Ο ΟΦΗ έρχεται ξανά είτε αρέσει είτε όχι…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr

OFARAAAA

Ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει στο Καραισκάκη από εκείνο το ιστορικό 4-5 με την μεγάλη ανατροπή από το 4-0 στις 27 Μαίου του 1990. Έχει να πάρει βαθμό από την ισοπαλία με σκορ 2-2 στις 29 Οκτωβρίου 2011. Ωστόσο αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε,  στην μνήμη μας έχουν μείνει άλλες δυο αναμετρήσεις, στις οποίες ο ΟΦΗ γνώρισε την  ήττα αλλά ουσιαστικά είναι σαν να κέρδισε τον Ολυμπιακό. Μια στις 19 Οκτωβρίου 2019 και άλλη μια την Κυριακή το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2023 και τις δυο φορές με το ίδιο σκορ(2-1). 

Είναι ορισμένες φορές που, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο και οι ήττες σε μεγαλώνουν. Εξαρτάται από ποιόν χάνεις και πως χάνεις. Ο ΟΦΗ έχασε την Κυριακή από τον, κατά γενική ομολογία, καλύτερο φετινό Ολυμπιακό. Και παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών, στο β΄ μέρος, και δεν σκόραραν περισσότερα γκολ λόγω της εκπληκτικής εμφάνισης του Μανδά, στο τέλος η ομάδα που έμεινε με το «αχ» της εξέδρας ήταν ο ΟΦΗ. Που είδε τον Πασχαλάκη να βγάζει δυο τετ α τετ με τους Γκρόνινγκ και Μπάκιτς και να διαφυλάττει τη νίκη για την ομάδα του. Ο ΟΦΗ, λοιπόν, αν και έχασε δίκαια, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα που υπήρχε μετά τους αγώνες με Παναθηναικό στην Λεωφόρο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τι δείχνει αυτό; Ότι ο ΟΦΗ σιγά-σιγά αλλά σταθερά ανεβαίνει επίπεδο. Αρχίζει να θέτει τις βάσεις για να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα. Να βλέπει και πάλι στα μάτια όχι τους Λεβαδειακούς τις Λαμίες και τους Ιωνικούς (συγγνώμη,  αλλά ποια σχέση έχει με αυτές τις ομάδες) αλλά τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα κι έξω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει δουλειά, υπομονή και επιμονή αλλά το υπόβαθρο υπάρχει, αρκεί να αξιοποιηθεί. Το πιο μεγάλο «όπλο», πέρα φυσικά, από την διοικητική σταθερότητα, που προσφέρει η ιδιοκτησία Μπούση είναι η παρουσία του Νταμπράουσκας.

Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε για τον Λιθουανό. Δεν είναι μόνο ότι με την δουλειά που έχει κάνει αυτούς τους τρείς μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, έχει αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία του ΟΦΗ. Με την παρουσία του και τα αποτελέσματα της δουλειάς του έχει συσπειρώσει τον κόσμο, τον έχει κάνει να πιστέψει ξανά στην ομάδα. Τον κόσμο που δεν πήγαινε πολλές φορές, ούτε στο Γεντί Κουλέ, τον «ανάγκασε» να πάει, για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, στο Καραισκάκη, που δεν είναι και η πιο εύκολη έδρα. Και μέσα εκεί να στήσει το δικό του πάρτι και να αφήσει  άφωνους και τους δικούς του φίλους και τους αντιπάλους.

Το ταξίδι αυτό δεν πήγε χαμένο. Ο κόσμος είδε την ομάδα του να αντιμετωπίζει ως ίση προς ίση τον Ολυμπιακό και να τον αναγκάζει να πανηγυρίζει στο τέλος που δεν έχασε τη νίκη. Ότι είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στο ίδιο γήπεδο αλλά χωρίς τον κόσμο του, ότι έκανε και φέτος σε Λεωφόρο και Τούμπα.

Χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι ο ΟΦΗ αρχίζει σταδιακά να μεγαλώνει ξανά; Αυτό, φαίνεται και από την αντιμετώπιση που έχει σε αυτά τα γήπεδα. Όσο ήταν «μικρός» αγωνιστικά είχε την συμπάθεια όλων. Τώρα που δείχνει ότι συνέρχεται και έρχεται… στα κυβικά του, μάλλον ορισμένοι ενοχλούνται. Προφανώς για όλους αυτούς, στην Ελλάδα απαγορεύεται για μια ομάδα να διεκδικήσει και πολύ περισσότερο να πάρει αποτέλεσμα στο Καραισκάκη, στην Λεωφόρο, στην Τούμπα, στην Νέα Φιλαδέλφεια. 

Είναι «συμπαθητική» ομάδα ο ΟΦΗ αρκεί να μην κάνει το λάθος να γυρέψει αποτέλεσμα σε αυτά τα ματς. Απαγορεύεται, εξάλλου, να έχει κόσμο ο ΟΦΗ μακριά από την Κρήτη. Έφτασαν κάποιοι να αναρωτιούνται, δημόσια,  πως είναι δυνατόν να υπάρχουν οπαδοί του ΟΦΗ στο Καραισκάκη και σε άλλους να μην επιτρέπεται. Λες και ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν γνωρίζουν τίποτα για τις εκδρομές των «ερυθρόλευκων», των «πρασίνων» και των κίτρινων» στον Βόλο ή για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ματς του Α΄ Γύρου στο Ηράκλειο. Τους πείραξε η πρώτη εκδρομή των φιλάθλων του ΟΦΗ στην Αθήνα έχοντας φτάσει, απ΄ ότι φαίνεται, στο σημείο,  να εμπλέκουν την κρητική ομάδα στα πολιτικά τους παιχνίδια και τις κόντρες τους με τον υφυπουργό Αθλητισμού. 

Ο Νταμπράουσκας και οι παίκτες του, προς το παρόν δεν μασάνε. Δείχνουν τον δρόμο, ο κόσμος ακολουθεί και ο ΟΦΗ έρχεται…είτε αρέσει αυτό σε ορισμένους είτε δεν αρέσει…

Υ.Γ: Ο Μπούσης «φεύγει»-λένε-  από τον ΟΦΗ. Αλλά πριν φύγει κάνει πρώτα-έτσι για την…πλάκα του, φαντάζομαι- μια αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 2 εκ ευρώ και ετοιμάζει και μεταγραφικές «βόμβες» τύπου Φελίπε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook