Ιστορία να την λες και να κλαις…

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την Χερσόνησο που έφτασε να είναι τελευταία στην Α1 και να μην της δίνει κανένας σημασία…

Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους δήμους με τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες στην Κρήτη. Κάτι ανάλογο με τον Πλατανιά που τώρα βλέπει στην Σούπερ Λιγκ την ομάδα του δήμου του. Όμως, ποτέ δεν στηρίχθηκε η ομάδα όσο έπρεπε και όσο μπορούσε η περιοχή να την στηρίξει…

Η Χερσόνησος είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κρήτης που χρόνια περίμεναν την ευκαιρία για να βρεθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τελικά, το πέτυχαν το 2008 υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Καραΐσκου και την διοικητική ηρεμία του Κώστα Παπαδάκη. Ο τελευταίος ήταν ένας από τους λίγους Κρητικούς παράγοντες που έβαλαν αρκετά λεφτά από την τσέπη τους. Πρέπει να έφυγε από την τσέπη του ένα ποσό κοντά στις500 χιλ. ευρώ. Όλοι οι παίκτες πληρώνονταν στην ώρα τους, έντονο το Κρητικό στοιχείο και φαινόταν ότι σύντομα θα αποτελέσει τον «διάδοχο» του ΠΟΑ στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η ομάδα παρέμεινε στην Γ’ Εθνική για δύο χρόνια και μάλιστα το 2010 τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας αφήνοντας πίσω τον Πλατανιά με διαφορά 9 βαθμών. Ο Παπαδάκης έφυγε, ο Μαναράκης έκανε ότι μπορούσε αλλά δίχως βοήθεια και κάπως έτσι ήρθαν δύο απανωτοί υποβιβασμοί που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν τρεις μιας και φέτος δεν γλυτώνει την πτώση από την Α1 στην Α2!

Κάθε χρονιά και υποβιβασμός!

Η ομάδα κατρακύλησε σε σημείο που πλέον δεν σηκώνει κεφάλι. Και δεν ξέρω αν θα ζήσει και ποτέ κάτι ανάλογο με αυτά που έζησε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι πράγματι μια ιστορία να την λες και να κλαις. Η ομάδα εγκλωβίστηκε στις προσωπικές κόντρες του καθενός με πολλούς να θέλουν να κάνουν κουμάντο και άλλους τόσους να θέλουν να επιβάλουν το δικό τους δίχως ωστόσο να βάζουν… μια στην ομάδα!

Η Χερσόνησος βρέθηκε στα Τάρταρα γιατί δεν βρέθηκε ένας να την δει σαν κομμάτι του τόπου του όταν την ίδια ώρα σε άλλες, μικρότερες, περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τις ομάδες τους σαν οικογένεια τους. Κακές επιλογές προπονητών, ακόμα χειρότερες ποδοσφαιριστών και να που η Χερσόνησος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μια ομάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο για την Κρήτη, κατάντησε να είναι περίγελος σε κάθε γήπεδο του Ηρακλείου έχοντας δεχτεί ήδη 22 γκολ σε 8 παιχνίδια!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook