Δολοφονία Τεμπών: Τα “πέταλα” ξεχείλιζαν από οργή, οι επαγγελματίες αθλητές έμειναν στην αφωνία

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athletic.gr

Ξεκινώντας τον πρόλογο αυτού του blog, δεν έχω σκοπό αρχικά να αδικήσω τις αντιδράσεις κάποιου Έλληνα αθλητή που έκανε κάποια αναφορά μέσω των social media για την στυγερή δολοφονία 57 ψυχών στα Τέμπη. Όμως και πάλι, ακόμα και αν δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μου αντιδράσεις μέσω των social media ή δηλώσεις σε ΜΜΕ, είναι το λιγότερο εξοργιστικό ν’ απουσιάζει παντελώς η ενσυναίσθηση από τους Έλληνες (και ακριβοπληρωμένους) Έλληνες επαγγελματίες αθλητές για ότι συνέβη πριν έναν χρόνο και που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της χώρας.

Είναι εξοργιστικό όταν σε όλα τα πέταλα της χώρας, οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων (ναι αυτοί οι… δολοφόνοι) να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για ότι συνέβη πέρυσι αλλά και για ότι ακολούθησε με την επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας ενώ την ίδια ώρα οι αθλητές που αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά να μην σέρνουν πρώτοι τον χορό των αντιδράσεων.

Να υπενθυμίσω εδώ πως πριν από 4 χρόνια όταν ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε από αστυνομικό, ξέσπασε ένα άνευ προηγουμένου συλλαλυτήριο από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλου του πλανήτη!

Δεν φοβήθηκαν ούτε τις συνέπειες, ενδεχομένως εμπορικών συνεργασιών, δεν φοβήθηκαν το “τι θα πει το κοινό και οι λευκοί των Ηνωμένων Πολιτειών”, βγήκαν μπροστά με κάθε τρόπο.

Από τον κορυφαίο Λεμπρόν Τζέιμς, μέχρι τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο όλοι οι μεγάλοι αθλητές, όλων των κορυφαίων αθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, έκαναν κίνημα το Black Lives Matter με την αγαστή συνεργασία και του ΝΒΑ που είναι έτη φωτός από οποιαδήποτε Λίγκα του πλανήτη.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τι είδαμε χθες, με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία των Τεμπών; Το Νίκο Καρέλη να πανηγυρίζει το γκολ του Ντουάρτε με έναν συγκινητικό τρόπο και μόνο (!!) τον Πάμπλο Γκαρσία – από όλους τους προπονητές των ομάδων της Superleague να ψελλίζει δύο λέξεις μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του.

Όταν εντός του 2024 βλέπουμε τα μικρά παιδιά να επηρεάζονται από τους αθλητές των ομάδων που υποστηρίζουν και να τους θεωρούν πρότυπα, πως θα δεχτούν τα σωστά μηνύματα από εκείνους με τους οποίους κοιμούνται με τις φανέλες τους;

Κρίμα πραγματικά που οι Έλληνες αθλητές δεν έχουν την τόλμη, την θέληση, την μπόρεση – όπως θέλει μπορεί να το δει κάποιος – να βγουν μπροστά στην κοινωνία και να γίνουν ένα με τον απλό κόσμο. Κανείς δεν τους ζητάει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, αν και αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες, όμως προκαλεί στενοχώρια ότι οι Έλληνες αθλητές που διαθέτουν τόσο μεγάλη δύναμη μέσω των social media να μην παίρνουν θέση για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους μας.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook