Ο Κλάτενμπεργκ έπρεπε να έχει καθαρίσει τον Φωτιά από τις 19 του Μάη

Το φαινόμενο Φωτιάς δεν έχει παρθενογέννεση και βέβαια δεν φταίει αποκλειστικά. Φταίει αυτός που έχει κάνει χειρότερη την ελληνική διαιτησία από ότι ήταν πριν. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

fotias-ionikos-ergotelis

Τον Μάη του 2021 και στις 19 εκείνου του ιστορικού μήνα ο Εργοτέλης έπαιζε τον πιο κομβικό αγώνα της τελευταίας 5ετιας. Με νίκη στη Νίκαια έπαιρνε τη νίκη και επέστρεφε στην Superleague μετά από έξι χρόνια. Κανένας στον Εργοτέλη δεν υπολόγιζε πως το φαινόμενο Φωτιάς θα εξελισσόταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα έργα και τα όργια του διαιτητή που είχε χρίσει διεθνή ο Κλάτενμπεργκ ήταν αρκετά για να καταστρέψουν μια ομάδα και να της στερήσουν μια ιστορική αλλά και δίκαιη ήττα. Η διαιτησία του Φωτιά σε εκείνο το παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν από άλλες εποχές που ήταν από τις πιο σκοτεινές που έχει γνωρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και όμως παρά το γεγονός ότι εκείνο το παιχνίδι είχε μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και κατά συνέπεια το έβλεπε όλη η Ελλάδα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ όχι μόνο δεν καρατόμησε τον Φωτιά αλλά στην πορεία του χρόνου του δείχνει και την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σχεδόν από κάθε άλλον Έλληνα διαιτητή.

Εκείνη η μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έμελλε να είναι ιστορική για την ελληνική διαιτησία αφού ο Άγγλος αρχιδιαιτητής θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα πως πλέον δεν θα ανέχεται παρόμοιες διαιτησίες.

Ο Κλάτενμπεργκ με εκείνη την απόφαση του, να διατηρήσει στους πίνακες τον Φωτιά, απέδειξε πως ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τουρισμό, να παραμείνει στο προσκήνιο και στην συνέχεια όταν ολοκληρωθεί η εμπιστοσύνη των άλλων να την κάνει για την πατρίδα του.

Εκείνη η μέρα που ο Κλάτενμπεργκ επέλεξε να πάρει τον δικό του δρόμο, έδειχνε και εκείνον της ελληνικής διαιτησίας που πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι καλύτερη από ότι πριν ξεκινήσουν να έρχονται οι ξένοι διαιτητές. Ο Κλάτενμπεργκ με τις αποφάσεις του, την επιστροφή διαιτητών όπως ο Γρατσάνης που εν συνεχεία αποφάσισε να παραιτηθεί δείχνει πως βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας ως μοναδικό σκοπό την προσωπική ατζέντα του και όχι το καλό της ελληνικής διαιτησίας.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook