Γ’ Εθνική: Η δική μας “Σούπερ Λιγκ”

Μπορεί σε επίπεδο Κρήτης όλα τα φώτα να στρέφονται στον ΟΦΗ όμως η έναρξη της Γ’ Εθνικής είναι ένα πρωτάθλημα που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Όσα χρόνια βρίσκομαι στον Αthletic Radio, πάντα ήθελα να πηγαίνω για μεταδόσεις σε παιχνίδια της Γ’ Εθνικής και μπορώ να πω ότι έχω πάει σε όλα τα γήπεδα του νομού (και όχι της πόλης) Ηρακλείου. Το γουστάρω, με φτιάχνει να πηγαίνω στα γήπεδα που πραγματικά συναντάς κάθε τι ωραίο, μακριά από τον φτηνό επαγγελματισμό που συναντάμε στην μεγάλη κατηγορία.

Άλλα διάολε, όσα χρόνια η Γ’ Εθνική ήταν ένας Κρητικός όμιλος, πάντα βλέπαμε ομαδάρες για τα δεδομένα της κατηγορίας και παίκτες που πραγματικά χαιρόσουν να τους βλέπεις. Παίκτες που έκαναν την διαφορά, έδιναν ποιότητα σε αυτήν την κατηγορία και δεν μπορώ να μην μοιραστώ την χαρά μου που επανήλθε ο Κρητικός όμιλος. Το φετινό πρωτάθλημα έχει τα πάντα. Από ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν στην Σούπερ Λιγκ (Πλατανιάς) μέχρι τις ομάδες του Ηρακλείου που έχουν την δική τους δυναμική σε όλο το νησί.

Τι να πούμε για τον Ηρόδοτο και τον ΠΟΑ με τον Γιούχτα; Ομάδες που η λειτουργία του αποτελεί υπόδειγμα. Για τον Πόρο και μια παρέα ανθρώπων που δημιούργησαν ένα σωματείο μιας σημαντικής περιοχής του Ηρακλείου που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να βρεθεί από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και τις εθνικές κατηγορίες; Από την Δαμάστα που τα τελευταία χρόνια κάνει την δική της πορεία και βρέθηκε με συνεχόμενες ανόδους στην Γ’ Εθνική;

Και από ονόματα; Άλλο τίποτα. Η Γ’ Εθνική έχει και Κιάσσο, έχει και Τριανταφύλλου έχει και Ρουμπάκη και Κόλτζο, ονόματα που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Προπονητές που άνετα μπορούν να σταθούν σε υψηλότερη κατηγορία όπως ο Μηνάς Πίτσος που είχα αναφέρει σε άλλο άρθρο, πως για εμένα, είναι ο καλύτερος προπονητής της Γ’ Εθνικής.

Πρότζεκτ όπως αυτό του Αλμυρού όπου ο Κιάσσος μάζεψε ότι ταλέντο υπήρχε από το Ηράκλειο, λειτουργεί ως ένα club που είναι πρότυπο για ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ένα πρωτάθλημα που έχει τα πάντα, που πραγματικά η ποιότητα του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγαλύτερες κατηγορίες και το οποίο όλοι το γουστάρουμε.

Καλή αρχή λοιπόν, στην εποχή του κορονοϊού με την ευχή αν τελειώσει η χρονιά χωρίς προβλήματα και με υγεία πάνω από όλα.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook