Χόρχε Λόπες…

Επειδή έχω εικόνα από τον ποδοσφαιριστή είπα να γράψω δυο κουβέντες για να δούμε το τι παίκτης είναι αυτός ο Χόρχε Λόπες!   Δεν ξέρω αν θα ΄ βγάλει μάτια ΄  , ούτε είμαι σίγουρος αν θα προσφέρει αυτά που πραγματικά ξέρει! Αυτά όμως που έβλεπαν τα μάτια μου τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της  […]

Επειδή έχω εικόνα από τον ποδοσφαιριστή είπα να γράψω δυο κουβέντες για να δούμε το τι παίκτης είναι αυτός ο Χόρχε Λόπες!

 

Δεν ξέρω αν θα ΄ βγάλει μάτια ΄  , ούτε είμαι σίγουρος αν θα προσφέρει αυτά που πραγματικά ξέρει! Αυτά όμως που έβλεπαν τα μάτια μου τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της  Πριμέρα και της Σεκούντα, είναι ικανά για να χαρακτηρίσω την μεταγραφή σαν εξαιρετική!

 

Το βιογραφικό του είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά όπως γράψει πολλάκις , αυτό που μετράει είναι η τελευταία 3ετία! Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, το τι έκανε πριν 10 χρόνια … δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα! Στις 19 του μήνα που διανύουμε κλείνει τα 33 , άρχισε να χτίζει το όνομα του στην Βιγιαρεάλ και  το έφτιαξε στην Βαλένθια ( πρωτάθλημα με Μπενίτεθ ) αγωνιζόμενος με Κανιθάρες , Αιμάρ ,Βιθέντε και άλλους , αγωνιζόμενος κυρίως σαν δεξιός χαφ και ερχόμενος από τον πάγκο! Αγαπημένο του νούμερο φανέλας ,το 7.

 

ΤΑ … ΟΡΓΙΑ ΣΤΗΝ SEGUNDA

Την περασμένη 3ετία την πέρασε στην Αραγονία , και στην Σαραγόσα! Η πρώτη του χρονιά (08/09) τον βρίσκει στην 2η Ισπανίας , στην Segunda , με προπονητή τον Μαρσελίνιο! Η διοίκηση των Αραγόνιων δίνει 3 μύρια για πάρτη του στην Σανταντέρ και τον αποκτά με στόχο να ανέβει κατ ΄ ευθείαν στην Primera! Εκεί παίζει ελεύθερος χαφ στα περισσότερα ματς και κάνει πραγματικά την διαφορά , σημειώνοντας 7 γκολ και μοιράζοντας 16 ασίστ! Κάπως έτσι η Σαραγόσα καταλαμβάνει την 2η θέση και ανεβαίνει στην μεγάλη Primera Division!

 

Η ΔΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ

Η επόμενη χρονιά ( 09/10) ξεκινάει με την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και ο κόουτς  τον βάζει να παίζει στα πλάγια είτε αριστερά είτε δεξιά , όχι όμως πάνω στην γραμμή γιατί η ταχύτητα δεν είναι το προσόν του!

Όμως ο Μαρσελίνιο απολύεται τον Δεκέμβρη και αναλαμβάνει  την ομάδα ο Αουρέλιο Γκάι! Εκείνος τον χρησιμοποιεί πλέον συχνά πίσω από τον επιθετικό , σε ρόλο επιτελικού χαφ! Καλή χρονιά εν τέλη , σώνεται η Σαραγόσα και ο Λόπεζ κάνει άλλη μια γεμάτη και καλή χρονιά στα 31 του πλέον!

Πέρυσι η χρονιά ξεκινάει με αυτόν βασικό και αρχηγό αλλά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην αρχή ,τον βγάζουν από την ενδεκάδα , με τον Λαφίτα να του παίρνει την θέση στα δεξιά , παίζοντας καλύτερα!

Φεύγει ο Γκάι πριν πιάσει … χειμώνας και αναλαμβάνει ο έμπειρος Μεξικανός Αγκίρε! Ο Λόπες παίζει καλά στα πρώτα παιχνίδια με τον Μεξικανό στον πάγκο , αγωνιζόμενος ξανά σαν ελεύθερος μπροστά από τους αμυντικούς χαφ! Ο παιχταράς χαφ Ερέρα ( που φέτος έδωσε 8 μύρια να τον πάρει η Μπιλμπάο ) , παίκτης ίδια κοψιά με τον Λόπες ( πολύ καλύτερο και νεότερος) αρχίζει να κάνει ΄παπάδες ΄ και έτσι ο νέος παίκτης του ΟΦΗ θα δει για λίγες φορές βασική ενδεκάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος , μπαίνοντας πια σαν αλλαγή!

 Φέτος η διοίκηση της Σαραγόσα αποφάσισε να κάνει ανανέωση, πήρε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές  και άφησε ελεύθερους τους άνω των 30 , Πονγκολ , Λόπες ,Ντιόγκο ,Γιάροσικ , Ντόμπλας , Εντμίλσον !

 

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ

Τα χρόνια πέρασαν και ο Λόπες δεν είναι πια στην πρώτη του νιότη! Παλιά συνδύαζε την ταχύτητα του με την τεχνική και μπορούσε να παίξει άνετα την θέση του δεξί εξτρέμ σε μεγάλα πρωταθληματα ! Θα πει κανείς … μα το δικό μας είναι μεγάλο? όχι βέβαια!Η ποιότητα του είναι σε υψηλό επίπεδο στο αργό πρωτάθλημά λογικά θα παίξει και σαν δεξί εξτρεμ αλλά και σαν δεξιός εσωτερικός μέσος στο 4-3-3!

Βλέποντας τον την τελευταία 2ετία στην Σαραγόσα , έχει γίνει περισσότερο κεντρικός χαφ , με πολύ καλή μπαλιά και γλυκά στημένα , θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια χωρίς να τρέχει ιδιαίτερα με αυτήν! Ο Αγκίρε τελευταία τον έβαζε δεξιά στο 4-5-1 αλλά περισσότερο σύγκλινε προς το κέντρο παρά έπαιζε πάνω στην γραμμή!  Στα αρνητικά του, η έλλειψη δύναμης , η άρνησή του να μαρκάρει , ενώ παρά το ύψος του δεν χρησιμοποιεί συχνά το κεφάλι του!Αν είναι σε καλή κατάσταση θα δούμε ωραία πράγματα…

 

ΥΓ . Αν δεν τον δούμε στο χορτάρι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  στις κρίσεις μας , αλλά το τι έκανε στο παρελθόν και για το αν είναι καλός παίκτης …νομίζω δεν αμφισβητείται !

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook