Τελικός με φαβορί…

18 Μαΐου λοιπόν…. ημερομηνία που θα θυμάται για πολύ καιρό το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο! Κι αυτό γιατί στον τελικό του Εδιμβούργου θα παρευρεθούν δύο ομάδες από την συγκεκριμένη χώρα της Ιβηρικής! Από την μία ένα μεγαθήριο του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, η Πόρτο με 63 τίτλους και φυσικά με ένα κύπελλο UEFA αλλά και την ύψιστη κούπα, αυτή […]

18 Μαΐου λοιπόν…. ημερομηνία που θα θυμάται για πολύ καιρό το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο! Κι αυτό γιατί στον τελικό του Εδιμβούργου θα παρευρεθούν δύο ομάδες από την συγκεκριμένη χώρα της Ιβηρικής!

Από την μία ένα μεγαθήριο του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, η Πόρτο με 63 τίτλους και φυσικά με ένα κύπελλο UEFA αλλά και την ύψιστη κούπα, αυτή του CHAMPIONS LEAGUE! Ομάδα, δημιούργημα του πολλά υποσχόμενου 33χρονου Πορτογάλου Βίγια Μπόας , ο οποίος θα γίνει ο νεότερος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα κατακτήσει κούπα , αν τελικά συμβεί!

Από την άλλη , η μικρή Μπράγκα με έναν μόλις τίτλο και αυτόν ….   ένα ΄στεναχωρημένο΄ κύπελλο πριν 45 χρόνια, αγέννητος ήταν ο νύν προπονητής της, Ντομίνγκος Πασιένσα ( 42 χρόνων ).΄ Είναι ήδη όνειρο το ότι είμαστε στο Δουβλίνο και δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε΄ τόνισε χθες στην χθεσινή συνέντευξη ο τεχνικό της Μπράγκα! Μεγάλη έκπληξη η ΄σταχτοπούτα΄ , ικανή αρκετά αλλά και η τύχη έπαιξε τον ρόλο της για τις προκρίσεις μέχρι τον τελικό!

Χωρίς  Φουσίλε και Ροντρίγκεζ η Πόρτο , αλλά  Βαρέλα και Σαπουνάρου που θα του αντικαταστήσουν είναι πολλοί καλοί! Χωρίς προβλήματα οι Μπράγκα!

Η Πόρτο είναι εξαιρετική ομάδα με την τριπλέτα της μπροστά να βγάζει φωτιές! Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί το μεγάλο φαβορί! Νομίζω η Μπράγκα έχει φτάσει στα όρια της, με 3-4 παίκτες και τον προπονητή της να είναι κοντά σε συμφωνία με άλλες ομάδες και από ότι φαίνεται του χρόνου θα είναι άλλη ομάδα! Στοιχηματικά, το 1.40  για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας είναι χαμηλό , βέβαια την Μπράγκα γενικώς την έχει, την ξέρει καλά και νομίζω ότι το στοιχείο  του αιφνιδιασμού σχεδόν δεν  υφίσταται! Αγχωμένη η Μπράγκα νομίζω ότι δύσκολα θα κάνει την έκπληξη .αλλά επίσης δεν νομίζω να εκτεθεί και πολύ, εν κατακλείδι βλέπω να το σηκώνει η Πόρτο αλλά μπορεί να γίνει και στην παράταση ή ακόμα και στα πέναλτι… δεν θα μου κάνει εντύπωση!


Ειδικά στοιχήματαΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ     Χ/1 , σκόρ 2-0 , 2-1 …

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook