“Παύλα” ή κατάρρευση του τοπικού ποδοσφαίρου;

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την απόφαση των σωματείων της ΕΠΣΗ να βάλουν πρόωρο τέλος στην σεζόν.

Το τοπικό ποδόσφαιρο πάντα είναι στην καρδιά μου. Από τις πρώτες μεταδόσεις που έκανα – και ακόμα συνεχίζω να κάνω – για λογαριασμό του Athletic Radio 104,2, αποτελεί πάντα ένα όμορφο και διαφορετικό ποδόσφαιρο. Είναι το αγνό ποδόσφαιρο, είναι το ποδόσφαιρο που ο ποδοσφαιριστής πάει στο γήπεδο με τα ρούχα της δουλειάς, αλλάζει μέσα σε λεπτά και μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Είναι το αγνό, το όμορφο το ποδόσφαιρο που αρέσει σε όλους μας.

Διάβασα με ενδιαφέρον όλα όσα προέκυψαν από την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των σωματείων της ΕΠΣΗ και πραγματικά απορώ με την απόφαση της πλειοψηφίας να ζητήσουν να μπει “παύλα” στην χρονιά. Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους και επειδή δεν ζω σε μια σφαίρα, το βρίσκω εν μέρει και απολύτως φυσιολογικό.

Όμως πλέον πρέπει να αποφασίσουμε τι σημαίνει, για όλους μας, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι πράγματι η αγνή αγάπη των παραγόντων που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους δίχως να παίρνουν πίσω ούτε τα μισά. Για να μην πω παραπάνω.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που αξίζει ένα μπράβο στην ΕΠΣΗ για την άψογη οργάνωση της, τα σωματεία εξέφρασαν την άποψη να μπει “παύλα” στην χρονιά. Σκέφτηκαν το οικονομικό κομμάτι και ορθώς το σκέφτηκαν.

Όμως από την άλλη με ψυχραιμία πρέπει να σκεφτούν και τα εκατοντάδες παιδιά, όπως σωστά επισήμανε και ο Πλούταρχος Κουτεντάκης γιατί στα γήπεδα του Ηρακλείου, που θα μείνουν χωρίς προπονήσεις και παιχνίδια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Μιλάμε για απόσυρση και κατάρρευση του τοπικού ποδοσφαίρου. Αυτή η απόφαση πρέπει να επανεξεταστεί με ψυχραιμία, να περιμένουν τα σωματεία να δουν τι θα πουν οι ειδικοί (καλά για την ΕΠΟ δεν το συζητάμε, είναι ανύπαρκτη) και στην συνέχεια να αποφασίσουν οριστικά. Είμαστε στον Δεκέμβρη μιλάμε για μια αγωνιστική αποχή 7 – 8 μηνών που σε συνδυασμό με ότι συνέβη το 2020 μαζεύονται κοντά στους 14-15! Δεν είναι εύκολη απόφαση η “παύλα” στα τοπικά πρωταθλήματα και δεν πρέπει να υπερισχύσει στο τέλος. Θα είναι σαν να παραδέχονται όλοι την διάλυση του τοπικού ποδοσφαίρου που ήδη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εν μέσω καραντίνας.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook