19 χρόνια μετά τον φόνο του Ηρακλή, η ιστορία επαναλήφθηκε σαν φάρσα

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr

5 Δεκεμβρίου 2003. Ο Ηρακλής Μαραγκάκης είναι συνεπιβάτης οχήματος που κινείται μεταξύ Ανωγείων και Ηρακλείου. Στο αμάξι βρίσκονται τρία άτομα, η Αστυνομία κάνει σήμα για να σταματήσει το Ι.Χ, εκείνο το αγνοεί και η σφαίρα από το όπλο του αρχιφύλακα Γιώργου Δημητρακάκη πυροβολεί θανάσιμα τον Ηρακλή Μαραγκάκη που πέντε ημέρες μετά αφήνει την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο. Μέσα στον οδυρμό, το πένθος και την αξεπέραστη στενοχώρια οι γονείς του Ηρακλή που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 22 χρονών, μικρό παιδί, αποφασίζουν την δωρεά των οργάνων του για να δώσουν ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας.

4 Δεκεμβρίου 2023. Ένα 16χρονο παιδί φεύγει από πρατήριο υγρών καυσίμων δίχως να πληρώσει. Δεν ήξερε πως αυτό επρόκειτο να είναι… θανάσιμο αδίκημα για να βρεθεί λίγες ώρες μετά να χαροπαλεύει για την ζωή του. Η ιστορία 19 χρόνια μετά επαναλήφθηκε σαν κάποια φάρσα που έκανε η μοίρα. Το 16χρονο αγόρι δέχεται πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δεν γνωρίζει κανείς αν θα καταφέρει να ζήσει.

Πέρασαν 22 χρόνια από εκείνο το μαύρο βράδυ για το Ηράκλειο και την Κρήτη ολόκληρη όταν τα νέα του πυροβολισμού του Ηρακλή Μαραγκάκη βρέθηκαν να μεταδίδονται με ταχύτητα φωτός σε όλη την πόλη. Ένα ολόκληρο Ηράκλειο βυθίστηκε στο πένθος, ένα παιδί μόλις 22 χρονών έφυγε από την ζωή δίχως να προλάβει να την χαρεί.

Θα περίμενε κανείς πως σε αυτές τις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν ότι η κοινωνία μας θα προχωρούσε, θα έκανε βήματα προς τα μπρος όπως συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Όμως όχι εκεί να παίζει παιχνίδια, ακολούθησε η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου του 2008, το ίδιο και του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη.

Τίποτα δεν άλλαξε, όλα έχουν μείνει ίδια. Και η κοινωνία στην μέση παρακολουθώντας τον θρήνο οικογενειών που χάνουν τα παιδιά τους επειδή “ο αστυνομικός ‘ένιωσε απειλή’ και σήκωσε το όπλο”.

Απλά είναι τόσο ανατριχιαστικό το γεγονός ότι μέσα σε 19 χρόνια με διαφορά μιας ημέρας, ένα παιδί πήγε στον τάφο και άλλο ένα ψυχορραγεί σε ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μία απάντηση στο “19 χρόνια μετά τον φόνο του Ηρακλή, η ιστορία επαναλήφθηκε σαν φάρσα”

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook