Σ/Κ για ζέσταμα…

Το πρώτο μεγάλο κουπόνι της χρονιάς , είναι γεγονός! Κατ΄ αρχήν χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, και όχι μόνο, αυτές τις μέρες. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί μπαίνουν στον χορό ενώ οι Γάλλοι ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με το κύπελλο. Αρκετά μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή η αγωνιστική , όντας η πρώτη μετά την διακοπή περίπου […]

Το πρώτο μεγάλο κουπόνι της χρονιάς , είναι γεγονός! Κατ΄ αρχήν χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, και όχι μόνο, αυτές τις μέρες. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί μπαίνουν στον χορό ενώ οι Γάλλοι ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με το κύπελλο.

Αρκετά μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή η αγωνιστική , όντας η πρώτη μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα. Καλύτερα να ασχοληθούμε με ακριβοπληρωμένα αουτσάιντερ , ενώ η φόρμα των ομάδων ίσως να μην αποτελεί αυτό το Σ/Κ, αιτία για να ασχοληθούμε με κάποια ομάδα.


Επιλογές από κάποια παιχνίδια του Κύπελλο Γαλλίας

 

ΝΙΟΡ – ΜΠΡΕΣΤ :Πρωτοπόρος στην Νασιονάλ(Γ΄ κατηγορία) της Γαλλίας η Νιορ, αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Κινητικότητα στις τάξεις των οπαδών, αναμένεται κατάμεστο από 13.000 φιλάθλους το ΄Ρενέ Γκαγιαρ΄. Χωρίς απουσίες. Καλή εντός έδρας η Μπρέστ αλλά στα εκτός χάνεται. Τιμωρημένος ο Μαρσιάλ(Α,10/0),αμφίβολος ο Ζεμπινά(Α,16/0). Θα ρισκάρω στον άσο.

ΧΑΒΡΗ – ΛΟΡΙΑΝ:  Από τις πολύ καλές ομάδες της Β΄ Γαλλίας η Χάβρη η οποία εντός είναι αρκετά δυνατή. Τιμωρημένος ο Φρανσουά(Μ,13/0).Έμεινε χωρίς νίκη τον Δεκέμβριο αλλά παραμένει στην πρώτη 10αδα του πρωταθλήματος η Λοριάν που έκλεισε το 2011 αρκετά ντεφορμέ. ΄Μας έχουν στοιχίσει πολύ οι τραυματισμοί΄ είπε ο Γκουρκύφ. Τιμωρημένος ο Κονέ (Α,7/1). Επιστρέφουν οι Κουταντέρ(Μ,16/1), Αλαντιέρ(Ε,10/2) , Ρομάο (Μ,16/0) όπως και ο Κερσιά(Ε,3/1). Αξίζει ένα μικρό ρίσκο και εδώ στον άσο.

ΚΑΕΝ – ΤΡΟΥΑ :. Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη η Καέν για το πρωτάθλημα και έτσι η απόσταση της από την ουρά έχει μειωθεί. Απέκτησε τον αμυντικό χαφ Μονταρού από την Διναμό Μινσκ. Τιμωρημένος ο Ερτό(Α,17/3).Χαμηλές τιμές (5-7 ευρώ) έβαλε η διοίκηση για να προσελκύσει κόσμο. Αναμένονται βροχές και …καταιγίδες κατά την διάρκεια του αγώνα. Καλή ομάδα η Τρουά αλλά η διαφορά της από τους Νορμανδούς είναι μεγάλη .Θα απουσιάσει για τουλάχιστον δύο μήνες ο Μπλοντέλ(ΓΚ,16/0) , παραμένει εκτός και ο Ουτρεμπόν(Α,9/0).Εύκολα ή δύσκολα η Καέν θα κερδίσει , χαμηλές οι τιμές στον άσο.

ΜΠΑΣΤΙΑ –ΣΟΣΟ : Με δύο πολύ καλές εμφανίσεις και ισάριθμες νίκες έκλεισε το 2011 η Μπαστιά! Δυνατή εντός , στόχος η άνοδος. Τιμωρημένος ο αναντικατάστατος Σάνς (Α,16/1).Απογοητεύει στο πρωτάθλημα η Σοσό , όμως έχει σαν άλλοθι τις πολλές απουσίες που είχε κατά καιρούς.. Εκτός λόγω καρτών ο Σοζέ(Α,17/0). Επέστρεψε ο επιθετικός Ντέιβις από τον δανεισμό του στην DC United. Σημαντικές επιστροφές και γεμάτη αποστολή μετά από καιρό για τον Μπαζντάρεβιτς. Βλέπω να σκοράρουν και οι δύο. Πιθανό G/G

ΡΕΝ – ΝΑΝΣΙ : Από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας η Ρεν ,όμως δεν έκλεισε τον χρόνο και με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Έχει σημαντικές απουσίες λόγω καρτών, αμφίβολος ο φετινός MVP Πιτρόϊπα(Μ,19/3). Μέτρια ομάδα η Νανσί αλλά εσχάτως αρκετά ζημιάρα , ενισχύθηκε μεταγραφικά. Θα ρισκάρω στην ισοπαλία, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

ΜΟΥΛΧΑΟΥΖ – ΚΡΕΤΕΪΓ:  Κάπου στην μέση της βαθμολογίας του περιφερειακού πρωταθλήματος (CFA) της Γαλλίας. Στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τη Μπεάν στα πέναλτι , ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.Αγωνίζεται στην Νασιονάλ(Γ΄ κατηγορία) και αποτελεί μια μέτρια ομάδα με ελάχιστες πιθανότητες ανόδου. Στο τελευταίο ματς της χρονιάς επικράτησε εντός με 4-0 της Μαρτινγκές με πρωταγωνιστή τον πρώην επιθετικό της Χάβρης, Λεσάζ. ΄ Θέλουμε να προχωρήσουμε στον θεσμό ΄ είπε ο τεχνικός Βασέρ. Ανώτερη η Κρετέϊγ , θα ρισκάρω στο διπλό.


ΑΝΖΕ- ΜΟΝΑΚΟ : Ολοκλήρωσε επιτυχημένα την σεζόν , ιδιαίτερα αξιόπιστη εντός. Απέκτησε ως ελεύθερο τον Ντελπόρτε (πρώην Ταραγόνα) και είναι διαθέσιμος για το ματς με την Μονακό. Τιμωρημένος ο Ενίν(Α,18/3).Αρκετή  αισιοδοξία στις τάξεις των Μονεγάσκων μετά τον ερχομό του Ρώσου μεγιστάνα , Ριμπολόφλεφ ο οποίος σκοπεύει να ενισχύσει μεταγραφικά την ομάδα. Τιμωρημένος ο Γιαταμπαρέ(Μ,5/0) , εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν ο Αντριανό (Α,14/0). Διπλό υψηλού ρίσκου..

 

Στην Ισπανία δεν έχω και μεγάλη αυτοπεποίθηση σε αυτήν την αγωνιστική, είμαι αρκετά επιφυλακτικός….

Το μόνο σημείο που μου αρέσει από την Πριμέρα είναι το διπλό της Μαγιόρκα στο Λεβάντε. Έχει βρει ηρεμία , πήρε τον καλό επιθετικό Ογκουνγκίμι από την Γκένκ και νομίζω ότι είναι ικανή για ζημιά.

Στην Σεγούντα τώρα, ξεκινάω από το ΄Καρταγονόβα  και τον άσο της Καρταχένα. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν κι άλλο προπονητή , τον 3ο της σεζόν ,ανέλαβε ο Κάρλος Ρίος. Τα τελευταία χρόνια έχει καλή παράδοση απέναντι στην Ουέσκα., η οποία ταξίδεψε και με  απουσίες.

Έβγαλε συνεχόμενα παιχνίδια στο κύπελλο και σε υψηλές ταχύτητες η Αλκορκόν , παίζει με την πιο …επαγγελματική ομάδα της κατηγορίας , την Αλμερία η οποία ταξίδεψε χωρίς προβλήματα στην Μαδρίτη. Διπλό!

Προβλήματα στην επίθεση θα έχει και η Μούρθια , στο πρώτο παιχνίδι του 2012! Την υποδέχεται η Ταραγόνα που με την Ντ΄Αλεσσάντρο στον πάγκο έχει βελτιωθεί και στην έδρα της έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Θα ασχοληθώ με τους Καταλανούς.


ΣΑΒΒΑΤΟ

 

ΤΡΙΑΔΑ : ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ Χ2 – ΜΑΛΑΓΑ_ΑΤΛΕΤΙΚΟ  OVER  (6/10)

ΣΥΣΤΗΜΑ :  ΝΙΟΡ  – ΤΑΡΑΓΟΝΑ – ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΛΑΤΣΙΟ –ΠΟΡΤΟ  (6/10)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ : ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ -ΑΛΜΕΡΙΑ – ΚΡΕΤΕΪΓ – MΠΕΤΙΣ_ΧΙΧΟΝ  Χ – ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ ( 6/10)

 

Καλή  αρχή σε όλους ….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook