Η ποδοσφαιρική Κρήτη για δυο ώρες στο σκοτάδι…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στο Κύπελλο Ελλάδας το οποίο η ΕΠΟ έχει φροντίσει να απαξιώσει σε βαθμό που σε λίγο δεν θα ασχολείται κανείς μαζί του. Ο δεύτερος την τάξη θεσμός ποδοσφαίρου που σε άλλες χώρες αποτελεί μέρος της κουλτούρας και εμπνέει τεράστιο σεβασμό στην Ελλάδα η ΕΠΟ τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια.

Από τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης που εδώ και τρία χρόνια είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «μεγάλων», η Ομοσπονδία δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το προιόν που λέγεται κύπελλο αλλά μόνο για τα συμφέροντα των ομάδων. Έτσι λοιπόν αν και δίνει το δικαίωμα της συμμετοχής ακόμα και σε ερασιτεχνικές ομάδες, με την μορφή που έχει δώσει στην διεξαγωγή του θεσμού ουσιαστικά εξαλείφει κάθε δυνατότητα έκπληξης που είναι και το αλατοπίπερο του κυπέλλου. Μονά παιχνίδια μέχρι την 5η φάση, όπου δεν συμμετέχουν οι «μεγάλοι» και διπλά από την 6η φάση και μετά ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος για τις ομάδες της κορυφής. Αν σε αυτό προστεθεί και  ο ευτελισμός του τελικού του κυπέλλου τα τελευταία χρόνια δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να βυθιστεί στα τάρταρα το ενδιαφέρον για τον θεσμό όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Είναι απαράδεκτο και δεν περιποιεί τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να έχουμε φτάσει στην 5η φάση, να έχουν μπει πάνω από τις μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ στην διοργάνωση και να μην έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με  αποτέλεσμα να προκύπτει το μπάχαλο με την μη μετάδοση του αγώνα των Χανίων, την ώρα που άλλο παιχνίδι είχε τηλεοπτική κάλυψη από το youtoube.

Ποιος έχει την ευθύνη για όλο αυτό; Η ΕΠΟ δεν έχει συμφωνήσει με κάποιο κανάλι αλλά επέτρεψε την μετάδοση του αγώνα Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης διαδικτυακά. Ο ΟΦΗ ζήτησε από τα Χανιά την άδεια για να μεταδώσει το ματς από το δικό του κανάλι αλλά οι γηπεδούχοι απαίτησαν πλέον του κόστους παραγωγής και επιπλέον χρήματα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών  ήταν ένα κρητικό ντέρμπι με τεράστιο ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές να μην  βρει τηλεοπτική στέγη και σε συνδυασμό με την απαγόρευση της μετακίνησης των φίλων του ΟΦΗ από το Ηράκλειο, το ματς  για μεγάλο μέρος του φίλαθλου κόσμου να μείνει στο…σκοτάδι. 

Αυτή την απαξίωση την αντιλαμβάνονται όλοι και το επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο προπονητής των Χανίων Γιάννης Ταουσιάνης. Δυστυχώς οι μόνοι που δεν έχουν αντιληφθεί ότι με την συμπεριφορά τους οδηγούν το προιόν στην πλήρη υποβάθμιση του είναι οι παράγοντες της ΕΠΟ. Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει πλέον ο θεσμός οπότε είναι καλύτερα να κάνουν  ένα κλειστό πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων της SL για να μην ταλαιπωρούν και τα υπόλοιπα σωματεία με άσκοπες μετακινήσεις χωρίς κανένα όφελος…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook