Ο ΠΟΑ είναι μεγαλύτερος από τον κάθε Σκύβαλο

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το άδοξο φινάλε μιας συνεργασίας που δεν ταίριαξε ποτέ.

Το οριστικό φινάλε μετά από δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο του ΠΟΑ γράφτηκε με έναν διαφορετικό και μάλλον άκομψο τρόπο. Όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τα χνώτα του ΠΟΑ με τον Μανώλη Σκύβαλο δεν ταίριαξαν ποτέ. Ο ΠΟΑ δεν είναι μια εύκολη ομάδα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Είναι μια ομάδα με ιδιαιτερότητες όπως και ολόκληρο το Ατσαλένιο. Πολύ περισσότερο ο ΠΟΑ που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Κρητικό ποδόσφαιρο και ένας σύλλογος που πάντα ξεχώριζε από όλους τους υπόλοιπους.

Όποιος πάει στο Ατσαλένιο είτε δένεται μέχρι τέλους, είτε “τρώγεται” με το καλημέρα. Παραδείγματα μπορώ να αναφέρω πολλά που τώρα δεν είναι της παρούσης.

Η σχέση ΠΟΑ – Σκύβαλου δεν κόλλησε ποτέ. Από το ξεκίνημα της συνεργασίας των δύο πλευρών φαινόταν ότι τα χνώτα τους δεν ταίριαζαν. Παρ’ όλα αυτά κανένας δεν μπορεί να πει ότι ο Σκύβαλος, ειδικά την πρώτη χρονιά, δεν πέτυχε τον στόχο που είχαν θέσει στον ΠΟΑ. Η ομάδα έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής κάνοντας μεγάλες νίκες επί σπουδαίων αντιπάλων όπως ήταν ο Εθνικός και ο ΟΦΙ.

Η χθεσινή αποχώρηση του Σκύβαλου ήταν ένα ακόμα και τελευταίο κομμάτι στις σχέσεις των δύο ομάδων. Κανένας δεν λέει “όχι” στην πρόκληση της Σούπερ Λιγκ 1, ειδικά όταν είσαι στον πάγκο μιας ομάδας που παίζει στην Γ’ Εθνική. Όμως άποψη μου είναι ότι ο Σκύβαλος έπρεπε να σεβαστεί πάνω από όλα την διοίκηση του ΠΟΑ που μετά το πρώτο διαζύγιο, έριξε νερό στο κρασί της και συμφώνησε ξανά μαζί του μετά από μια εβδομάδα. Συν τοις άλλοις δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν άνθρωπο που κινείται στο Κρητικό ποδόσφαιρο, να αφήνει στα κρύα του λουτρού έναν σύλλογο που μαζί του έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχουν αποχωρήσει παίκτες, έχουν γίνει ήδη μεταγραφές και ξαφνικά όλα πάνε πίσω.

Ο Σκύβαλος, παρότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι φιλόδοξος, όφειλε να εκτιμήσει την στάση των ανθρώπων του ΠΟΑ και κυρίως της διοίκησης του που αποτελεί ένα κόσμημα για τις ομάδες της Κρήτης. Όφειλε να ζυγίσει τα πάντα πριν πάρει την τελική απόφαση του και όχι να φύγει με τον τρόπο που έφυγε, μέσα σε ένα 24ωρο αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον ΠΟΑ.

Όπως και να έχει ο καθένας, στο τέλος, τραβάει τον δικό του δρόμο. Ένα είναι σίγουρο: Πως το σήμα και η ιστορία του ΠΟΑ είναι πάνω από κάθε Σκύβαλο…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook