O περίφημος πρόεδρος Ντα Κόστα…

Με αφορμή την τελευταία …χρυσή αγοραπωλησία της Πόρτο, η οποία πούλησε έναντι 50 εκ. ευρώ τον Χούλκ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Περίπου 30 χρόνια τώρα, ο πρόεδρος Πίντο Ντα Κόστα κάνει αυτή την δουλειά έχοντας εξαιρετικό σλάουτινγκ αλλά και  την φήμη του καλού ….διαπραγματευτή. Πάμε να δούμε τις περισσότερες από αυτές ενώ φυσικά μην ξεχνάμε ότι είναι από τους λίγους προέδρους που […]

Με αφορμή την τελευταία …χρυσή αγοραπωλησία της Πόρτο, η οποία πούλησε έναντι 50 εκ. ευρώ τον Χούλκ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Περίπου 30 χρόνια τώρα, ο πρόεδρος Πίντο Ντα Κόστα κάνει αυτή την δουλειά έχοντας εξαιρετικό σλάουτινγκ αλλά και  την φήμη του καλού ….διαπραγματευτή. Πάμε να δούμε τις περισσότερες από αυτές ενώ φυσικά μην ξεχνάμε ότι είναι από τους λίγους προέδρους που έχει πουλήσει ….προπονητή (Βίλας Μπόας) αφού η Τσέλσι πλήρωσε 13 εκ. ευρώ για να σπάσει το συμβόλαιο του Πορτογάλου.

 

*Το 1999 η Πόρτο τον απέκτησε έναντι 8 εκατ. ευρώ από τη Σαλγκέιρος τον Ντέκο και μετά από 5 χρόνια η Μπαρτσελόνα έπρεπε να δώσει 21 εκατ. ευρώ για την αγορά του.

Το 2004, η Πόρτο …αναγκάστηκε να πουλήσει τον Καρβάλιο στην Τσέλσι και αγόρασε τον Πέπε από τη Μαρίτιμο με 2 εκατ. ευρώ. Το 2007 τον πούλησε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 28 εκατ. ευρώ.

Την ίδια χρονιά απέκτησε τον Κουαρέσμα με περίπου 5 εκ. ευρώ και τον πούλησε το 2008 στην Ίντερ έναντι 20! εκ. ευρώ παρακαλώ!

*Το 2005 απέκτησε τον Λούτσο Γκονζάλες από την Ρίβερ με 9 εκ. ευρώ και αργότερα τον πούλησε με τα διπλάσια στην Μαρσέιγ.

*Το 2007 αγόρασε τον Λισάντρο Λόπεζ έναντι 6.5 εκ ευώ και τον πούλησε δύο χρόνια αργότερα 27 μύρια στην Λυών.

Το 2009 αγόρασε τον Φαλκάο από την Ρίβερ έναντι 5.500.000 ευρώ και δύο χρόνια αργότερα τον πούλησε 40 μύρια στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 2010 πούλησε τον Μπρούνο Άλβες,έναντι 22 εκατ. ευρώ ενώ της είχε στοιχίσει κάτι λιγότερο από 1 εκ. ευρώ.

Μόλις χθες η μεταγραφική ικανότητα του Πίντο Ντα Κόστα έγινε …προκλητική όταν έκλεισε το deal με τον Χούλκ  έναντι περίπου 50 εκ. ευρώ, ενώ τον είχε αποκτήσει περίπου 16 πριν 2 χρόνια.

*Και φυσικά άλλες τρομερές πωλήσεις του περίφημου προέδρου είναι εκείνες των Ντερλέι (σε Ντιναμό Μόσχας έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ το 2005), Πάουλο Φερέιρα (σε Τσέλσι έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ το 2004), Μποσίνγκουα (σε Τσέλσι έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ το 2008), Κονσεϊσάο (σε Λάτσιο έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ το 1998) και πριν δύο χρόνια του Μεϊρέλες (σε Λίβερπουλ έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ).

 

www.betfm.gr

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook