Γιάννη μου, Παύλο μου…

Η ζωή στον αθλητισμό παίζει τα μεγαλύτερα παιχνίδια και ένα από αυτά είναι και οι τελικοί ανόδου της Superleague 2 που θα φέρουν αντίπαλους δύο ανθρώπους που είναι κάτι παραπάνω από αδέρφια.

Παύλος Δερμιτζάκης και Γιάννης Ταουσιάνης δεν είναι μόνο δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ούτε δύο προπονητές που συνδέονται με το Ηράκλειο και την Κρήτη. Η ζωή τους είναι κοινή, η πορεία τους στον χώρο του ποδοσφαίρου το ίδιο από τότε που η μοίρα τους ένωσε στο Ατσαλένιο. Σε αυτήν την “ποδοσφαιρομάνα” που βρέθηκαν μαζί για πρώτη φορά πριν από 20 ολόκληρα χρόνια.

Και τι δεν τους ενώνει! Φίλοι, αδέρφια – το ποδόσφαιρο έμελλε να τους ενώσει σε μια από περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Ο δάσκαλος και ο μαθητής. Από το 2002 όταν ο Παύλος Δερμιτζάκης καθόταν στον πάγκο του ΠΟΑ και τον οδηγούσε στην ιστορική άνοδο των μπαράζ του Αυγούστου στο Κιάτο τον Αύγουστο του 2003, ο Γιάννης Ταουσιάνης ήταν ο αρχηγός του μέσα στο γήπεδο. Και όταν ο τελευταίος μεταπήδησε από τον αγωνιστικό χώρο στον πάγκο, βρέθηκε αμέσως δίπλα του. Το δεξί του χέρι στον πάγκο του ΠΟΑ σε εκείνες τις ιστορικές χρονιές και κυρίως την τελευταία του Δερμιτζάκη όταν στο κάστρο του Ατσαλένιου γονάτισαν ομάδες που τα επόμενα χρόνια θα έπαιζαν στην Superleague 1 όπως ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης.

Και όταν ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Κρήτη ο Γιάννης Ταουσιάνης ήταν εκείνος που ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του στον ΠΟΑ παραμένοντας στο τιμόνι της ομάδας αποτελώντας τον διάδοχο του. Μαζί στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα, μαζί στην Κομοτηνή για τον Πανθρακικό και μετά το καλοκαίρι του 2013 επιστροφή στην Κρήτη για τον ΟΦΗ και μετά από έναν χρόνο πιο δίπλα στο Παγκρήτιο για τον Εργοτέλη. Και εκεί τελείωσε η κοινή πορεία τους ο Γιάννης Ταουσιάνης αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του τον δρόμο του. Ένας δρόμος που τον έβγαλε στα ανοικτά, παραλίγο τέτοιο καιρό πέρυσι να πάρει μια ιστορική άνοδο με τον Εργοτέλη αποφασίζοντας φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του διεκδικώντας μια θέση ανόδου με τον Λεβαδειακό.

Τα ίδια χρόνια ο Παύλος Δερμιτζάκης επέστρεψε στους πάγκους, ανέλαβε την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του πετυχαίνοντας την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες και με την Βέροια φιλοδοξεί να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο come back στην Superleague 1.

Δύο άνθρωποι που βρέθηκαν μαζί σε πέντε (!!) διαφορετικές ομάδες, που το μόνο που τους χωρίζει είναι το αίμα και τίποτα άλλο – ακόμα και τα γενέθλια τους τα χωρίζουν 3 χρόνια και 2 ημέρες! Με διαφορά 48 ωρών και τριών χρόνων ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι πρεσβύτερος (γεν. 1969) έναντι του Γιάννη Ταουσιάνη (γεν. 1972).

Σε λίγες εβδομάδες ο ένας από τους δύο είτε θα πανηγυρίσει μια μεγάλη άνοδο, είτε θα διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ένα 90λεπτο, τόσες αναμνήσεις σχεδόν 20 ολόκληρων χρόνων ανάμεσα σε δύο άτομα που για σχεδόν 15 χρόνια ήταν ένα σώμα, μια ψυχή και ένα μυαλό.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook