Μια ΟΦΑΡΑ στο Λασίθι

Ο καταπληκτικός ΟΦΙ, ο αειθαλής Βουό και οι Κουρήτες που κάνουν το Βουζουνεράκειο να θυμίζει Γεντί Κουλέ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr

Αν υπάρχει μια ομάδα που έχει καταπλήξει την Ελλάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague 2, αυτή είναι ο ΟΦΙ και όχι η Κηφισιά ή ο Απόλλωνας Σμύρνης. Οι Ιεραπετρίτες έχουν δημιουργήσει ένα ρόστερ όπου σχεδόν όλοι οι παίκτες τους είναι ηλικίας 20-23 χρονών με τον αειθαλή και καταπληκτικό Τζίλι Βουό στα 36 του χρόνια να αποτελεί τον δάσκαλο όλων των συμπαικτών του!

Την ίδια ώρα που ο Άγγελος Διγκόζης στην καλύτερη και δεδομένα πιο πετυχημένη χρονιά της προπονητικής του καριέρας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας διαθέτοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση του νοτίου ομίλου. Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ έχει καταφέρει, κόντρα στην ιδιοσυγκρασία της κατηγορίας, να δημιουργήσει ένα fun to watch σύνολο που αξίζει να κάτσεις στην τηλεόραση και να το παρακολουθήσεις! Παίζοντας άκρως παραγωγικό ποδόσφαιρο, φουλ επίθεση αλλά με σωστές αρχές ο ΟΦΙ έχει πετύχει 20 γκολ σε 12 παιχνίδια με τον Άγγελο Διγκόζη να είναι ένας πραγματικός προπονητικός πατέρας του ρόστερ του που όταν εκείνος αγωνιζόταν στο “Γεντί Κουλ”, οι περισσότεροι παίκτες του δεν είχαν γεννηθεί καν!

Τα όνειρα είναι ασταμάτητα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει φρένο και ποιος μπορεί να το κάνει στα παιδιά του ΟΦΙ; Μια ομάδα που το ρόστερ της αποτελείται από μικρά παιδιά, ένα μείγμα Ελλήνων και Αργεντινών θαυματουργών που ήδη κεφαλοποιούν την έλευση τους στην Ευρώπη με μεταγραφές είτε σε καλύτερα πρωταθλήματα, είτε σε καλύτερες ομάδες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία.

Εδώ αξίζει να κάνουμε ειδική μνεία στον Φαμπρίτσιο Πότσι που αποτελεί τον άνθρωπο που έχει χτίσει μια αργεντίνικη παροικία στην Ιεράπετρα φέρνοντας στην Κρήτη άγνωστους Αργεντίνους σε πολύ μικρή ηλικία που ήδη αφήνουν το στίγμα τους στο πρωτάθλημα της Superleague 2 και είναι απορίας άξιον πως οι ομάδες της μεγάλης Superleague δεν έχουν στρέψει ακόμα το βλέμμα τους στην Ιεράπετρα. Ή όταν το κάνουν μπορεί να είναι και αργά.

Ο ΟΦΙ είναι δεύτερος με μια εντυπωσιακή παρουσία στο πρωτάθλημα και ενώ η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ρόστερ του είναι γεννημένοι το ’98, το ’99, το 2000 ακόμα και το 2002! Και μιλάμε για Ελληνόπουλα που μέχρι πρότινος έπαιζαν στην Γ’ Εθνική ή ακόμα και στην Δ’ και όμως φέτος είναι πρωταγωνιστές και σκόρερ όπως οι Παπαδάκης, Καλιτσουνάκης.

Οι Ιεραπετρίτες είναι η μοναδική ομάδα, μαζί με την Καλλιθέα και την Κηφισιά που μετρούν το απόλυτο στην έδρα τους έχοντας μετατρέψει το “Βουζουνεράκειο” σε καυτή έδρα κάνοντας το ένα μικρό “Γεντί Κουλέ”. Άλλωστε οι οπαδοί των Λασηθιωτών είναι από τους πιο καυτούς στο νησί στηρίζοντας με πάθος και τρομερή ένταση την ομάδα τους δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για τα δεδομένα του νομού και της πόλης.

Και βέβαια, επειδή του έχω και μια τρελή αδυναμία, δεν θα μπορούσα να μην κλείσω το κείμενο με τον μοναδικό Τζίλι Βουό. Ένας Αφρικανός που έγινε Κρητικός, αγάπησε το νησί του σαν να είναι η πατρίδα του και δεν το κουνάει από την Ιεράπετρα παρότι είχε και προτάσεις για να φύγει από τον ΟΦΙ. Στα 36 του χρόνια ο αγέραστος Τζίλι Βουό δεν αποτελεί μόνο τον άνθρωπο που είναι η καρδιά αυτής της ομάδας αλλά είναι και πρώτος σκόρερ όχι μόνο στο νότιο όμιλο αλλά σε ολόκληρη την Superleague 2 με 8 γκολ σε 12 αγωνιστικές δίνοντας στον ΟΦΙ εμπειρία, ψήγματα πρωταθλητισμού και προσωπικότητα παίζοντας δίπλα σε νέα και άπειρα παιδιά.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook