Ο Πετρακογιάννης πετάχτηκε σαν ένα καρβέλι ψωμί από τον Μονεμβασιώτη

Ο Γιάννης Πετράκης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές των τελευταίων χρόνων. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Όποιος παρατηρούσε τις στοιχηματικές εταιρείες για τον πρώτο προπονητή που θα αποχωρήσει από πάγκο της ελληνικής ομάδας, ο Γιάννης Πετράκης ήταν από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, φαβορί για να απολυθεί. Βέβαια οι στοιχηματικές δεν είχαν πληροφορίες εκ των έσω αλλά γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει στον Απόλλωνα. Ο Μονεμβασιώτης που για την επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν αμφιβάλει κανένας, είναι ο άνθρωπος που δεν έχει βρει προπονητή να τα κιμιάσει.

Εξαρχής η συμφωνία του Απόλλωνα με τον Γιάννη Πετράκη ήταν ένα μεγάλο “αν” για τον Κρητικό τεχνικό. Το γενικότερο κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε “φάει” και τον γιο του Γιώργο πέρυσι στην Λαμία που σε τρια ματς είχε κάνει τόσες φάσεις, όσες δεν είχε κάνει σε μια ολόκληρη σεζόν, και πολύ περισσότερο στον Απόλλωνα που ο ιδιοκτήτης είναι το λιγότερο ιδιόρρυθμος.

Γιατί απολύθηκε λοιπόν ο Πετράκης από τον Απόλλωνα; Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της ομάδας είναι το λιγότερο μικρόψυχή, το περισσότερο αστοιχείωση και ο συντάκτης της ή μάλλον να το πω καλύτερα ο εμπνευστής της άσχετος από ποδόσφαιρο. Ο Απόλλωνας που στις δύο από τις τρεις αγωνιστικές έπαιξε κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό το φυσιολογικό θα ήταν να έχανε.

Ο Μονεμβασιώτης αποδείχθηκε ένας μικρόψυχος άνθρωπος, όπως μικρόψυχα αντιμετώπισε την πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους φορτώνοντας πάνω του τα δεινά από τις αναμενόμενες ήττες στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Ένας ιδιοκτήτης που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και το ποδόσφαιρο αντιμετώπισε έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές των τελευταίων χρόνων σαν να είναι ένα ψωμί που πουλάει στον πάγκο των επιχειρήσεων του.

Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την πραγματική προπονητική αξία του όλα αυτά τα χρόνια, που πέρυσι παρέλαβε ένα σκορποχώρι και το μετέτρεψε σε διεκδικητή του τίτλου χάνοντας το πρωτάθλημα στο προτελευταίο 90λεπτο του πρωταθλήματος. Ένας άνθρωπος που επιχείρησε να αλλάξει τον Απόλλωνα που έπαιζε άμυνα μέχρι τις γραμμές Μαζινό και να μην του συμπεριφέρεται σαν “μικρός” που είναι.

Η απόλυση του Πετράκη από τον Απόλλωνα απέδειξε για ακόμα μια φορά πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει ποτέ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook