υ.Γ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Athletic Press που κυκλοφορεί.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook