Μόνος του έβγαλε τα μάτια του ο ΟΦΗ…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Η περίοδος του… μέλιτος του ΟΦΗ με τον Νταμπράουσκας αποτελεί παρελθόν… Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα την ομάδα ενώ από το στόχαστρο του δεν γλίτωσε ούτε ο Λιθουανός για τον οποίο υπήρξαν πολλές μουρμούρες κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ έβαλε μόνος του τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του σε αυτό το παιχνίδι. Από την επιλογή της 11άδας φάνηκε ότι το απόγευμα του Σαββάτου θα ήταν δύσκολο για την ομάδα του Ηρακλείου. Ο Νταμπράουσκας ξεκίνησε με μόλις ένα επιθετικό(Ντίκο) και τον πασπαρτού Μπαλογιάννη σε ένα ρόλο δεύτερου επιθετικού, την ώρα που στον πάγκο υπήρχαν τρείς εξτρέμ και ένας φορ. Έχοντας απέναντι του μια ομάδα που αγωνίστηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αδυνατούσε από το ξεκίνημα να βρει τρόπους διάσπασης της αντίπαλης άμυνας με τον Ντίκο να αναγκάζεται να παίζει εκτός περιοχής, τον Μπάκιτς να γίνεται πότε φορ και πότε δεκάρι και τον ΟΦΗ να στερείται και δημιουργίας και εκτέλεσης. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανήκει στους Βοιωτούς και τον ΟΦΗ να έχει μια ανούσια κατοχή χωρίς να απειλεί.

Ο Νταμπράουσκας ξεκίνησε και στην επανάληψη χωρίς αλλαγές, και πολύ γρήγορα ήρθε το γκολ από τον Λεβαδειακό που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια. Ωστόσο ακόμα και με το 0-1 στην πλάτη οι πρώτες αλλαγές  έγιναν με καθυστέρηση στο 64΄και στο 72΄ αλλά το γκολ δεν θα ερχόταν αν δεν υπήρχε η ποιότητα του Μπάκιτς. Θα περίμενε κανείς ότι το 1-1 θα έδινε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων αλλά φευ…Στα περίπου 20΄μέχρι την λήξη ο ΟΦΗ δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία ενώ μετά και την αναγκαστική αποχώρηση Μπάκιτς στο 80΄έχασε και το…απρόοπτο από το παιχνίδι του και κάπως έτσι χάθηκαν άλλοι δυο βαθμοί φέτος στο Γεντί Κουλέ.

Αυτή την φορά ο κόσμος δεν χειροκρότησε…Ήταν και λίγο αφύσικο εδώ που τα λέμε, να χάνει ο ΟΦΗ από Άρη και ΑΕΚ  με τριάρες  στην έδρα του και ο κόσμος να χειροκροτεί αλλά το έκανε για να δείξει την στήριξη του. Όλα όμως έχουν τα όρια τους και ο  λίγος κόσμος που πήγε το Σάββατο στο γήπεδο γιατί η πλειοψηφία απείχε,  έστειλε με αυτό τον τρόπο το μήνυμα του  για την απογοήτευση που υπάρχει από την πορεία της ομάδας. Αλλά και όσοι πάνε στο γήπεδο τι έχουν δει μέχρι σήμερα; Σε 14 αναμετρήσεις εντός μόλις δυο νίκες και 7 γκολ ενεργητικό. Απολογισμός που δεν ταιριάζει σε ομάδα με την δυναμική του ΟΦΗ και δικαιολογημένα το γήπεδο ήταν παγωμένο με τον Λεβαδειακό.

Η νέα απώλεια έκανε τον Νταμπράουσκας να χάσει την ψυχραιμία του. Δεν έκρυψε την ενόχληση του ούτε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι, ούτε στην συνέντευξη τύπου. Ο Λιθουανός αντιμετωπίζει πλέον την πρώτη σημαντική κρίση στην ομάδα από την ημέρα της άφιξης του. Αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών του αλλά και του κόσμου που τον στήριξε και τον στηρίζει ακόμα ενώ δεν υπάρχει κανείς που να μην αναγνωρίζει ότι συνέβαλε στη αγωνιστική ανάταση του ΟΦΗ μετά την διακοπή του Μουντιάλ. Διαχειρίστηκε με επιτυχία τους πρώτους δύσκολους μήνες αλλά έφτασε η ώρα να δοκιμαστεί και στα πιο δύσκολα γιατί ο ΟΦΗ είναι ομάδα που δεν διεκδικεί τίτλους όπως οι προηγούμενες στις οποίες θήτευσε αλλά έχει πολλές απαιτήσεις και ο πάγκος του είναι ηλεκτρικός… 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook