Τρομάζει η εικόνα του ΟΦΗ στο β΄ μέρος…

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, ούτε πυρηνική φυσική. Είναι απλό και αυτός είναι και ο λόγος που είναι και το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο. Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleicradio.gr.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αναλύσει το τι έγινε στο Γεντί Κουλέ και ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη σε βάρος του ΟΦΗ με ανατροπή. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η πιο ποιοτική η οποία χαράμισε ένα ημίχρονο στα λάθη του προπονητή της τα οποία εκμεταλλεύτηκε έστω και με δυσκολία(στο γκολ) ο ΟΦΗ.

Έτσι όπως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος έδινε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να ελέγχει το ματς και να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Νιόπλια δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά πράγματα για να καταφέρουν να βγάλουν εκτός αγώνα τους «ερυθρόλευκους». Βάζοντας ένταση, πάθος, μυαλό στο παιχνίδι τους και πιέζοντας ψηλά σε αυτό το διάστημα δεν άφησαν περιθώρια στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει προυποθέσεις για γκολ. Από την δική του πλευρά ο ΟΦΗ είχε πιο κλασικές ευκαιρίες, όπως αυτές που έχασε με Γκερέρο και Ντίκο αλλά τελικά έμελλε να σκοράρει(αφού δεν μπορούσε μόνος του) με την… βοήθεια του Ντόι. Ο πιτσιρικάς ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα καθώς από την μια η απειρία του και από την άλλη το γεγονός ότι δεν είναι στόπερ αλλά μέσος εξέθεσαν τον προπονητή του για την επιλογή να τον βάλει δίπλα στον Σωκράτη. Με τον ΟΦΗ λοιπόν να είναι καλύτερος και να προηγείται οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και η ψυχολογία ήταν με το μέρος των παικτών του Νιόπλια. Όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Φευ, όμως.

Στο ημίχρονο, έπεσε το φως…

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επανάληψη με τις αλλαγές των Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες και ο ΟΦΗ… δεν βγήκε καθόλου. Ο Μίτσελ απέσυρε και τον Ντόι γυρνώντας στην άμυνα τον Ενβιλά και ο…διακόπτης είχε πλέον γυρίσει υπέρ των πρωταθλητών. Τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσης για τον ΟΦΗ φάνηκαν από το ανόητο πέναλτι του Μεγιάδο στον Βρουσάι. Ο Μανδάς απέκρουσε αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό να «ξυπνήσει» τον ΟΦΗ από τον λήθαργο στου β΄ μέρους. Πολύ γρήγορα έγινε το 1-1 και στην συνέχεια χωρίς ο Ολυμπιακός να φορτσάρει έφτασε και στο 2ο γκολ από μια στημένη φάση που θύμισε παλιές…κακές εποχές για την άμυνα του ΟΦΗ.

Η ήττα αυτή πονάει όχι γιατί είναι αποτυχία να χάνεις από τον Ολυμπιακό αλλά γιατί όπως τον βρήκε σε αυτό το ματς δεν θα τον ξαναβρεί. Η εικόνα του ΟΦΗ στο β΄ μέρος τρομάζει όπως και τα πολλά και συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών. Έχει καταντήσει… ανέκδοτο αυτό που συμβαίνει με τον Τοράλ αλλά και με τους συνεχείς τραυματισμούς. Ανέκδοτο αποτελούν πλέον και οι δηλώσεις του Νιόπλια, στον οποίο έφταιγε χθες η φυσική κατάσταση(ενώ με τον ΠΑΟΚ που ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο τέλος ήταν πιο γυμνασμένος…). Μέχρι πότε ο τεχνικός του ΟΦΗ θα επικαλείται την καθυστέρηση στην συγκρότηση του ρόστερ για να δικαιολογεί την κακή εικόνα της ομάδας και τις ήττες; Ο Ολυμπιακός που κέρδισε χθες έκανε καλύτερο σχεδιασμό; Ακόμα ψάχνει την ιδανική ομάδα, απλά έχει πολύ καλύτερους παίκτες που με την ατομική τους ποιότητα μπορούν να γυρίσουν ένα ματς.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι(μόνο) η φυσική κατάσταση. Είναι ότι δεν έχει παίκτες που να ντριπλάρουν, να σκοράρουν, να δημιουργούν. Τυχαίο ότι από τα 5 γκολ που έχει πετύχει τα 3 είναι από αμυντικούς(2 ο Διαμαντής και ένα Μπαλογιάννης), το ένα αυτογκόλ και άλλο ένα από τον απόντα πλέον Νέιρα; No Νέιρα, no party. Εκεί έχει φτάσει ο ΟΦΗ και μετά έχει την απαίτηση να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ας κερδίσει την προσεχή Κυριακή στα Γιάννινα γιατί αν χάσει κι εκεί το έργο θα γίνει ξανά θρίλερ με απρόβλεπτο φινάλε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook