Απόλυση Πετράκη: Απόφαση παρωδία ενός ιδιοκτήτη που φέρεται σαν τον… Γιάννη-Γιαννάκη

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athletic.gr για τον Πρίτσα, την Κηφισιά και πως αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο σε μια ομάδα της γειτονιάς.

Στοιχείο νούμερο ένα. Η Κηφισιά ήταν η πιο ευνοημένη διαιτητικά ομάδα της Superleague 2. Ακόμα και στο παιχνίδι με την Καλαμάτα έπρεπε να βάλει το χέρι του ο Τσαγκαράκης για να πάρει το πέναλτι στο 89′ και να μην πάει τζάμπα η φιέστα που είχε στηθεί.

Στοιχείο νούμερο δύο. Ακόμα και έτσι, με πέναλτι που δεν υπήρξαν ποτέ, με γκολ – οφσάιντ δύο μέτρα και πάει λέγοντας η Κηφισιά πήρε δίκαια την άνοδο. Ήταν πρώτη από το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν την έβγαλε ποτέ κανείς από την κορυφή, η Καλλιθέα του Γιώργου Σίμου είχε τρεις ευκαιρίες να την προσπεράσει, δεν το έκανε ποτέ άρα κανείς δεν δικαιούται να λέει πως άξιζε τον τίτλο περισσότερο από την Κηφισιά.

Ο Τουτζάρης έχτισε ένα ρόστερ που βασίστηκε στο ελληνικό στοιχείο, τον έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα Τετέι, ήταν μια ομάδα που δεν έκανε ακριβές μεταγραφές, ούτε έδωσε τα λεφτά της Καλαμάτας και της Καλλιθέας και στο τέλος είχε και τον κορυφαίο προπονητή του νοτίου ομίλου, τον Γιώργο Πετράκη. Έχτισε μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και που εν τέλει έδειξε γιατί έχει μπροστά του όλο το μέλλον προπονητικά.

Θα πήγαινε η Κηφισιά με τον Γιώργο Πετράκη στην Superleague 1; Όχι. Προφανώς και στον σύλλογο θα ήθελαν να πάνε σε μια δοκιμασμένη επιλογή, πιο έμπειρη στον πάγκο και να μην στηρίξουν τον Πετράκη. Κακώς; Κακώς.

Όμως μετά τα χθεσινά έχουμε να κάνουμε για μια συμπεριφορά του Πρίτσα προς τον Πετράκη που δεν είναι απλά προσβλητική, ούτε δείχνει έλλειψη σεβασμού. Δείχνει έναν άνθρωπο που απλά νομίζει πως επειδή είναι επιχειρηματίας, μπορεί ν’ αγοράζει τους πάντες και τα πάντα με μερικές χιλιάδες ευρώ.

Δικαιώμα του είναι να μην κρατήσει τον Πετράκη και τη νέα χρονιά όμως από την άλλη δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να προσβάλει με αυτόν τον τρόπο έναν προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο και να τον μειώνει με τέτοια χυδαία συμπεριφορά.

Και είναι προφανές, δίχως να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί (παρότι ακούγονται διάφορα καφενειακά) ότι ο Πρίτσας δεν λειτούργησε εν θερμώ παίρνοντας αυτήν την απόφαση αλλά το έκανε επίτηδες για να μειώσει και να διαβάλει τον Γιώργο Πετράκη.

Έναν άψογο χαρακτήρα, έναν αδαμάντινο άνθρωπο και έναν προπονητή με φρέσκες ιδέες για το ποδόσφαιρο που έδειξε ξανά πως του αξίζει να βρίσκεται στην Superleague 1 σε αντίθεση με όλους αυτούς τους κλεφτοκοτάδες που πάνε σαν τους γυρολόγους από πάγκο σε πάγκο.

Εδώ βέβαια εγώ να κάνω την υπενθύμιση στον Πρίτσα πως δεν μιλάμε για επιχειρήσεις εστίασης (που ασχολείται ο ίδιος) και μπορεί να προσλαμβάνει υπαλλήλους με 500 ευρώ και μετά να τους διώχνει επειδή δεν του κάνουν, μιλάμε με ομάδες που οι αποφάσεις επηρεάζουν πολύ περισσότερο κόσμο και παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη έκταση.

Εάν όμως διώχνεις τον προπονητή σου δύο ώρες πριν την σέντρα του παιχνιδιού και λειτουργείς σαν παντοκρατόρας, να είναι σίγουρος πως επειδή το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που δεν χωρούν τέτοιες νοοτροπίες αυτές θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Και όσο και αν λαμπερός και αν είναι ο περίγυρος σου, αυτός δεν θα φτάνει για να σε σώσει.

2 απαντήσεις στο “Απόλυση Πετράκη: Απόφαση παρωδία ενός ιδιοκτήτη που φέρεται σαν τον… Γιάννη-Γιαννάκη”

  1. ΚΥΡΙΕ Μ.ΣΑΡΡΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΆΓΜΑΤΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ 100% ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΌΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook