Αρκούντως διδακτική ήττα για τον ΟΦΗ…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Αρκούντως διδακτικό ήταν το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο για όλους εμάς που πιθανόν να έχουμε ξεχάσει, ή αγνοούμε,  ή παρερμηνεύσει σημαντικούς γραπτούς ή άγραφους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Δίδαγμα 1ο:

Τα αποτελέσματα των φιλικών είναι για τα…σκουπίδια. Πριν από μια εβδομάδα ο ΟΦΗ είχε νικήσει τον Ιωνικό στο ΒΑΚ με 7-0. Μετά το ματς ο Σπανός παραιτήθηκε, τελικά παρέμεινε και μερικές μέρες αργότερα είδε την ίδια ομάδα που «έφαγε» επτά  γκολ από τον ΟΦΗ να παίρνει ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναικό.

Αντιθέτως, από την άλλη  πλευρά ο ΟΦΗ μετά την ευφορία και την αισιοδοξία αυτού του αποτελέσματος  είδε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που ακολούθησε τον Ατρόμητο να του παίρνει το ματς με…μισή ευκαιρία και τον ίδιο να μην μπορεί, να βρει δίχτυα, παρότι ανώτερος σε όλο το ματς.

 

Δίδαγμα 2ο:

Το ποδόσφαιρο έχει πολλές φορές μέσα του την αδικία. Να είσαι καλύτερος, να προσπαθείς, να χάνεις ευκαιρίες και να σου έρχεται ο αντίπαλος με μια φάση και να σου κλέβει την μπουκιά από το στόμα.

Αυτός είναι όμως και ένας λόγος που το αγαπάμε καθώς δίνει την δυνατότητα σε όλους να ελπίζουν στην νίκη ακόμα κι αν μετέρχονται μέσων όπως είναι το καταστροφικό παιχνίδι.

Το έχει κάνει και ο ΟΦΗ σε ματς στο παρελθόν(πχ στην νίκη του στον Βόλο), χθες είδε και την άλλη, την άσχημη όψη του νομίσματος.

 

Δίδαγμα 3ο:

Για τα…σκουπίδια είναι και τα στατιστικά. 73%-27% κατοχή, 15-3 τελικές, 7-0 κόρνερ αλλά το «κοντέρ» έγραψε 0-1.

Είχε δίκιο τελικά ο «αλενατόρε» Αναστόπουλος που έλεγε πως η κατοχή ήταν…το 1940 με τους Γερμανούς.

Ή για να το θέσουμε λίγο διαφορετικά οι αριθμοί είναι ορισμένες φορές ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ουσία και από αυτή είχε περίσσευμα ο Ατρόμητος την Πέμπτη στο Γεντί Κουλέ.

 

Δίδαγμα 4ο

Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να έχεις αυγά. Για να το ερμηνεύσουμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα για να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις και για να σκοράρεις πρέπει να έχεις επιθετικούς. Ο ΟΦΗ σε 15 ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου έχει πετύχει 10 γκολ.

Από επιθετικούς έχει πάρει, δυστυχώς μόνο ένα, το νικητήριο του Ντουρμισάι κόντρα στον Λεβαδειακό.Οι υπόλοιποι; Ντίκο: 0, Γκερέρο: 0, Μπιφουμά: 0, Τζου: 0, Καμάου: 0, Θεοδοσουλάκης: 0  Τσιλιανίδης, Γρίβας απόντες.

Ο ΟΦΗ αγωνίζεται από την αρχή του πρωταθλήματος χωρίς φορ. Με τον Γκερέρο όποτε παίζει να βγαίνει μακριά για να πάρει μπάλα, τον Ντίκο να δείχνει ότι δεν είναι αυτή η θέση του, τον Ντουρμισάι να είναι  μία μέσα, δέκα έξω.

 

Δίδαγμα 5ο:

 Ένας προπονητής όσο καλός και σοβαρός κι αν είναι χρειάζεται και τα κατάλληλα υλικά για να παραγάγει έργο. Ο Νταμπράουσκας είναι και καλός και σοβαρός προπονητής. Αλλά στον ΟΦΗ που ήρθε…έμπλεξε.

Δεν ξέρω αν άλλα περίμενε και άλλα βρήκε αλλά σίγουρα έχει αντιληφθεί, πλέον, ότι η τωρινή ομάδα του δεν είναι ούτε Λουντογόρετς, ούτε Ζαλγκίρις, ούτε Χάιντουκ  που διεκδικούσαν και έπαιρναν τίτλους. Εδώ έχει να κάνει με μια ομάδα, η οποία το καλοκαίρι χτίστηκε σε σαθρές βάσεις και ανά  πάσα στιγμή είναι σε κίνδυνο να καταρρεύσει.

Η έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ, είναι εμφανής έστω κι αν ο ίδιος, αρνείται-και πολύ καλά κάνει- να «δώσει» τους παίκτες του βορά στην κριτική του κόσμου.

 

Επιμύθιο:

 Χωρίς καλές και ουσιαστικές κινήσεις στις μεταγραφές η χρονιά θα κυλήσει μέσα στο άγχος και την αγωνία μέχρι το τέλος.

Η διοίκηση έχει καθήκον να πράξει το αυτονόητο και να βοηθήσει την ομάδα, χωρίς να σκέφτεται το οικονομικό. Γιατί η χασούρα σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο-και δεν θέλει και πολύ να σε πάρει τελείως από κάτω-θα είναι απείρως μεγαλύτερη για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ από τα χρήματα που θα δαπανήσει για να σώσει την χρονιά.

Υ.Γ: Διπλό τραγικό λάθος στην φάση του γκολ του Ατρόμητου. Πρώτα ο Μεγιάδο διώχνει άτσαλα πάνω στον Έρλινγκμαρκ και στην συνέχεια ο Μπιφουμά, με τα χέρια στη μέση, απλά παρακολουθεί τον αντίπαλο του να σουτάρει και να σκοράρει…

Υ. Γ 2: Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με αγάπη, ειρήνη και υγεία…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook