Lost: Ο Τζο Νουαφόρ που… έδιωξε τους Βαρδινογιάννηδες από τον ΟΦΗ!

Ο Μαύρος Καπνός γράφει στο athleticradio.gr για τον Τζόζεφ Νουαφόρ που η περίπτωση του ήταν η απαρχή των μεγάλων αντιδράσεων κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τι λέει ο ίδιος στο athleticradio.gr για τον αγαπημένο του ΟΦΗ και την Θύρα 4. Το πρόβλημα υγείας, η καρδιά και η περιπλάνηση του σε όλο τον πλανήτη.

Ο Νουαφόρ φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ για 4 χρόνια (2004-2008) και σε αυτήν την τετραετία έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Πέτυχε αρκετά γκολ, ένα εξ αυτών ήταν σχεδόν από το κέντρο κόντρα στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε από την Ελλάδα με τον ίδιο να κάνει στην κυριολεξία τον γύρο του κόσμου!

Ήρθε στο Ηράκλειο αλλά… υπέγραψε στον Πανηλειακό

Το όνομα του Τζο Νουαφόρ μπαίνει στο ρεπορτάζ τον Γενάρη του 2004. «Παίρνει Νουα-φορ» είναι ο τίτλος της «Πατρίδας» τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ενώ τα ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι ο Νιγηριανός επιθετικός, 21 χρονών τότε, έρχεται στο Ηράκλειο, από την Κύπρο και την Δόξα Κατοκωπιάς που αγωνιζόταν, για να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ.

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και ενώ στον ΟΦΗ περιμένουν το Νουαφόρ στο Ηράκλειο, μαθαίνουν από τις εφημερίδες ότι ο Νιγηριανός επιθετικός πάει στον Πύργο για να υπογράψει συμβόλαιο στον Πανηλειακό, ως αντάλλαγμα της μεταγραφής του Βύντρα στον Παναθηναϊκό.

229266

Παράλληλα με την μεταγραφή του Νουαφόρ, ο Πανηλειακός παίρνει και τον Χρυσάφη από τον ΟΦΗ που βρίσκεται να χάνει δύο ποδοσφαιριστές μέσα σε λίγα 24ωρα.

Οι αντιδράσεις από τον κόσμο του ΟΦΗ είναι τεράστιες. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γίνονται μεγάλα επεισόδια ενώ η εξέδρα «βράζει» για το πλιάτσικο που γίνεται στο ρόστερ του ΟΦΗ με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Ξημέρη. Ο τελευταίος παραιτείται ενώ ακολουθεί συνάντηση του Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στον ΟΦΗ.

Ο Νουαφόρ πάει στον Πανηλειακό ως αντάλλαγμα της μεταγραφής του Λουκά Βύντρα και ο κόσμος αντιδρά σε τόσο μεγάλο βαθμό που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι το καλοκαίρι του 2005 όταν και (επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα) οι αδερφοί Βατσινά… παίρνουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που θα την αναφέρουμε σε ένα άλλο σημείωμα.

Επιστροφή στον ΟΦΗ και πρόβλημα καρδιάς!

Λίγους μήνες μετά ο Τζόζεφ Νουαφόρ επιστρέφει στο Ηράκλειο και υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΦΗ. Ωστόσο, το όνομα του παραμένει στην επικαιρότητα και πάλι για αρνητικούς λόγους.

Ο ΟΦΗ δίνει παιχνίδι Κυπέλλου με τους Λύκους και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Νιγηριανός πέφτει στο έδαφος αισθανόμενος δυσφορία. Αμέσως έτρεξε κοντά του ο Γιώργος Στεφανουδάκης και αργά το βράδυ διαπιστώνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

joe

Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται, δείχνει ότι αντιμετωπίζει στην καρδιά του – σε τόσο μεγάλο βαθμό που είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Επιστροφή και… γκολ

Ο Νουαφόρ δίνει τον μεγάλο αγώνα και επιστρέφει στην δράση μετά από 40 ημέρες. Κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στις 23 Οκτωβρίου 2004 όταν και μπαίνει στο γήπεδο και σκοράρει δείχνοντας την καρδιά του!

263211

Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και έναν μήνα αργότερα, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Πλέον ο Νουαφόρ έχει μπει στην καρδιά των φιλάθλων του ΟΦΗ και για τέσσερα χρόνια θα πυροβολεί τις αντίπαλες εστίες.

Μετά τον ΟΦΗ, ταξιδιώτης του κόσμου…

Από τον ΟΦΗ θα φύγει το καλοκαίρι του 2008 και θα επιστρέψει στην Κύπρο όπου θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Ωστόσο εκεί θα μείνει μία χρονιά και στην συνέχεια θα γυρίσει – κυριολεκτικά – ολόκληρο τον κόσμο!

Joseph_Nwafor

Θα παίξει στο Ισραήλ και την Χακόα Ραμάτ Γκαν, στην Μαλαισία και τους Dolphins FC, στο Περού και την Union Comercio αλλά και στο Βιετνάμ στην Becamex Binh Duong. Την τελευταία χρονιά επέστρεψε ξανά στην Μαλαισία όπου τώρα αγωνίζεται στους Dolphins FC.

Νουαφόρ: «ΟΦΑΡΑ για μια ζωή»

Βρήκαμε τον Τζο Νουαφόρ και παρότι έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που έφυγε από τον ΟΦΗ, ο Νιγηριανός δείχνει ότι δεν ξεχνάει την ομάδα. «Για εμένα ο ΟΦΗ παραμένει η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκα στην καριέρα μου. Έζησα μια αξέχαστη εμπειρία» μας λέει αρχικά και συνεχίζει: «Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Κρήτη και την ομάδα. Από τον πρόεδρο Παντελή (σημ. Μυριοκεφαλιτάκη) μέχρι τον φροντιστή Δημήτρη (σημ. Παπυράκη). Όλοι με έκαναν να νιώθω σαν μια οικογένεια, με υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Θα επέλεγα τον ΟΦΗ από οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα».

283972

Ο ίδιος δείχνει ότι δεν ξεχνάει και τον κόσμο του ΟΦΗ λέγοντας πως «Η αγάπη μου για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του είναι μεγάλη και οι φίλαθλοι βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου. Θα εκτιμώ για πάντα την βοήθεια, την αγάπη και την υποστήριξη που μου έδιναν όσο ήμουν εκεί. Εύχομαι να επιστρέψω κάποτε στον ΟΦΗ αλλά μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε και πως. ΟΦΑΡΑ για μια ζωή, Θύρα 4 Snakes»!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook