Γήπεδα κλειστά για ματς αλλά ανοικτά για συναυλίες. Βρείτε το λάθος

Με αφορμή την δημοσίευση του επικαιροποιημένου πρωτοκόλλου για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις ανισότητες που δημιουργούνται.

Κάνοντας τον πρόλογο που τον θεωρώ απαραίτητο από την δική μου πλευρά, θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Είμαι υπέρ των εμβολιασμών, είμαι υπέρ της λήψης μέτρων που θα μας προστατεύσουν από αυτόν τον μπελά που έχουμε βρει με τον κορονοϊό και για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει πως θα ξεμπερδέψουμε.

Και εγώ δεν σας κρύβω πως έτρεξα από τους πρώτους να εμβολιαστώ όπως και όλος ο δικός μου περίγυρος. Όμως δεν θα επιβάλω σε κανέναν την γνώμη μου για το τι είναι σωστό και τι όχι γιατί πολύ απλά ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του.

Όμως από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μην σχολιάσω τον διαχωρισμό που τίθεται ανάμεσα σε οπαδούς και… φίλους της μουσικής. Όλοι έχουν δικαίωμα σε όλα. Ακόμα και αν χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που να είναι ίσο για όλους και δίχως κανέναν διαχωρισμό.

Σαφώς και πρέπει, στην εποχή του covid πλέον, να υπάρχουν κανόνες ώστε να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους – φίλους και συγγενείς. Δίχως να θέλω να χαλάσω ούτε γραμμή για τους κάθε είδους ψεκασμένους, δεν μπορώ όμως να μην βρω μια άδικη μεταχείριση από την Πολιτεία προς τους φιλάθλους και τους… φίλους της μουσικής.

Δεν γίνεται λοιπόν να διοργανώνονται συναυλίες όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί κανενός είδους – ούτε καν η επίδειξη rapid test – και την ίδια ώρα να ισχύει το “μόνο εμβολιασμένοι” για να μπουν στο γήπεδο. Είναι παντελώς άδικο και δεν γνωρίζω αν υπάρχει καμία άλλη χώρα που τηρεί αυτό το μέτρο. Δεν γνωρίζω και δεν θέλω να σκεφτώ πως αυτό συμβαίνει ως μέτρο πίεσης για να εμβολιαστεί ο κόσμος γιατί περισσότερο βγάζει σε αντίδραση παρά σε συμβουλή

Έχοντας την εμπειρία της Ολλανδίας και συζητώντας με συναδέλφους από την χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και παρότι εκεί πέρα παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων, δεν αποκλείεται κανένας πολίτης από τα γήπεδα. Αντιθέτως έμπαιναν όλοι, από εμβολιασμένους, μέχρι εκείνους που είχαν αρνητικό rapid test.

Εδώ γιατί; Γιατί οι φίλαθλοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας; Για ποιον λόγο πρέπει να μπαίνουν οι εμβολιασμένοι και μόνο αυτοί; Γιατί να υπάρχει αποκλεισμός όλων των υπολοίπων, ακόμα και εκείνων που έχουν την πρόθεση να υποβληθούν σε rapid test ενώ την ίδια ώρα σε μουσικές εκδηλώσεις υπάρχει το ελεύθερο για κάθε κατηγορία πολιτών;

Τι προσπαθούν να αποδείξουν με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης προς τους Έλληνες φιλάθλους; Όλους εκείνους που περιμένουν να μπουν στο γήπεδο ξανά μετά από 1,5 χρόνο ενώ την ίδια ώρα σε μουσικά θεάματα και συναυλίες δεν αποκλείεται κανένας;

Ποιος ο λόγος να υπάρχει αυτή η νοοτροπία από πλευράς της Πολιτείας; Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι όταν είχε ανοίξει το 90% των δραστηριοτήτων – τα γήπεδα παρέμειναν κλειστά καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook