Υπάρχουν φανέλες και φανέλες, αλλά υπάρχει και εκείνη του ΠΟΑ

Ο ΠΟΑ έχει κάνει την αντεπίθεση του και πλέον απέχει μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για την βαριά φανέλα του ΠΟΑ.

Ξεκινάμε από τα δεδομένα και τα αυτονόητα. Ο ΠΟΑ δεν είναι απλά ένα σωματείο για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Είναι μια από τις ομάδες που πραγματικά τις χαρακτηρίζει η ιστορία και το παρελθόν. Δεν ξεφύτρωσαν σε μια νύχτα όπως άλλα ποδοσφαιρικά “είδη” του νομού ή του νησιού και εν συνεχεία εξαφανίστηκαν. Ο ΠΟΑ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα.

Ακόμα και όταν πέρασε δύσκολα, για εκείνον χρόνια, όταν κατάντησε να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα. βρήκε ξανά την δύναμη – επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες και παίζει εκεί που ανήκει. Και εν αντιθέσει με άλλες ομάδες του Ηρακλείου και της Κρήτης, η φανέλα του ΠΟΑ σε Παγκρήτιο επίπεδο μετράει ακόμα και δεν ζυγίζει και λίγο.

Πολύ περισσότερο σε επίπεδο Κρήτης, η φανέλα του ΠΟΑ είναι πολύ βαριά και κανένας δεν πρόκειται ποτέ να τον υποτιμήσει. Στις Αρχάνες και το επιβλητικό 1-3 μέτρησε η φανέλα του ΠΟΑ που πάντα έχει το ειδικό βάρος σε παιχνίδια σημαντικά και κρίσιμα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΟΑ αποτελεί την μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις (με τον Ιωνικό παίζει στο Ατσαλένιο την τελευταία αγωνιστική) πρώτους της βαθμολογίας: ΟΦΙ, Εθνικό και την Κυριακή τον Γιούχτα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει αυτό το επίτευγμα και είναι ένα στοιχείο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μεταφυσική, ούτε και νεφελίμ ή ελοχίμ. Υπάρχει μια φυσιολογική εξήγηση των γεγονότων. Στις Αρχάνες μια ήταν η ομάδα που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και αυτή ήταν ο ΠΟΑ. Πρώτοι πάνω στην μπάλα οι παίκτες του Σκύβαλου, δεν έχασαν ούτε μια προσωπική μονομαχία, το ίδιο συνέβη και στο Μαρτινένγκο κόντρα στον Εθνικό. Απέναντι σε ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από ότι εκείνος, οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο γιατί γνώριζαν ποια ομάδα υποστηρίζουν, τι φανέλα φορούν.

Ο όρος “βαριά φανέλα” στο ποδόσφαιρο δεν έχει βγει τυχαία. Πάντα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αντικαταστήσει το μπάτζετ ενός συλλόγου ή ακόμα και την διαφορά ποδοσφαιρικού επιπέδου. Ομάδες που έχουν βαριά φανέλα δεν χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Μπορεί να κάνουν ένα βήμα πίσω αλλά στην συνέχεια θα κάνουν δύο μπροστά.

Και ο ΠΟΑ είναι μια από αυτές τις λίγες ομάδες που το έκαναν πράξη.

2 απαντήσεις στο “Υπάρχουν φανέλες και φανέλες, αλλά υπάρχει και εκείνη του ΠΟΑ”

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook