Ακόμα ένα μάθημα του Δασκάλου που πάει ξανά σε αγωνιστικό άθλο

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athletic.gr για το νέο κατόρθωμα του Γιάννη Πετράκη.

Εάν κάποιος άνοιγε την τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου και δεν ήξερε τι έχει κάνει ο Παναιτωλικός μέχρι τώρα και τον παρακολουθούσε στο παιχνίδι με τον Βόλο, δεν θα ήξερε ότι πρόκειται για μια ομάδα που είχε παρουσιάσει μια άθλια εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Και όμως με μόλις 20 ημέρες στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, εκείνη εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε στις επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς ο Γιάννης Πετράκης τα τελευταία χρόνια έχει χριστεί προπονητής των… mission impossible. Μια μόλις φορά πήρε στα χέρια του μια ομάδα που την έχτισε με υπομονή, με τον σωστό και οργανωμένο τρόπο δουλειάς και κατάφερε να την μεταμορφώσει σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Προφανώς υπενθυμίζω την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα που κατάφερε να τον βγάλει δύο φορές στην Ευρώπη, έστω αν την μια του την αφαίρεσαν με νόμιμο αλλά όχι ηθικό τρόπο.

Μετά το παρολίγον θαύμα που πήγε να πετύχει με την παραμονή του Λεβαδειακού όταν για γκολ στις καθυστερήσεις δεν το κατάφερε, φαίνεται ότι πάει για να πετύχει ακόμα μια… mission impossible. Μεταμορφώνοντας μια ομάδα που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος κατάφερε να την παρουσιάσει εντελώς διαφορετική μέσα σε μόλις 20 ημέρες.

Ένας πραγματικός Δάσκαλος του ποδοσφαίρου που δυστυχώς στην ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν έχει βρει την αναγνώριση που θα έπρεπε να έχει. Γιατί ειδάλλως θα ήταν χαρά μας (και δεν είναι θέμα τοπικισμού) και φαντάζομαι πως και στο σύνολο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας να βλέπαμε συχνότερα στους ελληνικούς πάγκους τον “Πετρακογιάννη”.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook