Μεγάλο αφιέρωμα στην Γαλλία!

Χαίρετε… επιστροφή εδώ στο blog για να σχολιάσουμε μαζί την έναρξη του Championnat όπου το περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον! Μεγάλα ματς Παρί – Μαρσέιγ προβλέπω φέτος μεταξύ άλλων! Ακολουθεί ανάλυση όλων των ομάδων…. Εδώ και πολύ καιρό φωνάζω για την φετινή Παρί ( όταν είχε πάρει μόνο Ντουσέζ – Γκαμειρό ) για δυνατό αουτσάιντερ τίτλου! […]

Χαίρετε… επιστροφή εδώ στο blog για να σχολιάσουμε μαζί την έναρξη του Championnat όπου το περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον! Μεγάλα ματς Παρί – Μαρσέιγ προβλέπω φέτος μεταξύ άλλων! Ακολουθεί ανάλυση όλων των ομάδων….

Εδώ και πολύ καιρό φωνάζω για την φετινή Παρί ( όταν είχε πάρει μόνο Ντουσέζ – Γκαμειρό ) για δυνατό αουτσάιντερ τίτλου! Τότε παιζόταν σε απόδοση 5.50 και τώρα είναι πρώτο φαβορί για τίτλο με 3.00 …παρακαλώ! Τρομερά ενισχυμένη η ομάδα του Παρισιού και με καλό προπονητή! Έδιωξε τις … παλιοσειρές Κουπέ –Μακελελέ – Ζιουλί! Ενισχύθηκε τρομερά στα χαφ με Σισοκό – Ματουιντί -Μενέζ  και Παστόρε , πήρε τον εξαιρετικό επιθετικό Γκαμειρό , έχει πλέον καλό τερματοφύλακα ( Ντουσέζ ) , ενώ η παρουσία του Μπίσεβατς πίσω θα δεσπόζει!  Θεωρητικά είναι πλήρης αλλά όχι φαβορί … άντε να την δούμε αν αντέξει στην πίεση!

Πιθανή ενδεκάδα : Doushez – Jallet, Bisevac, Sakho, Τiene – Chantôme, Matuidi – nez, Pastore, Nene – Gameiro.

Οι πρώτη ανταγωνίστρια της Παρί  για τίτλο, είναι η … μισητή Μαρσέιγ! Ομαδάρα και αυτή! Κατέκτησε το Σούπερ Καπ πριν λίγες μέρες σε ένα τρελό παιχνίδι ,θεωρητικά και αυτή είναι …συν στις μεταγραφές! Έχασε Ταιβό αλλά πήρε τον καλό Μορέλ , στο κέντρο της άμυνας τον Χάιντσε  θα αντικαταστήσει ο Ν΄ Κουλού , ενώ η προσθήκη Αμαλφιτάνο και Ντιαρρά κάνουν το κέντρο πολύ δυνατό! Στην επίθεση δεν έχουν αλλάξει πολλά , ίσως πραγματοποιήσει και άλλες μεταγραφές! Μόνος στόχος ο τίτλος , είναι φαβορί!

Πιθανή ενδεκάδα: Mandanda  – Morel    Diawara  Fanni  Azpiliqueta  – Cheyrou   Diarra  Mbia    – Amalfitano   Remy   Ayew

Στην ίδια … συνομοταξία βάζω την πρωταθλήτρια Λίλ και την Λυών! Ζερβινιό – Κομπάιγ και Ρεμί είναι ποδοσφαιριστές που πλέον δεν θα ανήκουν στους Λιλουά! Πήρε τον παιχταρά Παγιέ ( Σεντ –Ετιεν ) , τον έμπειρο χαφ Πεντρεντί , Ρόζεναλ – Μπονάρ θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν αμυντικά! Θεωρώ ότι θα είναι αποδυναμωμένη και δύσκολα θα επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο! Έχει μια εξαιρετική ενδεκάδα αλλά από πάγκο …

Πιθανή ενδεκάδα : Laundreau – Debuchy  Beria  Chedjou  Basa  – Balmont  Pedetti  Mavuba  –  Sow   Hazard    Payet

Η Λυών δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα σε παίκτες! Μόνο τον Τουλαλάν έχασε από βασικούς, δεν πήρε τίποτα τρομερό και φοβερό! Άλλαξε όμως προπονητή, πήρε τον Γκαρντέ, πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας , διευθυντής ποδοσφαίρου στην Άρσεναλ όμως δεν έχει δουλέψει ποτέ σαν α΄ προπονητής!  Έχει πολύ καλούς παίκτες, θα παλέψει για τίτλο, στοίχημα ο προπονητής! Θεωρείται 2ο φαβορί για τίτλο! Ίδια ενδεκάδα με πέρυσι!

Πιθανή ενδεκάδα :  Yoris   – Lovren   Cissokho  Revellere  Cris –  Kallstrom  Bastos Gonalons –  Briand   Lopez  Gomis

Η Μπορντό στοχεύει μετά από μια κακή χρονιά , ξανά στην πρώτη 5αδα! Έχασε 2 χαφ , Ντιαρά και Φερνάντο ,πήρε τον καλό Ν΄Γκουεμό εκεί , ενώ στοίχημα αποτελεί και ο Μορίς! Νέος προπονητής ο Ζιλό , με μια πολύ καλή τριετία στην Σοσό! Θεωρώ ότι κάπου στην 7αδα θα είναι ,ξανά όπλο της η αμυντική λειτουργία!

Πιθανή ενδεκάδα Carrasso – Chalmé   Ciani,  Henrique,  Trémoulinas  – N’Guemo, Plasil Sertic  – Maurice-Belay – Jussiê   Modeste

Ελαφρώς ενισχυμένη η Ρεν! Έχασε τον καλό Ντουσέζ αλλά πήρε στην θέση του έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της περσινής Ligue 2 , τον Κοστίλ της Σεντάν! Έχασε επίσης Μαρβό και Λερουά αλλά πήρε τους πολύ καλούς χαφ Φερέ και Πιτρόιπα! Για 3η χρονιά συνεχίζει ο καλός κόουτς Αντονετί! Γενικά νομίζω ότι το ..ταμείο για την ομάδα της Βρετάνης είναι θετικό ! Πλασάρισμα στην πρώτη 8αδα!

Πιθανή ενδεκάδα : Costil – Danzé, Mangane, Kana-Biyik, Théophile-Catherine – M’Vila, Doumbia, Féret – Pitroipa, Boukari, Brahim

Πολύ καλή χρονιά για την Σοσό πέρυσι! Ο δημιουργός της , Ζιλό , πήγε στην Μπορντό και ήρθε ο βόσνιος Μπαζντάρεβιτς ( πρώην Γκρενόμπλ ) . Έβαλε 9 εκ Ευρώ από την πώληση του Ιντεγέ , έφυγε και ο Μορίς, επέστρεψε ο  φορ Πριβό από την Κλερμόν που έκανε τρομερή χρονιά ( 20 γκολ )! Χειρότερη την περιμένω φέτος , δεν νομίζω να πάει τόσο ψηλά αλλά δεν πιστεύω και να κινδυνεύσει! Γρήγορη παραμονή ο στόχος !

Πιθανή ενδεκάδα : Richert – Corchia  Perquis, Carlao, Sauget – Anin Nogueira – Boudebouz, Martin – Privat  Maïga

Στην Σεντ Ετιέν τώρα … Μπορεί να πούλησε τον επιθετικό της , τον Παγέ , και τον εξελίξιμο στράικερ Ριβιέρ αλλά πήρε Πονγκόλ , γύρισε ο Μπερχέσιο  στην ομάδα( καλή χρονιά στην Κατάνια ) , απέκτησε τον εξαιρετικό αμυντικό Παουλάο ( Μπράγκα ) , τον καλό αμυντικό Μινιό, ενώ οι μεταγραφές των Ρουφιέρ ( τέρμα ) και των χαφ Κλεμεντ και Μαλμπράνκ θα βοηθήσουν! Είναι βελτιωμένη σε έμψυχο υλικό και μπορεί να κάνει την έκπληξη με όπλο και την έδρα της!

Πιθανή ενδεκάδα : Ruffier – Ghoulam  Paulao   Bocanegra   Nery –  Clément, Guilavogui, Sako Aubameyang –  Bergessio  Sinama-Pongolle

Έχασε τους δύο σταρ της η Λοριάν , Αμαλφιτάνο και Γκαμειρό , και δεν έφτανε αυτό έφυγε και ο καλός μπακ Μορέλ! Καλή προσθήκη αυτή του Κουταντέρ και αυτή του Μονέ – Πακέ, ερωτηματικό ο Αλαντιέρ! Θα παλέψει για την γρήγορη παραμονή στηριζόμενη στην καλή της άμυνα!

Πιθανή ενδεκάδα : Audard –  Pedrinho, Bourillon, Ecuele-Manga, Mvuemba –   Jouffre, Romao Autret  –  Coutadeur   Kitambala  Mareque

Η μεγάλη απώλεια της Μονπελιέ είναι ο κεντρικός αμυντικός , Σπάχιτς! Πήρε τον Μπεντίμο από Λανς για να τον αντικαταστήσει, απέκτησε και τον Χίλτον της Μαρσέιγ για την ίδια θέση! Κατά τα άλλα , είναι ίδια με πέρυσι , έχει ικανότατους παίκτες από την μέση και μπροστά! Στόχος να τερματίσει στην 10αδα, νομίζω με λίγο προσοχή στην άμυνα θα το πετύχει!

Πιθανή ενδεκάδα : Jourdren – Bocaly, El Kaoutari, Yanga-Mbiwa, Bédimo – Pitau – Belhanda, Dernis, Cabella  –  Utaka, Giroud.

Στα …χαρτιά έχει χάσει αρκετή αίγλη η Οσέρ ! Γέλεν , Πεντρεντί , Μινιό , Κερσιά , Μπίρσα μεταξύ άλλων είναι παρελθόν και μέχρι τώρα έχει πάρει τον καλό Ζεμάα , τον ταλαντούχο Μπεν Σαχάρ και 2-3 από ομάδες της Ligue 2! Μετά από 5 χρόνια έφυγε ο κόουτς Φερναντέζ , ήρθε ένας προπονητής χωρίς καλές περγαμηνές , ο Φουρνιέ! Εξακολουθεί να έχει κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές αλλά δεν ξέρω αν φθάνουν… Θα παλέψει!

Πιθανή ενδεκάδα : Leon –  Dudka, Coulibaly Grichting, Sidibé –  Ndinga, Chafni, Traoré Kossoko –  Jemaa, Sahar

Δεν μπορούσε να βάλει γκολ με τίποτα πέρυσι η Τουλούζ και φέτος ξόδεψε κοντά 10 εκατ. ευρώ αγοράζοντας δύο καλούς επιθετικούς ( Ριβιέρ και Μπουλούτ )! Έφυγε βέβαια ο καλός αμυντικό Τσετό! Συμπαγής ομάδα που λογικά δεν θα κινδυνεύσει αλλά για παραπάνω … δύσκολα!

Πιθανή ενδεκάδα : Riou – Congré  Fofana  Abdennour  M’Bengue –  Devaux – Machado Sissoko  Sirieix  Tabanou  –  Bulut

Λίγες αλλαγές στην Καέν! Έφυγε ο σταρ Ελ Αραμπί , αποκτήθηκε στην θέση του , ο έμπειρος Φρό! Είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για να σωθούν! Έχει έμπειρο τεχνικό ενώ προβλέπω τον Φρο να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά πολλές φορές…

Πιθανή ενδεκάδα : Thébaux  – Van Dam Leca  Raineau Heurtaux – Bulot, Hamouma, Nivet, Seube  – Frau, Traoré

Δεν έχει … μαντήλι να κλάψει η Βαλενσιέν! Πούλησε τον καλύτερο αμυντικό της, Μπίσεβατς (3 εκκ Ευρώ) αλλά δεν έχει κάνει τίποτα στις μεταγραφές! Αν φύγει τελικά και ο αμυντικός χαφ Σάντες τότε… γεια σας! Ο Μοντανιέ έφυγε για Σοσιεδάδ και ήρθε νέος τεχνικός, ο Σάντσεθ! Είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία, δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ της!

Πιθανή ενδεκάδα : Penneteau –  Ducourtioux   Isimat-Mirin, Angoua, Bong  – Gomis, Cohade Sanchez Dossevi –  Danic, Pujol

Πήρε τον έμπειρο κόουτς Φερναντέζ η Νανσί! Έχασε 3 βασικούς , με την απώλεια  του Φερέ να είναι η μεγαλύτερη! Πήρε τον καλό χαφ Κουβιγιέ ( Μπουλόν ), τον χαφ Σανε από την Μπορντό ενώ γενικά κινείται μεταγραφικά να πάρει παίκτες από Ligue 2! Ο συνθετικός χλοοτάπητας του “Μαρσέλ Πικό” θα είναι ξανά στα πλεονεκτήματά της! Το καλό επιθετικό δίδυμο Βαιρουά – Χατζί ίσως την σώσει και φέτος!

Πιθανή ενδεκάδα : Grégorini – Chrétien, Loties, André Luiz, Lemaitre – Bérenguer, Traoré Karabouré, Brison – Vahirua  Hadji

Αρκετά πάρε –δώσε για την Νις φέτος! Στηρίχθηκε στην έδρα της και πέρυσι που σώθηκε την τελευταία αγωνιστική! Έχασε αρκετούς βασικούς 30ρηδες , ενισχύθηκε με τον έμπειρο Μεριέμ ,τον καλό χαφ Αμπριέλ από Μαρσέιγ , πήρε και τον βασικό αρ. μπακ της Μπόκα, τον Μονσόν! Θέλει ενίσχυση στην επίθεση!

Πιθανή ενδεκάδα : Ospina – Clerc, Mabiala Pejcinovic  Monzon – Sablé, Digard, Hellebuyck – Meriem   Mounier –  Mouloungui

Για 3η χρονιά συνεχίζει ο Ντουπόντ στον πάγκο της Μπρέστ! Μέτριο έως κακό το ρόστερ της αλλά πέρυσι έμεινε στην κατηγορία με τις … γνωστές ισοπαλίες! Δεν έχασε κάποιον βασικό της παίκτη, πήρε τον Ζεμπινά στην άμυνα! Ίδια ομάδα ουσιαστικά …και αυτή θα παλέψει για να σωθεί!

Πιθανή ενδεκάδα : Cappone – Coulibaly, Baysse, Baudin, Zebina – Ewolo, Licka, Soumah, Lesoimier  Grougi – Roux

Η πρωταθλήτρια της Ligue 2 , Εβιάν ,έχασε αρκετούς χαφ , πήρε έμπειρους παίκτες βλ. Γκοβού, Λερουά , Ερέ και έχει φυσικά μοναδικό στόχο την παραμονή! Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία!Ψάχνει ακόμα αρκετούς ποδοσφαιριστές και οπωσδήποτε τερματοφύλακα! Αν δεν ενισχυθεί αρκετά, θα πέσει όπως … ανέβηκε!

Πιθανή ενδεκάδα : Laquait –  Ehret, Mensah  Angoula, Dja Djédjé –  Tié Bi, Leroy, Sorlin, Govou  Bérigaud –  Sagbo

Μετά από 6 χρόνια ανεβαίνει ξανά στα σαλόνια της Ligue 1 η ομάδα της Αζαξιό! Σε σχέση με πέρυσι έχασε μόνο τον πρώτο της σκόρερ ( 12 γκολ ) , τον Ριβιέρ! Καλές μεταγραφικές κινήσεις , πήρε τερματοφύλακα τον Οτσόα , επιθετικό τον βραζιλιάνο Ιλάν και γενικά ενισχύθηκε! Βέβαια ο στόχος της είναι η παραμονή, έχει καλή έδρα εκεί στην Κορσική και με μια μικρή υπέρβαση , μπορεί να τα καταφέρει!

Πιθανή ενδεκάδα : Ochoa – Mostefa, Poulard, Medjani, Begeorgi – Ndiaye, Andrew Pierrazzi, Sammaritano , Cavalli –  Ilan

Άλλη μια πρωτάρα στην Α΄ κατηγορία είναι η ομάδα της Ντιζόν! Τερμάτισε 2η πέρυσι και ανέβηκε με αρκετό ενθουσιασμό! Έχασε τον παιχταρά και πρώτο της σκόρερ , Ρίμπας αλλά τον αντικατέστησε με τον πολύ καλό Τιλ! Καλές προσθήκες επίσης αυτές των Μειτέ και Ματσούι ,ενώ οι Ζοβιάλ και Σουπραγιέν  μπορούν να βοηθήσουν! Αν δέσει η ομάδα νωρίς , μπορεί να παραμείνει άνετα αφού με βάση το ρόστερ είναι καλύτερη από αρκετές άλλες!

Πιθανή ενδεκάδα :  Padovani – Ogier   Meïté  Paulle  Souprayen  – Courgne Sankharé Matsui Bauthéac – Thil  Jovial

 

Περιμένω σχόλια ….άντε και καλή αρχή στο πρωτάθλημα!


Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook