Αυτός είναι ο Αμπίμπ Μπαμογκό!

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ψυχροί αριθμοί , πάντα κρίνω με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου στο χορτάρι! Δεν είναι σκοπός του άρθρου να βγάλει συμπεράσματα αλλά για να να πούμε δύο-τρία πράγματα για τον παίκτη και που είναι κοντά στον ΟΦΗ! Για να μην παρεξηγηθώ… Ξεκινώντας, για τους  φίλους των αριθμών …. 275 […]

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ψυχροί αριθμοί , πάντα κρίνω με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου στο χορτάρι! Δεν είναι σκοπός του άρθρου να βγάλει συμπεράσματα αλλά για να να πούμε δύο-τρία πράγματα για τον παίκτη και που είναι κοντά στον ΟΦΗ! Για να μην παρεξηγηθώ…

Ξεκινώντας, για τους  φίλους των αριθμών …. 275 παιχνίδια / 46 γκολ / 11 σεζόν- γεμάτες οι περισσότερες , στην Ligue 1! Αυτά είναι 3 στοιχεία αναφοράς για τον Αμπίμπ Μπαμογκό! Ο 29χρονος από την Μπουργκίνα Φάσο ξεκίνησε ενεργά την ποδοσφαιρική του … δράση στα γήπεδα του Σαμπιονά από το Μονπελιέ και την ομώνυμη ομάδα ,το 2001! Πέρασε επιτυχημένα και από την Μαρσέιγ κάνοντας δίδυμο  με τον Ντρογμπά στην επίθεση και το γνωστό τότε ‘ DrogBamogoal ‘, ενώ τότε όταν σκόραρε πανηγύριζε βγάζοντας μια πιπίλα από το σορτσάκι του! Αργότερα κατέληξε στην Νις!

Κάπως ανώφελη και όχι ιδιαίτερα ουσιαστική κατά την γνώμη μου , η ανάλυση και η αναφορά για το τι έκανε ο Μπαμογκό πριν 7-8 χρόνια και … βάλε! Τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζουν ενδιαφέρον για να σκιαγραφήσουμε το τι παίκτης είναι και ποια ήταν η παρουσία του στην Νικαια!

 

 

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5ΕΤΙΑ…

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν , ο έμπειρος επιθετικός , τα έχει περάσει στην Νίκαια για λογαριασμό της Νις! Τον διάλεξε τότε ( 2007) ο κόουτς  Αντονετί  ( πλέον Ρεν )!

Τρεις σερί γεμάτες χρονιές με αποκορύφωμα την 3η ( 2008/09) , όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος , αγωνιζόμενος  σαν δεξιός επιθετικός στο 4-3-3 ( κορυφή ο Ρεμί  τότε) , σκοράροντας  7 φορές  και με τον Ρεμί να βάζει  11 , βγάζουν την Νις 9η στην βαθμολογία !

Και ενώ η πορεία του είναι ανοδική , η τιμή του στο Γαλλικό χρηματιστήριο μεγάλη , προερχόμενος από καλή χρονιά ,έρχονται τα δυσάρεστα! Το καλοκαίρι του 2009 φεύγει ο επιτυχημένος … κοούτς Αντονετί για την Ρεν και αναλαμβάνει ο … λίγος και με κακό βιογραφικό Ολέ –Νικόλ που στις μέρες του, ο Μπαμογκό έρχεται από τον πάγκο ενώ αγωνίζεται πλέον και στα αριστερά στο 4-3-3, χωρίς πολλά πράγματα!

Το Μάρτιο του ΄10  φεύγει ο Νικόλ και αναλαμβάνει ο Ρόι ( μέχρι σήμερα ) ο οποίος χρησιμοποιεί  τον Αμπίμπ περίπου 55 λεπτά σε 3 μήνες ! Λίγο ένας μικροτραυματισμός στην αρχή , λίγο το ότι δεν τον πήγαινε πολύ ο κόουτς, δεν θέλει και πολύ να περάσει την περασμένη χρονιά στον πάγκο ! Μέτρια σε γενικές γραμμές  ξεκινώντας μόνο σε ένα παιχνίδι βασικός με τους Νικαιώτες , και με την ομάδα να σώνεται την τελευταία αγωνιστική!

 Έτσι αποφάσισε φέτος το καλοκαίρι να αλλάξει … παραστάσεις αλλά με προτεραιότητα να μείνει στην Γαλλία!Ο ίδιος μάλιστα , δήλωσε αρχές Αυγούστου ότι έχει προτάσεις από Ελλάδα και Τουρκία αλλά θα περιμένει πρώτα τις Γαλλικές ομάδες…Είχε και μια μικρή κόντρα με τους φιλάθλους γιατί έκανε κάτι δηλώσεις που παρεξηγήθηκαν (για ένα φίλαθλο που είχε πεθάνει)-αυτός είπε βέβαια ότι δεν τις είχε κάνει..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ το νικητήριο γκολ του Μπαμογκό επι της Μπορντό στο περσινό 2-1

Εδώ από τα καλύτερα γκολ του με την Νις

 

ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ…

Τα τελευταία χρόνια στην Νις έπαιζε κυρίως στο δεξιό άκρο της επίθεσης στο 4-3-3 ,ενώ παλιότερα σαν δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2! Παίκτης με ποιότητα και τεχνική , ενώ του αρέσει να σουτάρει και από μακριά με δύναμη, μόνο με το δεξί! Παίκτης που παίζει ένας με έναν και συγκλίνει συχνά! Η ταχύτητα ήταν παλιά το προσόν του αλλά τώρα κάπως έχει … πέσει! Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Νις έτσι όπως έπαιζε την τελευταία 2ετία , δεν τον ευνοούσε για παραγωγή φάσεων , είχε κυρίως σαν ομάδα αμυντικό προσανατολισμό και έφεση στο … μισό γκολ!

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Καλό και γνωστό όνομα ο Μπαμογκό στην Γαλλία , χωρίς κάποιο μεγάλο τραυματισμό! Η ηλικία του είναι εξαιρετική ( 29 ) και η ποιότητα του δεδομένη, ακόμα και αν τα τελευταία 2 χρόνια η παρουσία του δεν ήταν καλή όσο τα προηγούμενα. Βέβαια αν ήταν , ποιο πιθανό θα ήταν να πάει στην Λυών παρά να έρθει στην Superleague! Στο πρωτάθλημα μας πάντως ,εκτός από τα πλάγια μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή!Ειδικά στα εκτός έδρας … Αν έρθει και είναι σε καλή κατάσταση εκτιμώ πως θα κάνει την διαφορά ! Τα υπόλοιπα στο χορτάρι παίδες….

 

ΥΓ. Μετριο το στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου , τρεις επιλογές! Είπα να ασχοληθώ με τον άσο της Λα Πάλμας , το OVER στο Αλμερία – Χιρόνα και με τον άσο της Ρετζίνα από την Serie B!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook