Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγές;

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Τι είναι αυτό που κρατάει ο ΟΦΗ από το βράδυ της Δευτέρας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Την παρουσία του κόσμου του και μόνο αυτή. Κι όταν μόνο ο κόσμος είναι παρών και η ομάδα απούσα σημαίνει ότι κάτι δεν έχει πάει καλά και στον αγώνα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» όλα πήγαν στραβά και ανάποδα.

Το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σημασία. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και στατιστικά να το δει κανείς ήταν δύσκολο έως αδύνατο για τον ΟΦΗ να κερδίσει όλους τους «μεγάλους». Ο Ολυμπιακός ήρθε στο Ηράκλειο διαβασμένος, γνώριζε τι είχε να αντιμετωπίσει και παίζοντας απλά, σοβαρά και μυαλωμένα αξιοποίησε την ποιότητα που διαθέτει παίρνοντας αυτό που δεν κατάφεραν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε απόλυτα δίκαια βάσει της ροής του παιχνιδιού και πολύ πιο εύκολα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» που ερχόμενοι στο Ηράκλειο ήταν έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη, με βάση όσα είχαν γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα, ωστόσο φρόντισε και ο ΟΦΗ να κάνει πιο εύκολο το έργο του με το να μην παρουσιαστεί καθόλου στο γήπεδο.

Να θεωρήσει κανείς ότι η απογοητευτική εικόνα του ΟΦΗ ήταν μια συνέχεια του αγώνα της περασμένης εβδομάδας στην Λαμία με την Κηφισιά; Είναι πολύ πιθανό αφού η εικόνα δεν είχε και πολλές διαφορές. Άλλος ο αντίπαλος αλλά ίδια η νοοτροπία και η αντιμετώπιση. Το θέμα είναι ότι εκτός από τους παίκτες σε κακή βραδιά (ξανά) βρέθηκε ο Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός δεν διάγει την καλύτερη του περίοδο στον πάγκο και αυτό έγινε εμφανές και στην Λαμία αλλά και με τον Ολυμπιακό όπου η διαχείριση του ρόστερ και του αγώνα ήταν πολύ κακή. Η ευθύνη του είναι μεγάλη και στην ψυχολογική προετοιμασία αλλά και στο κοουτσάρισμα όπου ειδικά στο παιχνίδι της Δευτέρας ξέφυγε από τα όρια της λογικής.

Η ενδεκάδα που παράταξε ο Λιθουανός, βάσει των δεδομένων που υπήρχαν δεν είχε ψεγάδι. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν η παρουσία του Ντίκο αντί του Φελίπε στην επίθεση. Τα περίεργα ξεκινούν από την ώρα του τραυματισμού του Μπάκιτς και μετά. Θα περίμενε κανείς στην θέση του Μαυροβούνιο να περάσει ένας παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως ο Τοράλ, ο Νέιρα ή ο Ριέρα. Ο Νταμπράουσκας, προς έκπληξη όλων έβαλε στο ματς τον Φελίπε, ένα σέντερ φορ περιοχής που κανένα κοινό χαρακτηριστικό δεν έχει με τον Μπάκιτς. Μετά το 25΄- κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη ανοίξει το σκορ στην πρώτη του οργανωμένη επιθετική προσπάθεια- ο ΟΦΗ έπαιζε με δυο φορ, τρείς κεντρικούς χαφ από τους οποίους κανείς δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του οργανωτή και η ομάδα κόπηκε στα δυο. Το επόμενο μούδιασμα ήρθε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου όταν με τον τραυματισμό του Καρώ έβαλε στο ματς τον Αμπαντά αλλά κράτησε και τον Τοράρινσον, διατηρώντας την τριάδα στα στόπερ με τον Ισλανδό.

Και πως θα έκανε παιχνίδι ο ΟΦΗ με τους πιο δημιουργικούς του παίκτες να παραμένουν καθηλωμένοι στον πάγκο; Οι αλλαγές έγιναν τελικά στο 67΄αλλά ο Ολυμπιακός είχε ήδη προλάβει να πετύχει και δεύτερο γκολ-προσφορά της αμυντικής γραμμής του ΟΦΗ, απόρροια του ότι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στους παίκτες του. Η είσοδος του Τοράλ και του Ριέρα φάνηκε προς στιγμήν να τονώνει την μεσαία γραμμή και να γίνονται κάποιοι συνδυασμοί αλλά για λίγο αφού ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει με το πρέσινγκ να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να έχει σε όλο το ματς δυο τελικές, μια με το φάουλ του Τοράρινσον που έφυγε πάνω από τα δοκάρια και άλλη μια με μια ατομική προσπάθεια και το σουτ του Τοράλ που…έξυσε το δοκάρι.

Ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος στο τέλος. Το ίδιο και ο Νταμπράουσκας, ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του στα τελευταία παιχνίδια. Όχι στον κόσμο όπως έκανε μετά το ματς με την Κηφισιά αλλά κυρίως στους παίκτες του. Ο ΟΦΗ έχει πετάξει πολλούς βαθμούς μέχρι τώρα και δεν φταίει για όλους η ατυχία. Έκανε τρία απίστευτα κακά παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, Κηφισιά και Ολυμπιακό έδειξε σημάδια επιπολαιότητας με Λαμία και Παναιτωλικό και ενώ θα μπορούσε τώρα να είναι πιο ήρεμος έχοντας μια βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, βρίσκεται στην 7η θέση κάτω από την Λαμία και λίγο πιο πάνω από τον Πανσερραικό που είναι και ο επόμενος αντίπαλος. Και, ναι έχει δίκιο να λέει ο Λιθουανός ότι δεν γίνεται να μπει στα πλέι οφ από τον Οκτώβριο αλλά από την άλλη με την εικόνα που δείχνει δίνει δικαιώματα, όταν μάλιστα βασικοί του αντίπαλοι (Αστέρας Τρ, Ατρόμητος) έχουν φέτος τα μαύρα τους τα χάλια.

Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα κ. Νταμπράουσκας; Τώρα που ακόμα υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα όποια κακώς κείμενα; Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ πέραν του στόχου της εξάδας(που αν δεν τον καταφέρει ούτε φέτος θα μιλάμε για παταγώδη αποτυχία) έχει και το κύπελλο όπου το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Θα φτάσει όμως; Με την εικόνα που έδειξε στα τελευταία παιχνίδια, πολύ αρχίζουμε να αμφιβάλουμε πλέον και γι΄ αυτό…

Υ.Γ: Ο Πασχαλάκης πλήρωσε εισιτήριο ήταν μπήκε….δωρεάν στο γήπεδο;

Υ.Γ2: Ο Νέιρα από παίκτης του 10λεπτου έγινε πλέον…αόρατος.

Υ.Γ3: Για την κατακόρυφη πτώση του Τοράλ ο προπονητής του ΟΦΗ τι άποψη έχει;

Υ.Γ: Ο Μοσκέρα είναι τόσο κακός παίκτης που δεν αξίζει να βρίσκεται ούτε στον πάγκο ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook