Η δική μας «Σούπερ Λιγκ» και τα συμπτώματα της…

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το Περιφερειακό πρωτάθλημα και τις Κρητικές ομάδες που έχουν τις συνήθειες των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συμπληρώσαμε τρεις αγωνιστικές στο περιφερειακό πρωτάθλημα και ήδη δύο προπονητές αποχώρησαν από τις ομάδες τους. Ο Χατζησεβαστός από τον Πατούχα και ο Βελανδάκης από τον ΠΑΟΚ. Στο τσακ πρόλαβαν δηλαδή την παρέλαση ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα «διαζύγια» κατά την διάρκεια της περιόδου.

Το σίγουρο είναι ότι δουλειά και αποτελέσματα δεν βγαίνουν έτσι. Το πώς και το γιατί το γνωρίζουμε όλοι. Τα αρνητικά αποτελέσματα και οι ήττες στην αρχή της σαιζόν φέρνουν γκρίνιες και μουρμούρα και κατά συνέπεια τα διαζύγια ανάμεσα στις ομάδες και τους προπονητές.

Κατά κάποιον τρόπο, πρόκειται για μια «μικρή Σούπερ Λιγκ» όπου δύσκολα στεριώνει κάποιος προπονητής σε μια ομάδα. Φαινόμενο που το βλέπουμε συχνά όλα αυτά τα χρόνια στις Κρητικές ομάδες που αγωνίζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ελάχιστοι είναι οι προπονητές που συνεχίζουν να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη των ομάδων τους. Ο Μηνάς Πίτσος στον Γιούχτα, ο Μανώλης Πατεμτζής στον ΠΟΑ και ο Νίκος Ανδριανάκης στον Ηρόδοτο. Και ο «φρέσκος» Κώστας Χανιωτάκης που ανακατεύτηκε τώρα με την προπονητική.

Και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν λείπει ο ανταγωνισμός, οι καλές ομάδες αλλά και τα «ονόματα». Σε αυτήν την κατηγορία αγωνίζονται ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Σταυρακάκης που έγραψε την δική του ιστορία στον ΟΦΗ ενώ και οι προπονητές είναι αντάξιοι μεγαλύτερων κατηγοριών.

Όμως μπροστά στην πίεση για αποτελέσματα και επιτυχίες, η υπομονή και η στήριξη εξαντλούνται μέσα σε λίγα 24ωρα. Και είμαστε ακόμα στο πρώτο 10ημερο του Νοέμβρη…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook