Σαν ελβετικό ρολόι…

Με ολοκληρωμένη πλέον την κανονική θερινή μεταγραφική περίοδο έχει ενδιαφέρον να δούμε  πως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του ΟΦΗ για την σεζόν 2023-24.  Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει συνολικά στην διάθεση του 26 ποδοσφαιριστές, με την μεταγραφική περίοδο των ελεύθερων-ανέργων να διαρκεί μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη και τον ΟΦΗ να έχει την δυνατότητα της απόκτησης ενός ακόμα παίκτη για την επίθεση, χωρίς πάντως αυτό να θεωρείται δεδομένο μιας και ο Λιθουανός φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν και από τους παίκτες που έχει στην διάθεση του.

Αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο ΟΦΗ δεν είχε αποκτήσει καν το  βασικό του φορ, φέτος ο μεταγραφικός σχεδιασμός δούλεψε σαν ελβετικό ρολόι, με μεγάλη ακρίβεια και στην ώρα του. Όσοι παίκτες αποχώρησαν τα κενά τους καλύφθηκαν, όλα εκτός ίσως από μια θέση στην γραμμή κρούσης με τον Νταμπράουσκας , ωστόσο,  να δείχνει να μην ανησυχεί και να  θεωρεί ότι μπορεί να πάει μέχρι τον Γενάρη με το υπάρχον υλικό.

Ο ΟΦΗ κινήθηκε έγκαιρα από την αρχή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και απέκτησε αυτό το καλοκαίρι συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές. Δυο στόπερ (Λαμπρόπουλος, Καρώ), ένα τερματοφύλακα (Μπάουμαν), δυο αμυντικούς μέσους (Γκαγιέγος, Γκλάζερ), ένα αριστερό μπακ (Αμπαντά) και δυο μεσοεπιθετικούς (Ριέρα, Κουτεντάκης).

Από την άλλη είχαμε τις διπλάσιες, σχεδόν, αποχωρήσεις καθώς συνολικά 17 παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν. Παίκτες που αποχώρησαν ως ελεύθεροι (Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Τσιλιανίδης) που αποδεσμεύτηκαν γιατί δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Νταμπράουσκας (Γκρόνινγκ, Στίβενς, Τζού, Καμάου, Ντουρμισάι, Γιοχού, Μπιφουμά) νεαροί που δόθηκαν δανεικοί(Γρίβας, Σηφάκης, Αλμοχαμέντ, Φαλατάχ) ο δανεικός Περέα και δυο βασικοί οι οποίοι πωλήθηκαν  και έφεραν στα ταμεία του ΟΦΗ περίπου 1.5 εκ ευρώ(Μανδάς, Ντιουσέ).

Το ρόστερ του ΟΦΗ το οποίο εκτός σοβαρού απροόπτου έχει κλείσει,  περιλαμβάνει 26 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες. Ας δούμε ποιοι υπάρχουν για κάθε θέση:

Τερματοφύλακες: Χριστογεώργος, Μπάουμαν, Σωτηρίου

Δεξιά μπακ: Λάρσον, Μαρινάκης

Αριστερά μπακ: Τοράρινσον, Αμπαντά, Σημαντηράκης

Στόπερ: Λαμπρόπουλος, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης, Γιαννούλης

Αμυντικά χαφ: Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Γκλάζερ

Μέσοι: Τοράλ, Νέιρα, Μπάκιτς, Αποστολάκης, Κουτεντάκης, Ριέρα

Επιθετικοί: Φελίπε, Ντίκο, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης

Ουσιαστικά έγινε αυτό που είχε δηλώσει  σε ανύποπτο χρόνο ο τεχνικός του ΟΦΗ. Ότι, δηλαδή, θέλει να δουλέψει με ένα ρόστερ 24-26 ποδοσφαιριστών με 4 τερματοφύλακες. Ο Λιθουανός έχει πλέον στα χέρια του τις λύσεις που χρειάζεται βάσει και του συστήματος που έχει επιλέξει (3-4-1-2).

Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν σε πάνω από μια θέσεις της ενδεκάδας και να καλύψουν τα όποια κενά μπορούν να υπάρξουν.

Είναι αδιαμφισβήτητο πάντως, και μόνο όποιος είναι κακόπιστος δεν το βλέπει ότι σε σχέση με πέρυσι το ρόστερ έχει αναβαθμιστεί. Όχι μόνο επειδή ο ΟΦΗ διαθέτει  4  ενεργεία διεθνείς (Μπάκιτς, Καρώ, Γκλάζερ, Τοράρινσον συν τους δύο νεαρούς Κουτεντάκη, Σημαντηράκη) κάτι που είχε χρόνια να συμβεί αλλά και γιατί ποιοτικά, τουλάχιστον από την μέση και μπροστά είναι σίγουρα σε επίπεδο εξάδας.

Αναμένουμε να φανεί και στο γήπεδο στην συνέχεια του πρωταθλήματος…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook