«Έδεσε το γλυκό» Μαχλά-Αναστόπουλου

Όταν ήρθε ο Αναστόπουλος στις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τάχθηκε υπέρ του. Εκείνος που αισθάνθηκε πιο όμορφα και καλύτερα από κάθε άλλον ήταν ο Νίκος Μαχλάς. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ πήρε πάνω του τόσο την απόφαση για το «διαζύγιο» όσο και αυτήν της εύρεσης του αντικαταστάτη του. Έναν μήνα αργότερα, […]

Όταν ήρθε ο Αναστόπουλος στις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τάχθηκε υπέρ του. Εκείνος που αισθάνθηκε πιο όμορφα και καλύτερα από κάθε άλλον ήταν ο Νίκος Μαχλάς. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ πήρε πάνω του τόσο την απόφαση για το «διαζύγιο» όσο και αυτήν της εύρεσης του αντικαταστάτη του. Έναν μήνα αργότερα, ο «Αναστό» οδηγεί τον ΟΦΗ από νίκη σε νίκη και παράλληλα ξεσηκώνει τον κόσμο στα ύψη με τις εμφανίσεις της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι λίγο καιρό αργότερα όλοι καταλήγουν στην άποψη ότι έδεσε το «γλυκό» ανάμεσα στον Αναστόπουλο και τον ΟΦΗ. Πολύ περισσότερο, μέρα με την μέρα γίνεται πιο ισχυρή η σχέση ανάμεσα στον 52χρονο τεχνικό και το Νίκο Μαχλά. Οι δυο τους, εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και πλέον κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Είναι γεγονός ότι ο Αναστόπουλος αρχίζει και «γουστάρει» πολύ την κατάσταση που έχει βρει στο Ηράκλειο. Όχι μόνο αγωνιστικά που η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Αναστόπουλος βλέπει ότι υπάρχουν προοπτικές για να αφήσει ο ίδιος το δικό του «στίγμα» στον ΟΦΗ. Μέχρι τώρα ο Αναστόπουλος αποφεύγει να μιλήσει για την ομάδα του. Μπορεί να εμφανίζεται «μαγκωμένος» και «σφιγμένος» στις συνεντεύξεις τύπου, όμως κάθε άλλο τέτοιος είναι όταν βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα.

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα, τα αποδυτήρια, αλλά και το τι πρεσβεύει μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ, ξέρει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα έπειτα από αυτές τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Φαντάζομαι πως ο ίδιος θα ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν θα έρθει και η πρώτη… «στραβή». ΟΦΗ και Αναστόπουλος έχουν έρθει πολύ κοντά, γνωρίζοντας τι θέλει ο ένας και τι θέλει ο άλλος.

Η ομάδα να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα και ο ίδιος να αποδείξει ότι είναι καλός προπονητής και όχι κάποιος που… αναλαμβάνει ειδικές αποστολές για να τις φέρει εις πέρας. Όπως λέω και παραπάνω, οι δύο πλευρές έχουν διαχειριστεί αρκετά καλά την μέχρι τώρα κατάσταση. Πολύ περισσότερο έχει δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» προστασίας πάνω από την ομάδα, που αποδεικνύει την άρρηκτη σχέση ομάδας και προπονητή.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook