ΟΦΗ(Σ) είσαι και δαγκώνεις…

Το έλεγα από την περασμένη εβδομάδα και από το ραδιόφωνο αλλά και σε κατ΄ ιδίαν μου συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους ότι ο ΟΦΗ θα πάρει αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Δεν ήταν μόνο θέμα διαίσθησης, ενστίκτου ή επιθυμίας. Ήταν και άλλοι παράγοντες, πιο ουσιαστικοί που με οδηγούσαν σε αυτές τις θετικές σκέψεις. Θέλετε ότι ο ΠΑΟΚ είχε αγκομαχήσει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και κάποια στιγμή, αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί, θέλετε ότι στον ΟΦΗ άρχισαν να μαζεύονται σιγά-σιγά οι παίκτες από μεταγραφές και επιστροφές, θέλετε και τον κόσμο που πάντα παίζει ρόλο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, ε, όλα αυτά ήταν κάποια μικρά έστω σημάδια ότι δεν είναι χαμένος από χέρι σε αυτό το ματς. Και αποδείχθηκε, με τον ιδανικότερο τρόπο ότι πράγματι δεν ήταν.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ μέτρησαν όλα τα παραπάνω αλλά και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός. ΟΦΗ, είσαι. Δεν γίνεται να μην παλεύεις τα παιχνίδια σου(όπως με Παναθηναικό…) ειδικά με ομάδες που σε έχουν πληγώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια όπως ο ΠΑΟΚ που περνούσε δια…περιπάτου την τελευταία επταετία από το Γεντί Κουλέ. Προφανώς αυτό πίστευε και ο αλαζόνας Λουτσέσκου που δεν βρήκε ένα καλό λόγο να πει στο τέλος για τον αντίπαλο. Λες και ο ΠΑΟΚ έπαιζε μόνος του και θεωρούσε τη νίκη δεδομένη. Αμ, δε. Αυτή την αλαζονεία τιμώρησε ο ΟΦΗ με το γκολ του Διαμαντή στις καθυστερήσεις. Γιατί μπορεί η ομάδα του Νιόπλια να μην διαθέτει το μπάτζετ ή την ποιότητα κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν πάντα ρόλο αυτά. Μετράει η ψυχή, το πάθος και φυσικά η φανέλα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν υποτιμήσει το μέγεθος της αλλά η ιστορία δεν σβήνει όσο και αν τα(καλά) χρόνια έχουν περάσει. Στον ΠΑΟΚ νόμιζαν προφανώς ότι θα κάνουν ένα ακόμα ωραίο περίπατο στο Ηράκλειο, ξεχνώντας πως για μια 20ετία έφευγαν με σκυμμένο κεφάλι από αυτό το γήπεδο. Ο ΟΦΗ με την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ κέρδισε απλά ένα βαθμό και χρόνο για την συνέχεια μετά την διακοπή. Το πιο σημαντικό μήνυμα όμως που έστειλε από το Κυριακάτικο παιχνίδι είναι πως είναι ξανά εδώ. Ακόμα και χωρίς να είναι έτοιμος, ακόμα κι αν δεν έχει ενσωματώσει όλους τους παίκτες, ακόμα κι αν παραμένουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις αλόγιστες αποφάσεις του καλοκαιριού, ακόμα κι έτσι παραμένει ΟΦΗ και ειδικά στο Ηράκλειο μπορεί να… δαγκώνει.

ΥΓ: Ας προστατεύσει κάποιος τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν ξέρω αν είναι ότι δεν μιλάει καλά τα ελληνικά αλλά οι δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα προσβάλουν την ομάδα και εκθέτουν τον ίδιο.

Υ.Γ2: Πως βρέθηκαν να κάνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κερκίδα στο Γεντί Κουλέ; Υπάρχει κάποια έξτρα μεταχείριση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης; Ή όλοι οι φιλοξενούμενοι στο γήπεδο ή κανείς…

Υ.Γ3: Ο Διαμαντής έδωσε πολλές απαντήσεις την Κυριακή και στην Τούμπα αλλά και στο Ηράκλειο. Αμφισβητήθηκε έντονα και από τους πρώην και από τους νυν αλλά με την γκολάρα που πέτυχε τους έκλεισε τα στόματα. Ο παίκτης που έχει χαρίσει τους 4 βαθμούς στον ΟΦΗ παραλίγο να μην ήταν εδώ σήμερα αν κάποιοι δεν επέμεναν πολύ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook