Είναι αργά για δάκρυα, κ. Λυσάνδρου

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο Gentikoule.

«Να μείνουμε ενωμένοι και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα» ζήτησε ο Μηνάς Λυσάνδρου από τους παίκτες του ΟΦΗ μετά το άδοξο τέλος της ομάδας και από το κύπελλο. Ωραία, λοιπόν και ποια είναι η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ κ. Λυσάνδρου; Πως την φαντάζεστε, εσείς και η ιδιοκτησία της ΠΑΕ; Είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι που είπε στην συνέντευξη τύπου ο Πέπε Μελ ή το βλέμμα πάει πιο μπροστά στην επόμενη σεζόν;

Πολλά τα ερωτήματα που μπαίνουν μετά το πατατράκ του ΟΦΗ. Τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη και η ομάδα έχει ήδη βγει εκτός των δυο βασικών της στόχων που ήταν η εξάδα και η καλή πορεία στο κύπελλο. Για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό, οι προσδοκίες, μάλιστα,  ήταν μεγάλες μόλις έγινε η κλήρωση για τους «16» και τους «8» αλλά ούτε αυτές εκπληρώθηκαν. Ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από μια θεωρητικά, κατώτερη ομάδα και μάλιστα με δυο ήττες και συνολικό σκορ 5-2. Ένας αποκλεισμός που μαζί με την απώλεια του στόχου της εξάδας στο πρωτάθλημα συνιστά την μεγαλύτερη αποτυχία  των τελευταίων ετών. Είναι οδυνηρό για την ομάδα να μπαίνει με πολλά όνειρα τον Σεπτέμβρη και να τα χάνει όλα μέχρι τα τέλη του Γενάρη. Τα έχασε όλα; Την  κατηγορία όχι ακόμα και ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσει στο σημείο να την κυνηγά μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Αυτός είναι, αρέσει δεν αρέσει, ο νέος στόχος μέχρι το τέλος της σεζόν. Να σωθεί η κατηγορία για να μην μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Η χρονιά είναι ήδη αποτυχημένη αλλά επειδή δεν έχει τελειώσει και ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, ας το καταλάβουν όλοι καλά ότι ως εδώ και μη παρέκει.  Εδώ και περίπου 4 μήνες ο ΟΦΗ βιώνει ένα δράμα. Ας τελειώσει η σεζόν μόνο με αυτές τις απώλειες γιατί η γραμμή από την αποτυχία μέχρι την πλήρη καταστροφή απέχει ελάχιστα.

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο πόνεσε πολύ με τον τρόπο που ήρθε. Με άθλια εμφάνιση στο πρώτο ματς με καλύτερη αλλά λίγη στο δεύτερο απέναντι στους αναπληρωματικούς του Παναιτωλικού. Από την μια όμως υπήρχε μια ομάδα με πλάνο και από την άλλη ο ΟΦΗ του… Βάλντας Νταμπράουσκας. Στο πιο κρίσιμο ματς ο Ισπανός τεχνικός φόρεσε το κοστούμι του προκατόχου του, την ώρα μάλιστα που άφησε να φύγει ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών του αμυντικών ο Πασαλίδης, με το επιχείρημα ότι δεν ταιριάζει σε άμυνα ζώνης. Και κόντρα στον Παναιτωλικό, ο ίδιος ο Μελ γύρισε για πρώτη φορά το σύστημα  σε 3-5-2 ντύνοντας ξανά κεντρικό αμυντικό τον Τοράρινσον. Ο Μελ που άφησε για ένα ολόκληρο ημίχρονο στο παιχνίδι τον Μπάκου, με τον Γερμανό να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για όσους κατέληξαν στην συγκεκριμένη επιλογή ανοίγοντας την ίδια στιγμή την πόρτα για να φύγει ο Ντίκο.

Χίλιες φορές καλύτερα ο ΟΦΗ να έχανε και να έμενε εκτός  με την εικόνα των προηγούμενων αγώνων του. Στο Αγρίνιο έκανε το καλύτερο ημίχρονο των τελευταίων μηνών και αντί να προηγείται στο σκορ βρέθηκε να χάνει με 1-0. Αυτό τα λέει όλα. Με τον προπονητή του  στο ημίχρονο  να τα κάνει  ακόμα χειρότερα βγάζοντας τον μοναδικό αμυντικό μέσο Γκλάζερ για να βάλει τον Ριέρα που μέχρι τις παραμονές του αγώνα ετοίμαζε βαλίτσες για να φύγει αλλά τον κράτησε ο συμπατριώτης του Ισπανός. Και άλλαξε και το σύστημα περνώντας σε θέση κόφτη  τον Μπάκιτς. Η μοναδική καλή στιγμή στο β΄ μέρος ήταν το γκολ του Ισέκα που έκανε ιδανικό τελείωμα μετά την ασίστ του Μπάκιτς και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αλλά ήρθε αργά όταν το πουλάκι είχε πετάξει…. 

Όπως αργά είναι και για την τελευταία μεταγραφή που ακόμα είναι στην… αναμονή. Όταν οι άλλες ομάδες  ενισχύονταν από τις αρχές του Γενάρη με παίκτες που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν απόσβεση, στον ΟΦΗ είχαν στο μυαλό τους το πως θα ξεφορτώσουν.. παίκτες.  Αν ο στόχος ήταν να μπουν χρήματα επιτεύχθηκε αλλά αυτό ήταν το ζητούμενο κ. Λυσάνδρου; Τόσους μήνες η ομάδα φώναζε για ενίσχυση, μαζί και ο νέος προπονητής που εσείς επιλέξατε. Κι αντί να θέσετε ως προτεραιότητα την μεταγραφική ενίσχυση, και  να στηρίξετε την προσωπική σας επιλογή  κοιτάξατε  πρώτα το οικονομικό. Αποδειχθήκατε καλός διαχειριστής σε μια ανώνυμη εταιρεία αλλά αποτυχημένος μάνατζερ για το ποδοσφαιρικό τμήμα.  Τώρα είναι αργά για δακρύβρεχτες ομιλίες στα αποδυτήρια…

Πως θα μαζευτεί τώρα όλο αυτό το συνονθύλευμα; Πως θα πάει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της; Ποιες  είναι οι προθέσεις του ιδιοκτήτη; Ο Μιχάλης Μπούσης θα κληθεί σύντομα να πάρει αποφάσεις. Τον ΟΦΗ τον άλλαξε, τον βελτίωσε σε όλα τα επίπεδα πλην του αγωνιστικού. Ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζει στην κρητική ομάδα, ούτε πολύ περισσότερο ο ρόλος του…Τζανετάκου που έτρωγε την σφαλιάρα και γύριζε και το άλλο μάγουλο. 

Ο μεγαλομέτοχος από την Αμερική όπου βρίσκεται ξανά ας αναλογιστεί τι πήγε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ομάδα βγαίνει εκτός στόχων. Και το καλοκαίρι να πάρει τις αποφάσεις με στόχο να αλλάξει την ρότα της ομάδας. 

Καλείται να στρίψει το τιμόνι στην  μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη  στροφή που έχει να πάρει. Οφείλει λοιπόν να κρατάει καλά το τιμόνι στα χέρια του για να μην του φύγει γιατί οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και για τον ίδιο αλλά κυρίως για την ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook