Φοβήθηκε…να κερδίσει ο ΟΦΗ

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Τεράστιο το ψυχολογικό πρόβλημα του ΟΦΗ. Εκτός από τα εμφανή πλέον αγωνιστικά κενά, στο Περιστέρι φάνηκε σε όλο του το εύρος το ψυχολογικό βάρος που κουβαλάει η ομάδα μην μπορώντας να «σταυρώσει»  νίκη και είναι να αναρωτιέται κανείς αφού δεν κέρδισε αυτό το ματς που όλα του ήρθαν βολικά, πότε θα το κάνει;  Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο είναι σαν  ήττα με τον τρόπο που ήρθε και που δεν είναι ασυνήθιστος για τα παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Πότε με τον Γιακουμάκη(2-1) με τον Γούτα(2-2), τον Χριστοδουλόπουλο(1-1), τον Γιουμπιτάνα(1-1) και τώρα με τον Βαλένσια(1-1) οι Περιστεριώτες έχουν βρει  τον τρόπο να παίρνουν την μπουκιά από το στόμα του ΟΦΗ είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Στο ματς του Σαββάτου υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις για τη νίκη αλλά ο ΟΦΗ φοβήθηκε….να κερδίσει. Είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπάκιτς, έπαιξε πιο συντηρητικά στο β΄, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο κατάλληλο χρονικό σημείο και τι έκανε από κει και πέρα; Έδωσε μια στην καρδάρα με το γάλα και το έχυσε όλο. Στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων, αποκαλύφθηκε το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, λόγω της αδυναμίας του να φτάσει στο  αποτέλεσμα που θέλει. Ενώ μέχρι το 85΄που πέτυχε το γκολ δεν είχε αφήσει τον Ατρόμητο να κάνει ούτε μισή ευκαιρία, από εκείνη την στιγμή και μετά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού είναι σαν να τον προσκαλούσε στην περιοχή  του. Φώναζε από μακριά ότι η ισοφάριση είναι θέμα χρόνου με τον ΟΦΗ στο τελευταίο 15λεπτο να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου μπάλα και να δίνει συνεχώς φάουλ και κόρνερ στον αντίπαλο, προκαλώντας την μοίρα του αφού είναι γνωστή η αδυναμία του στις στημένες φάσεις. Τελικά, δεν γλίτωσε το γκολ από μια τέτοια φάση  στο 98΄και ευτυχώς που το ματς δεν είχε άλλο χρόνο γιατί με την ψυχολογία του στα τάρταρα θα μπορούσε ακόμα και να χάσει το παιχνίδι. Κι όλα αυτά απέναντι στον Ατρόμητο που αγωνιζόταν χωρίς την βασική του μεσαία γραμμή(Καμαρά, Έντερ, Φριντζόσνσον, Έρλινγκμαρκ) και τους πολύτιμους Κεσχρίντα(δεξί μπακ), Ρομπάιγ(εξτρέμ), οπότε την ισοπαλία και με τον τρόπο που ήρθε  δεν την λες και επιτυχία. 

Για άλλο ένα παιχνίδι ο ΟΦΗ προσπάθησε να έχει δικό του τον έλεγχο, την κυκλοφορία της μπάλας, έγιναν και περισσότερα σουτ, όπως θέλει ο Μελ,  κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του αλλά όπως και σε άλλα ματς δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Στο β΄ ημίχρονο δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο αλλά  έδειξε περισσότερη συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να έχουν φάσεις. Ο Μελ έκανε τις περισσότερες  αλλαγές του μετά το 60΄σταδιακά βγάζοντας από το παιχνίδι τους τρείς καλύτερους παίκτες του(Μπάκιτς, Τοράλ, Γκαγιέγος) και με βάση τα όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα είναι κάτι που δικαιολογείται λόγω κούρασης. 

Ο Ισπανός τεχνικός είπε μετά το παιχνίδι ότι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με την ισοπαλία, και αυτή τη  νοοτροπία πρέπει να περάσει και στους παίκτες του γιατί δεν μπορεί να βγαίνει ένας από αυτούς (Λαμπρόπουλος) και να λέει ότι «χαίρομαι γιατί δεν χάσαμε». Αυτή δεν είναι νοοτροπία για ένα σύλλογο όπως είναι ο ΟΦΗ και όσοι παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος(και δυστυχώς είναι πολλοί) δεν έχουν θέση στην ομάδα. 

Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη για τον ΟΦΗ καθώς οι αγώνες με την Κηφισιά για το κύπελλο και με Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα θα καθορίσουν την πορεία του. Οτιδήποτε άλλο πέρα από την πρόκριση την Τετάρτη και τη νίκη το ερχόμενο Σάββατο θα συνιστούν παταγώδη αποτυχία και θα βάλουν τον ΟΦΗ σε τρομερές περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν οι  μεταγραφές.

Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι γίνονται για να…γίνουν. Δεν μπορεί να είναι προιόν σκάουτινγκ ο 26χρονος δανεικός από την Λέγκια Βαρσοβίας  Μπακού ούτε ο 30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός Μπρεσάν που έρχεται από το πρωτάθλημα της Κίνας και  φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Gentikoule.gr να είναι ο εκλεκτός για την άμυνα. Με τον πρώτο να έχει πιο πρόσφατη συμμετοχή στις 20 Δεκεμβρίου για 19΄και η προηγούμενη είναι τον περασμένο Οκτώβριο ενώ ο Μπρεσάν αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 4 Νοεμβρίου. Μεταγραφές που εκ πρώτης δεν λένε τίποτα αλλά που κι αυτές στο γήπεδο θα κριθούν με την κρητική ομάδα ωστόσο να μην έχει περιθώρια για άλλες λάθος επιλογές γιατί μπορεί να τις πληρώσει πολύ ακριβά εδώ που έχει φτάσει…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook