Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για τον Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης είναι δεδομένα η ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Όμως μέχρι τώρα έπαιζε χωρίς άγχος και πίεση. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη παραμένει στην κορυφή, εδώ που έφτασε θα διεκδικήσει την άνοδο, άλλωστε από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν αυτοσκοπός το ένα από τα δύο εισιτήρια στην Superleague 1 και η υγεία που υπάρχει μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα έβγαινε και μέσα στο γήπεδο. Ο Εργοτέλης εδώ και αρκετό καιρό, μέσα σε αυτό το πρωτάθλημα – εξπρές, έπαιζε χωρίς κανένα άγχος και καμία πίεση για το αποτέλεσμα. Άλλωστε πρώτιστος στόχος ήταν η συμμετοχή στα play off και φαίνεται πως αυτός έχει επιτευχθεί παρότι έχουν πλησιάσει αρκετά όλες οι ομάδες. H χρονιά έτσι και αλλιώς είναι πετυχημένη για τον Εργοτέλη, ο πρώτος στόχος που είχε μπει ήταν η είσοδος στην εξάδα και αυτή δεν χάνεται. Όχι μόνο λόγω της βαθμολογίας αλλά και γιατί η διαφορά του Εργοτέλη είναι χαώδης με τις υπόλοιπες ομάδες, κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στους πρώτους έξι.

Ωστόσο πλέον τα δεδομένα αλλάζουν από εδώ και στο εξής. Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και εδώ που έφτασε ο Εργοτέλης, είναι ένα ζήτημα το πως θα διαχειριστεί την πίεση για το αποτέλεσμα – γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε το συναίσθημα του “πρέπει” και του must win για να παραμείνει ή στην κορυφή ή στις πρώτες θέσεις που θα του δώσουν την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου. Για να ξέρουμε τι γράφουμε και να είμαστε ειλικρινείς: Αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι ένας άθλος. Και όλοι όσοι βρίσκονται εντός του οργανισμού που λέγεται Εργοτέλης αξίζουν μπράβο. Όπως επίσης η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο Εργοτέλης έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία και υπήρχαν παιχνίδια που παρουσίασε τόσο καλή εικόνα που δεν έχουμε δει από καμία άλλη ομάδα της πρώτης εξάδας.

Τα δύσκολα ξεκινούν τώρα για τον Εργοτέλη, ο μήνας του μέλιτος τελείωσε όπως και το ελεύθερο πνεύμα που έβγαζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν κατάφερει να αποβάλει την πίεση του “πρέπει” για τις νίκες τότε θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Άλλωστε αυτή η απουσία άγχους και πίεσης φαινόταν μέχρι πρότινος με την εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook