Η χειρότερη ομάδα της Λίγκας…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Όλο το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ιωνικό περικλείεται για μένα σε μια ατάκα που άκουσα από ένα οπαδό της ομάδας λίγο πριν το τέλος του αγώνα. «Λήξε το να φύγουμε, πονέσανε τα μάτια μας» φώναζε ο φίλος του ΟΦΗ που μέσα σε 8 λέξεις περιέγραψε όλο το φιλμ της αναμέτρησης του Σαββάτου. 

Στον αγώνα με τον Ιωνικό αποδείχθηκε, τώρα που σιγά-σιγά πηγαίνουμε και προς το τέλος του α΄ γύρου,  ότι ο ΟΦΗ είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Από ποιόν είναι καλύτερος ο ΟΦΗ; Από την Λαμία; Με το ζόρι και με τον Μανδά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του την κράτησε στο μηδέν στο Ηράκλειο. Από τον Ιωνικό; Έχασε με κάτω τα χέρια από μια ομάδα που μέχρι πρότινος ήταν ουραγός αλλά έδειχνε πράγματα στο γήπεδο και ήταν θέμα χρόνου να πάρει και την πρώτη νίκη που έψαχνε. Από τα Γιάννινα; Αν δεν ήταν το γκολ του Ντιουσέ στις καθυστερήσεις θα είχε χάσει και στους Ζωσιμάδες. Και μιλάμε για ομάδες που δεν πλησιάζουν το μπάτζετ του ΟΦΗ.  Μένει μόνο να δούμε και να τον συγκρίνουμε με τον Λεβαδειακό στο φινάλε του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα. Ο ΟΦΗ από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα με κάποιες μικρές εκλάμψεις κυριολεκτικά δεν βλέπεται. 

Κι όχι μόνο αυτό αλλά η εικόνα του προκαλεί θλίψη. Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό μετά από ένα καλό 20λεπτο όπου έγιναν και δυο φάσεις η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Βγήκε ο Τοράλ από το γήπεδο, σχόλασε…ο γάμος. Δεν υπήρχε από κει και πέρα ο ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο. Κι αν στο πρώτο μέρος υπήρχε μια ισορροπία στην επανάληψη όταν ο Ιωνικός μυρίστηκε…αίμα χτύπησε σε καίρια σημεία και τον αποτελείωσε. Το τραγικό για τον ΟΦΗ ήταν ότι μετά το 0-1 δεν έβγαλε καμιά αντίδραση στο τερέν. Ο Νταμπράουσκας γέμισε την ενδεκάδα με επιθετικούς αλλά οι παίκτες του δεν δημιούργησαν ούτε… μισή ευκαιρία. Κατοχή  61%-39% αλλά όπως θα έλεγε και μια ψυχή η κατοχή ήταν το 40. Έφτασε το ματς στις καθυστερήσεις που σε άλλες εποχές το Γεντί Κουλέ θα έπαιρνε «φωτιά» για να ανατρέψει αποτέλεσμα και όλο το γήπεδο παρακαλούσε  τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη. Τι να κάνει και ο κόσμος βλέποντας ότι περισσότερες πιθανότητες είχε να γίνει το 0-3 από το να μειώσει ή και να ισοφαρίσει η ομάδα του;

Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Νταμπράουσκας είχα γράψει ότι όσο καλός προπονητής κι αν είναι(που βάσει του βιογραφικού του είναι…) δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να τα αλλάξει όλα από την μια μέρα στην άλλη. Αυτό το είδαμε στον αγώνα με τον Ιωνικό. Κόντρα στον Άρη δεν φάνηκε τόσο γιατί ήταν ένα παιχνίδι με διαφορετικές απαιτήσεις. Που δεν ήταν απαραίτητο να έχει ο ΟΦΗ την μπάλα στα πόδια για να πάρει αποτέλεσμα. Με τον Ιωνικό φάνηκε το πόσο άναρχα δομήθηκε το ρόστερ αλλά και τα «εγκλήματα» που έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν σε ότι αφορά τους τραυματισμούς. Δεν γίνεται  σε κάθε παιχνίδι να βγαίνει και ένας παίκτης νοκ άουτ και να καθυστερεί όσο πολύ η αποθεραπεία τους. 

Ο Νταμπράουσκας δηλώνει ότι με δουλειά μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Αυτό δεν φτάνει. Ο οργανισμός του ΟΦΗ απαιτεί άμεση μετάγγιση αίματος με μεταγραφές. 

Αν υπάρχει ένα θετικό σημάδι είναι η μεγάλη διακοπή για το Μουντιάλ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και για ομάδες τύπου ΟΦΗ μόνο καλό μπορεί να κάνει. Αρκεί να συνδυαστεί και με την απαραίτητη ενίσχυση διότι το διακρίνουν και οι…πέτρες στα Καμίνια ότι με αυτό το έμψυχο υλικό δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, δυστυχώς, λένε την αλήθεια και όποιος δεν το βλέπει ή είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο ή εθελοτυφλεί. Θέλω να πιστεύω ότι στον ΟΦΗ δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο και θα κάνουν αυτό που πρέπει στην ώρα που πρέπει για να μην ψάχνουμε πάλι στο τέλος το «θαύμα» για  να σωθεί η χρονιά. Αλλιώς θα είναι όλοι υπόλογοι αν -ο μη γένοιτο-συμβεί το μοιραίο….

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook