Ο Μάριος Σηφάκης κάνει τα βήματα ένα, ένα και άκρως μελετημένα

Πριν το lockdown στο τοπικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟ Κρουσώνα του Μάριου Σηφάκη έδειχνε μέσα στο γήπεδο γιατί είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Η επιλογή του φίλου Κώστα Μπουμάκη να δώσει το “τιμόνι” στον Μάριο Σηφάκη το περασμένο καλοκαίρι δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο Μάριος άλλωστε, εν αντιθέσει με τα αδέρφια του Μιχάλη και Βασίλη, μπήκε στο “κουστούμι” του προπονητή από μικρή ηλικία. Ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και όχι να κλωτσήσει μια μπάλα. Φρόντισε να κάνει μελετημένα τα βήματα από μικρός. Και πράγματι ο Μάριος εν αντιθέσει με άλλους προπονητές έδειξε πως ήθελε να κάνει προσεκτικά βήματα και αν είναι κάτι που βλέπει ένας ουδέτερος παρατηρητής της πορείας του είναι πως ενώ βρίσκεται μόλις στα 37 του χρόνια, δεν βιάστηκε, ούτε θέλησε ποτέ να κεφαλοποιήσει το επίθετο – βαριά κληρονομιά που έχει πάρει από τον πατέρα του.

Ξεκίνησε από προπονητής των ακαδημιών, συνέχισε να δουλεύει με μικρά παιδιά και στην συνέχεια πήγε στον Ανθεστίωνα δουλεύοντας σε μια ομάδα που ήθελε να παίζει καλό ποδόσφαιρο και η οποία δεν είχε στόχο τον πρωταθλητισμό. Έπειτα έκανε το βήμα να ξεκινήσει να εργάζεται σε ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα. Γιατί ο φετινός ΠΑΟΚ χτίστηκε με σκοπό να πάρει τον τίτλο και την επιστροφή του, μετά από πολλά χρόνια, στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Σηφάκης έκανε αυτό που περίμενε, δίχως να βιαστεί, πήγε σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και ο ίδιος έκανε ένα ακόμα μελετημένο βήμα. Στην σημερινή εποχή που όλοι προσπαθούν να πιαστούν από γνωριμίες και διασυνδέσεις, ο 37χρονος προπονητής έδειξε πως κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, όταν έχει πρόγραμμα και πίστη σε αυτό που κάνει, μπορεί να το πετυχαίνει μέσα από μελετημένα βήματα.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να βλέπουμε την επόμενη γενιά προπονητών του Ηρακλείου, μετά από μια εποχή που υπήρχε ανακύκλωση ονομάτων και ο ένας πήγαινε από την μια ομάδα στην άλλη, να βλέπουμε νέα παιδιά στους πάγκους. Ο Σουργιάς στον ΑΟΑΝ, ο Ανδρουλάκης στον ΠΟΑ, ο Πλουσής στον Ρωμανό, ο Σηφάκης τώρα στον ΠΑΟΚ. Ομάδες που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες ή ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας των τοπικών πρωταθλημάτων που δίνουν τα κλειδιά σε προπονητές – παιδαγωγούς που δεν έχουν τις νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών και που μπορούν να αποτελέσουν και παραδείγματα για τα νέα παιδιά.

Ο Κρουσώνας δεν θα αργήσει να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες, σίγουρα φέτος είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά με την επιλογή του να δώσει τα κλειδιά στον 37χρονο Μάριο Σηφάκη αναδεικνύει πως οι φρέσκες ιδέες με τα σωστά βήματα μπορούν να αποτελέσουν ένα παράδειγμα και για άλλες ομάδες του Ηρακλείου ώστε να εκσυγχρονιστούν και να εμπιστευτούν νέα παιδιά ολοένα και περισσότερο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook