Γερμανία και Αγγλία στο προσκήνιο…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Χαίρετε… Από ότι φαίνεται φέτος στην Bundesliga θα είναι αγώνας δρόμου για δύο,όσον αφορά το πρωτάθλημα! Η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ έδειξε τα δόντια της και στην πρεμιέρα , η έδρα της είναι φρούριο , μπορεί να έχασε Σαχίν αλλά παραμένει δυνατή! Άσχετα από την γκέλα της πρεμιέρας , θεωρώ δύσκολο για 2η συνεχόμενη χρονιά να χάσει το πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου! […]

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χαίρετε… Από ότι φαίνεται φέτος στην Bundesliga θα είναι αγώνας δρόμου για δύο,όσον αφορά το πρωτάθλημα! Η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ έδειξε τα δόντια της και στην πρεμιέρα , η έδρα της είναι φρούριο , μπορεί να έχασε Σαχίν αλλά παραμένει δυνατή! Άσχετα από την γκέλα της πρεμιέρας , θεωρώ δύσκολο για 2η συνεχόμενη χρονιά να χάσει το πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου! Μεταγραφικά για ακόμη μια χρονιά ήταν πρωταγωνίστρια και την περιμένω δυνατή , είναι φαβορί!

Περιμένω να δω τι θα κάνει η Λεβερκούζεν χωρίς τον παιχταρά Βιδάλ ,ο οποίος πήγε στην Γιουβέντους , την πρεμιέρα απογοήτευσε πάντως και νομίζω ότι φέτος δεν θα πάει πολύ ψηλά! Μπορεί να έχασε τον Νόιερ η Σάλκε αλλά οι κινήσεις που έκανε , ήταν καλές! Περιμένω να την δω πολύ καλύτερη φέτος με τον Ράγκνιγκ στον πάγκο για 2η χρονιά! Και η Βόλφσμπουργκ πήρε καλούς παίκτες , έχει και Μάγκατ στον πάγκο , νικηφόρα πρεμιέρα και γενικά  την βλέπω … μια χαρά για φέτος! Έχασε Γκραφίτε αλλά Τρες – Λάκιτς είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις στους ΄λύκους΄!

Ελαφρώς ενισχυμένη η Χόφενχαιμ μεταγραφικά , ενώ τα οικονομικά προβλήματα έκαναν το Αμβούργο να περάσει σε … άλλη φάση! Έχασε περίπου μια 11αδα έμπειρων και καλών παικτών και πήρε κάτι πιτσιρίκια! Στοίχημα η φετινή χρονιά για την ομάδα του λιμανιού! Την Βέρντερ την βλέπω μια από τα ίδια , το Αννόβερο δεν άλλαξε πολλά εκεί στην γνωστή πετυχημένη συνταγή , ενώ η Στουτγκάρδη λογικά δεν θα ξανακάνει τόσο κακή χρονιά , μπορεί να πήρε μέτριο προπονητή ( Λαμπαντία ) αλλά από την μια η καλή πρεμιέρα και ο ενθουσιασμός , από την άλλη κάποια καλά ονόματα που ήρθαν με κάνουν να την πιστεύω για 6αδα!

Νυρεμβέργη – Καιζερσλάουτερν  είναι ομάδες που πέρυσι τα πήγαν περίφημα , δεν άλλαξαν πολλά στο ρόστερ τους και ευελπιστούν γρήγορη παραμονή και φέτος , ενώ η επίσης εξαιρετική πέρυσι Μάιντζ , έκανε αρκετές και καλές μεταγραφές, στην πρεμιέρα έδειξε ότι θα κυνηγήσει την 10αδα και φέτος και γενικά δεν θα κινδυνεύσει! Επίσης θεωρώ ότι και η Γκλάντμπαχ έχει την δυναμική να παραμείνει ,ίσως και εύκολα , ενισχύθηκε μεταγραφικά και θα στηριχθεί πολύ στην έδρα της!

Στην ίδια συνομοταξία  πάνω – κάτω για παραμονή βάζω την έμπειρη Χέρτα(ενισχύθηκε ), την πρωτάρα Άουγκσμπιουργκ , την καλή πέρυσι, Φράιμπουργκ που θα παλέψει και αυτή με την σειρά της ενώ η Κολωνία μπορεί να πήρε ένα καλό στα ΄χαρτιά ΄ προπονητή αλλά το δυναμικό της δεν με πείθει!

  • Στα στοιχηματικά της  2ης αγωνιστικής … λέω να ρίξω κάτι ψιλά στο διπλό της Στουτγάρδης ,  η Σάλκε λογικά θα περάσει ενώ δεν θα μου κάνει έκπληξη αν η Χέρτα κάνει την ζημιά στο Αμβούργο!

 

ΑΓΓΛΙΑ

Αυτό το Σ/Κ ξεκινάει και το πρωτάθλημα της Αγγλίας, η γνωστή Premiership! Πολλά εκκ. Ευρώ σε μεταγραφές  , με καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει φέτος το πρωτάθλημα όπου ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιος!

Θεωρητικά η Γιουνάιτεντ είναι φαβορί , μετά από χρόνια έκανε μεταγραφές με τους Ντε Χέα και Γιάνγκ να μπαίνουν κατευθείαν στην ενδεκάδα! Η Τσέλσι , ουσιαστικά έχει πάρει μόνο τον θηριώδη Λουκάκου , δεν έχασε κάποιον βασικό ,άλλαξε όμως  τεχνικό , με τον Βίλας Μποάς να αναλαμβάνει την ομάδα! Έχει στόχο το πρωτάθλημα και νομίζω ότι στα μάτια μου την βλέπω φαβορί! Ποντάρω στην δίψα και την ομοιογένεια της! Αυτή που θέλει φέτος να κάνει την υπέρβαση , είναι η Σίτι! Οι Άραβες πήραν τον Αγκουέρο και τον εξαιρετικό μπακ , Κλισί! Αν είχε άλλον προπονητή θα την περίμενα για να κάνει την έκπληξη αλλά με Μαντσίνι δεν πας πουθενά , το ρόστερ της πάντως … φοβίζει!

Καλές μεταγραφές έκανε η Λίβερπουλ! Κοινά αποδεκτός ο Νταλκλις στον πάγκο, ρεαλιστικά στοχεύει στην 4αδα! Τεράστια μεταγραφή αυτή του Ζερβινιό στην Άρσεναλ, της ταιριάζει γάντι! Έχασε όμως Φάμπεγας και Κλισί ενώ σαν να μου φαίνεται ότι ο Βενγκέρ  το έχει παρακάνει με την έλλειψη πρωταθλητισμού που έχει περάσει στο κλαμπ! Τεράστιος προπονητής και δάσκαλος ποδοσφαίρου αλλά το πρωτάθλημα είναι …μακριά!

Η Έβερτον δεν άλλαξε πολλά , παραμένει με καλό ρόστερ, μια από τα ίδια και ηΤότεναμ ενώ Σάντερλαντ  – Άστον Βίλα και Νιουκάστλ πολύ καλές μεταγραφές και στοχεύουν στην 10αδα ! Ίσως και παραπάνω!

Θεωρώ ότι Μπλάκμπερν – Φούλαμ και Στόουκ δεν θα κινδυνεύσουν , είτε έτσι είτε αλλιώς θα σωθούν! Ερωτηματικό αποτελεί η Μπόλτον με τους ιδιοκτήτες να μιλούν για μεταγραφική ενίσχυση , να περιμένουμε!

Στην τελευταία κατηγορία , βάζω τις νεοφώτιστες Νόριτς και Σουόνσι , με το μαχαίρι στα δόντια για ακόμη μια χρονιά η Γουίγκαν ,δεν βλέπω να την βγάζει εύκολα η Γούλβς! Επίσης Γουέστ Μπρόμ και ΚΠΡ δείχνουν ότι στην υπόθεση παραμονή είναι λίγο πιο μπροστά! Αυτά τα λίγα για τους … νησιώτες!

 

Στοιχηματικές σκέψεις για Γαλλία την 2η αγωνιστική!

 

  • Στην πρεμιέρα μου άρεσε αρκετά η Σεντ Ετιέν και θα ασχοληθώ μαζί της στο ματς με την Νανσί! Μέχρι 1.90 …παρακάτω με τίποτα!
  • Εξαιρετική η Ρεν επίσης αλλά με την Παρί παίζει … θα προτιμήσω το G-G εδώ !
  • Προκλητικές τιμές αυτές κοντά στο 5.00 για την πολύ καλή Μονπελιέ…
  • Μπορεί αποτέλεσμα η Νις!


Αυτά λοιπόν με δυο λόγια για BUNDESLIGA και PREMIERSHIP και με κάποιες ιδέες για το Σαμπιονά!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση, συγγνώμη αν κούρασα κάποιους! Περιμένω τα σχόλια και τις επιλογές σας…Καλό τριήμερο σε όλους!

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook