Μπούσης…αυτοδύναμος στον ΟΦΗ

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του athleticradio.gr. Ο Μιχάλης Μπούσης είναι εδώ. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι στο Ηράκλειο, είναι στον ΟΦΗ και θα παραμείνει.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι εδώ. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι στο Ηράκλειο, είναι στον ΟΦΗ και θα παραμείνει. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μίλησε για όλους και για όλα. Μίλησε καταρχήν στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας και εν συνεχεία συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των οργανωμένων, για πρώτη φορά από τότε που ήρθε. Μέσα σε μια μέρα, το Σάββατο ο Μπούσης είπε όσα δεν είχε πει σε 4 χρόνια. Τα είπε και ξεθύμανε. Έδωσε απαντήσεις, έβγαλε πίκρα, είπε πολλές και μεγάλες αλήθειες που πονάνε…

Αφορμής δοθείσης από την ανακοίνωση των Συνδέσμων που τον τοποθετούσαν για πρώτη φορά στο κάδρο των ευθυνών για την πορεία της ομάδας ο Μπούσης σήκωσε το γάντι και τα είπε για πρώτη φορά έξω από τα δόντια αδιαφορώντας αν θα γίνει ή όχι αρεστός σε πολύ κόσμο. Είπε, και τι δεν είπε: για  την πλήρη αδιαφορία των επιχειρηματιών του Ηρακλείου, τα εισιτήρια που δεν αντιπροσωπεύουν την δυναμική του ΟΦΗ, την ρήξη με τους Σαμαράδες, τα  λάθη που έγιναν και με δική του ευθύνη στον σχεδιασμό αλλά και παλαιότερα στην αλλαγή σήματος,  την υπέρβαση με τον Νταμπράουσκας,  την (διαφορετική) αντίληψη του για το ποδόσφαιρο. Και φυσικά για τα χρήματα που έχει δώσει αυτά τα 4 χρόνια.

Η έκρηξη του Μπούση υπήρξε απόλυτα δικαιολογημένη. Νιώθει αδικημένος, όχι από την κριτική, αλλά από τα…γύρω γύρω που ακούγονται και για όλα όσα γράφτηκαν στην ανακοίνωση των οργανωμένων τα οποία  θεωρεί ότι τον θίγουν ως προσωπικότητα. Και τι δεν έχει ειπωθεί ή γραφτεί το τελευταίο διάστημα. Ότι δεν ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ, ότι φεύγει, ότι πάει στην ΑΕΚ και άλλα πολλά. Νιώθει θιγμένος γιατί όπως είπε έχει διαθέσει αρκετά χρήματα για τον ΟΦΗ και  πρόσθεσε και κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο: 

Ότι ο ίδιος του ο πατέρας τον κάλεσε να επιστρέψει στην Αμερική, να του δώσει τα χρήματα που έχει διαθέσει για τον ΟΦΗ και να «πετάξει τα κλειδιά».

Ενδεχομένως, θα πουν κάποιοι ότι αυτή η αναφορά  μπορεί να αποτελεί  ένα είδος «ψυχολογικού εκβιασμού» από την πλευρά του προέδρου για να σταματήσει κάθε είδους κριτική. Δεν συμβαίνει όμως αυτό γιατί-καλώς ή κακώς-ο Μπούσης έχει δίκιο σε όλα όσα είπε. Μήπως είναι ψέματα ότι από την εποχή ακόμα της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το επιχειρηματικό Ηράκλειο απείχε  από κάθε είδους προσφορά στην ομάδα; Ότι  στα πέτρινα χρόνια ακόμα και οι διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο ήταν απλήρωτες; Ότι η ομάδα όταν την ανέλαβε δεν είχε ούτε μπάλες για να παίξει; Ο μοναδικός που  στάθηκε και στα πέτρινα χρόνια και τώρα κοντά της είναι ο Μηνάς Χαλκιαδάκης. Αν δεν ήταν εκείνος την κρίσιμη περίοδο του Γενάρη του 2018 ο ΟΦΗ θα είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ετών.

Μήπως είναι ψέματα ότι το γήπεδο είναι σχεδόν άδειο στους περισσότερους-πλην των ντέρμπι-αγώνες; Πως έχει τα λιγότερα διαρκείας των τελευταίων ετών; Ότι κατασκεύασε δυο σουίτες στο Γεντί Κουλέ και δεν μπορεί να τις πουλήσει; Πως πολύς κόσμος προτιμά την ζεστασιά του καναπέ και την ίδια στιγμή έχει τεράστιες απαιτήσεις; Ότι η ομάδα έχει πληρώσει τόσα χρήματα σε πρόστιμα που αν τα είχε στο ταμείο της θα μπορούσε να κάνει μια και δυο μεταγραφές; 

Είναι ψέματα ότι χωρίς την οικονομική του υπέρβαση ο Νταμπράουσκας δεν θα ερχόταν ποτέ στο Ηράκλειο; Ποιος άλλωστε και με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να πείσει ένα καταξιωμένο προπονητή να έρθει στον ΟΦΗ στην χειρότερη στιγμή του;

Δεν είναι ψέματα επίσης ότι έχει διαθέσει αρκετά χρήματα για τον ΟΦΗ αυτά τα 4 χρόνια. Επί της δικής του εποχής ο ΟΦΗ ξεκίνησε να αγοράζει(και να πουλάει) ποδοσφαιριστές. 

Έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και σε ότι αφορά την δήλωση που είχε κάνει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και διευκρίνισε ότι δεν είχε πει ότι ο ΟΦΗ είναι μικρή ομάδα, αποδίδοντας την σύγχυση που δημιουργήθηκε στα κακά ελληνικά του. Απάντησε και στις αιχμές που υπήρξαν προς το πρόσωπο του επειδή πήγε και φωτογραφήθηκε με τον Μελισσανίδη στην «Αγιά Σοφιά» ή για το στόρι που ανέβασε από την Λεωφόρο στα σόσιαλ εξηγώντας την τελείως διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα του. Είπε, μεταξύ άλλων,  ότι έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε όποιο γήπεδο θέλει και δήλωσε περήφανος για τις καλές σχέσεις που έχει με όλους τους ιδιοκτήτες.

Ο Μπούσης  όμως αναγνώρισε και τα λάθη του. Είπε για το σήμα ότι αν ξαναγύριζε τον χρόνο πίσω θα έδινε την δυνατότητα στον κόσμο να αποφασίσει, εξηγώντας όμως ότι υπήρχαν και νομικοί λόγοι πίσω από αυτή την αλλαγή. Μίλησε για τους Σαμαράδες, αναφέροντας ότι ήταν απλά μια συνεργασία που δεν πήγε καλά(«δεν με έκλεψαν» είπε χαρακτηριστικά), αρνούμενος να ακολουθήσει την ρυπογόνο ατμόσφαιρα που διαχέεται από κάποιους κακεντρεχείς(«μα είναι δυνατόν το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι καλά έκανες και τους καθάρισες;») για αυτό το θέμα.

Ξεκαθάρισε ότι ούτε ψάχνει ούτε θέλει «συμπαίκτες» για την ΠΑΕ. «Όταν δεν τα πας καλά με τους συγγενείς σου πως μπορείς να πας με άλλους;  Κι αν χρειαστεί να μπορούν λεφτά για μια μεταγραφή και ο άλλος δεν θέλει τι θα γίνει, θα πάμε στα δικαστήρια; Καλύτερα μόνος μου» είπε απαντώντας έτσι,  εμμέσως πλην σαφώς μετά από καιρό και για το πρόωρο  «διαζύγιο» με την οικογένεια Παλυβού.

Απάντησε και για το περίφημο πρότζεκτ και είπε ότι είναι όλα αυτά τα οποία γίνονται στο ΒΑΚ. Η ανακατασκευή των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων δίπλα σε αυτές. Ακόμα και το νέο γήπεδο, για το οποίο ανέφερε ότι θα ήθελε να το δει να είναι έτοιμο εντός της επόμενης τριετίας. Αυτά για  κάποιους μπορεί να ακούγονται ως λόγια του αέρα αλλά δεν είναι. Ο Μπούσης δεν είναι αφελής για να βάζει ένα τόσο μικρό χρονικό ορίζοντα(που συμπίπτει με τα 100 χρόνια της ομάδας), σίγουρα έχει στο μυαλό του τις επιλογές.

Προέχει, βέβαια, η σωτηρία της ομάδας για την οποία δήλωσε σίγουρος. Με το ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα, όλα μπορούν να πάρουν, αργά ή γρήγορα, τον δρόμο τους. Είναι θετικό ότι μετά την και την συνάντηση που είχε  με τους οργανωμένους ο Μπούσης έχει πλέον την πλήρη στήριξη τους και προχωρά…αυτοδύναμος για μια νέα… τετραετία. 

ΥΓ: Υπεράνω κριτικής δεν είναι κανείς και τουλάχιστον εμείς θα συνεχίσουμε να την ασκούμε(πάντα καλοπροαίρετα) προς κάθε κατεύθυνση…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook