Επουλώνει τις πληγές και κερδίζει χρόνο…

Ο Νίκος Μαρκάκης γράφει στο athleticradio.gr για το ποσό πολύ ανάγκη είχε τη νίκη ο ΟΦΗ, την άψογη διαχείριση του αγώνα από το Νίκο Νιόπλια και την ανάγκη της παρουσίας του κόσμου στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Επιτέλους χαμόγελα στον ΟΦΗ. Μετά τις δυο πρώτες απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα ήρθε το διπλό στον Βόλο  για να σπάσει το ρόδι… Η κακοδαιμονία μπορεί να μην έσπασε αλλά αυτό που ήθελε η ομάδα το πήρε και μάλλον πιο εύκολα από ότι περίμενε με τον Νιόπλια και τους παίκτες του να κάνουν τα αυτονόητα και στο τέλος να δικαιώνονται έστω και υποφέροντας όπως είπε και ο Κοζανίτης τεχνικός.

Τη νίκη που πέτυχε ο ΟΦΗ στον Βόλο την είχε απόλυτη ανάγκη. Μια νίκη που εκτός από παλικαρίσια ήταν και το φάρμακο που χρειαζόταν για να επουλώσει  τις πληγές του. Το τρίποντο στο Πανθεσσαλικό πέρα από τους τρείς βαθμούς δίνει και τον χρόνο στον ΟΦΗ μέχρι να μπορέσει  να γίνει ξανά μια κανονική ομάδα αφού και χθες δυστυχώς, δεν έλειψαν τα αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Νιόπλιας αυτή την φορά διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Μοναδικό του λάθος ότι μετά την πρώτη κίτρινη του Λάρσον άφησε στον Σουηδό το μαρκάρισμα του Φερνάντες με αποτέλεσμα να έρθει γρήγορα και η δεύτερη και ο ΟΦΗ να μείνει με δέκα. Τακτικά, ωστόσο, η προσέγγιση του αγώνα ήταν άριστη με τον τεχνικό του ΟΦΗ να αφήνει κατά μέρος το ανέφικτο, με όλα αυτά τα προβλήματα 4-3-3 και να το γυρίζει χωρίς αναστολές στο πιο αμυντικό 5-4-1.

Με τους τρείς στόπερ,  και τους Μεγιάδο, Ντιουσέ μπροστά τους να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι αλλά και τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα πλευρά(Μαρινάκης-Μπουζούκης δεξιά και Λάρσον-Τοράρινσον αριστερά) να βοηθούν αμυντικά  ο  ΟΦΗ μπλόκαρε τα ατού του Βόλου. Τι άλλο ήθελε ο ΟΦΗ σε αυτό το ματς; Ένα γρήγορο γκολ για να τον βολέψει στο παιχνίδι που επέλεξε να κάνει. Ήρθε κι αυτό-σαν από παραγγελιά-στην πρώτη φάση με την κεφαλιά του Διαμαντή και μετά τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Το πρώτο μέρος κύλησε ήσυχα και ο Νιόπλιας είχε να φοβάται μόνο την κούραση και τα λάθη που θα έφερνε μαζί της στο β΄ μέρος.

Πράγματι, μετά το 65΄ άρχισαν να βγαίνουν τα προβλήματα με την κόπωση και τους τραυματισμούς Μεγιάδο και Ντίκο. Οι δυο παίκτες κράτησαν όσο μπορούσαν αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να βγουν για να μην πάθουν μεγαλύτερη ζημιά. Ήρθε και η αποβολή του Λάρσον για να δώσει ακόμα περισσότερη κατοχή στους γηπεδούχους. Ευτυχώς για τον ΟΦΗ τα ατού του Βόλου ήταν εκτός παιχνιδιού κι έτσι παρότι με 10 κράτησε μάλλον άνετα το 0-1 και την σπουδαία νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα κερδίζει χρόνο μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες και να γίνουν οι τελευταίες μεταγραφές.

Ο Νιόπλιας λέει ότι ο ΟΦΗ στην συνέχεια θα είναι διαφορετικός. Τα ίδια έλεγε και πέρυσι και όντως έτσι ήταν. Το ερώτημα είναι πότε θα είναι έτοιμος με τις μεταγραφές και τις επιστροφές κι αν μέχρι τότε θα είναι κοντά στους υπόλοιπους. Το Σάββατο έρχεται ένα δύσκολο ματς με τον Παναιτωλικό στο Γεντί Κουλέ. Αν ο κόσμος αφήσει πίσω το παιχνίδι  με τον Παναθηναικό  και σταθεί κοντά στην ομάδα, επιβραβεύοντας και την νίκη στον Βόλο μπορεί να έρθει ένα ακόμα τρίποντο. Και τότε με ακόμα πιο πολλά περιθώρια και περισσότερο χρόνο η ομάδα  θα μπορεί να δουλέψει για να διεκδικήσει τον στόχο της, στέλνοντας στον «κουβά» όσους-εντός κι εκτός των τειχών- έσπευσαν να την ξεγράψουν μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook