Copa America…

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινάει το 43ο COPA AMERICA στα γήπεδα της Αργεντινής! Τρεις όμιλοι από 4 ομάδες ο καθένας , συνολικά 12 ομάδες ! Στην επόμενη φάση περνούν οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο και οι 2 καλύτεροι τρίτοι! Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάσαμε την γνώμη μας για το Περού και το υπερβολικό 25.00(20.00 πλέον […]

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινάει το 43ο COPA AMERICA στα γήπεδα της Αργεντινής! Τρεις όμιλοι από 4 ομάδες ο καθένας , συνολικά 12 ομάδες ! Στην επόμενη φάση περνούν οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο και οι 2 καλύτεροι τρίτοι!

Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάσαμε την γνώμη μας για το Περού και το υπερβολικό 25.00(20.00 πλέον ) για πρωτιά ομίλου από τον ΟΠΑΠ!

Πάμε να δούμε ,με δυο λόγια , τις ομάδες όλων των ομίλων και κάποια στοιχεία και την γνώμη μας γι αυτές!

1ος όμιλος

Αργεντινή : Στην χώρα της παίζει ,ταχύτατη και με ικανότητα μπροστά! Είναι το φαβορί για την κατάκτηση αλλά επειδή δείγματα ομάδας δεν μου έχει δείξει θεωρώ ότι ίσως την λυγήσει ο φαβοριτισμός αυτός, πάντως η 23αδα της είναι η ποιοτικότερη της διοργάνωσης! Ο Μέσι δείχνει ορεξάτος για το τουρνουά αλλά δεν αρκεί μόνο αυτός… Με ανησυχεί η αμυντική της λειτουργία, λογικά θα είναι στον τελικό της 24ης Ιουλίου!

Βολιβία : Χαμηλή ποιότητα , αρκετά δύναμη ομάδα,γενικά λίγα πράγματα δεν νομίζω να κάνει πολλά!

Κολομβία : Τρομερό επιθετικό δίδυμο ( Φαλκάο – Ρονταλέγα ), έχει καλό προπονητή και γενικά μια καλή ομάδα! Το απόλυτο φαβορί για την 2η θέση στον όμιλο!

Κόστα Ρίκα : Με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 21 χρόνια η Κόστα  Ρίκα είναι θεωρειτικά από τις πιο αδύναμες στο τουρνουά, με έμπειρο κόουτς , πάντως! Αφήστε που έπαιξε και στο Gold Cup πριν μερικές μέρες! Πιθανή η 4η θέση στον όμιλο!

2ο όμιλος

Ισημερινός : Στις τελευταίες διοργανώσεις απογοητεύει , έχει 4-5 παίκτες με ποιότητα , καλό επιθετικό δίδυμο αλλά μέχρι εκεί… Περιμένω να την δω, μοιάζει πάντως  να μην μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω!

Βραζιλία : H τριπλέτα στην επίθεση μπορεί να ΄ζαλίσει ΄ κάθε άμυνα , αλλά νομίζω θα έχει πρόβλημα στον άξονα κυρίως με σκληρές ομάδες ! Είναι ταχύτατη ομάδα και με φιλοδοξίες αφού οι ΄παλιοσειρές’ δεν κλήθηκαν! Αν έχει δέσει σαν ομάδα θα δούμε τρομερά πράγματα από αυτούς!

Βενεζουέλα : Εξαιρετικές χρονιές με τις ομάδες τους έκαναν οι Μίκου και Ροντόν , οι οποίοι αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας! Μέτρα χρονιά για τον ΄σταρ΄  Αράνγκο και γενικά νομίζω θα παλέψει με την Παραγουάη για την 2η θέση! Μέτρια πράγματα πάντως

Παραγουάη : Το όπλο της είναι η επίθεση όπου εκεί δεσπόζει η παρουσία του Μπαρίος , στις άλλες γραμμές πάντως δεν με πείθει για το παραπάνω αλλά γενικά είναι πολύ έμπειρη σαν ομάδα και την έχω σε υπόληψη!

3ος όμιλος

Ουρουγουάη : Πολύ καλή ομάδα! Οι Φορλάν – Καβάνι – Σουάρες στην επίθεση μπορούν να κάνουν σπουδαίο πράγματα! Από κει και πέρα , έχει τον ΄σκύλο΄ Αρέβαλο σαν καθαρό κόφτη αλλά η μεσαία γραμμή παρουσιάζει προβλήματα όπως και η άμυνα! Έχει καλό τεχνικό ο οποίος μιλά για τίτλο! Μπόλικη φιλοδοξία για μια ομάδα που πάντα καταθέτει την ψυχή της στο γήπεδο! Αν της βγουν τα παιχνίδια στην επίθεση είναι ικανή για τελικό!

Μεξικό : Βασικός της στόχος ήταν το Gold Cup , και το κατέκτησε πριν από μερικές μέρες! Με αρκετές αλλαγές ταξίδεψε στην Αργεντινή , χωρίς πολλές φιλοδοξίες! Και μην ξεχνάμε το σκάνδαλο με τους 8 παίκτες που τιμωρήθηκαν λόγω … ιερόδουλων στο ξενοδοχείο της αποστολή στο Gold Cup!Aυτό είναι το δεύτερο ροζ σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται οι “σομπρέρος”, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο 11 ποδοσφαιριστές του Μεξικού είχαν τιμωρηθεί με έξι μήνες αποκλεισμό μετά από πάρτι που διοργάνωσαν με τη συμμετοχή και τραβεστί. Γενικά και εδώ δεν βλέπω πολλά πράγματα!

Χιλή : Σε μεγάλη εκτίμηση έχω την ομάδα της Χιλής! Σκληρή ομάδα αλλά και με ποιότητα!  Σάντσες και Σουάρες μπροστά δίνουν το κάτι παραπάνω , είναι από τι πιο ΄ομάδες ΄ στο θεσμό και νομίζω ότι με λίγο τύχη μπορεί να πάει ψηλά! Αρνητικό ότι βρίσκεται σε δύσκολο όμιλο…

Περού : Δύο παίκτες με τρομερή ποιότητα είχε ο Μαρκαριάν , τους έχασε και τους 2 , Πισάρο και Φαρφάν είναι εκτός! Την τελευταία διετία έχει κάνει βήματα προόδου, δεν χάνει εύκολα ενώ φαίνεται ότι έχει εξαιρετική ψυχολογία!! Θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της…. Όποιος βρει κάπου την επιλογή να προκριθεί στον όμιλο, ας το τιμήσει!

ΥΓ. Όσον αφορά με στοιχηματικές επιλογές για την Α΄ αγωνιστική , ορισμένες με ρίσκο παραθέτονται παρακάτω, στο πρώτο  τριήμερο του Κόπα Αμέρικα!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΟΛΙΒΙΑ Under

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ – ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ       1

ΧΙΛΗ – ΜΕΞΙΚΟ      1/1

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook