Οι Κρητικοί προπονητές μπαίνουν στον χάρτη της Ελλάδας

Η αφορμή ήταν το βραβείο που παρέλαβε ο Γιώργος Πετράκης από τον ΠΣΑΠΠ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athletic.gr.

Μέχρι και να δούμε τον Γιάννη Πετράκη στον ΟΦΗ και την Superleague 1, η Κρήτη προπονητή στην μεγάλη κατηγορία δεν είχε δει. Θα μου πει κάποιος, ούτε τώρα έχει πέραν του “Πετρακογιάννη” που βρίσκεται στον Παναιτωλικό όμως με χαρά διαπιστώνουμε πως έρχονται συνεχώς και άλλοι που θεωρείται δεδομένο, εφόσον έχουν μυαλό οι ελληνικές ΠΑΕ, ότι πρόκειται να τους δούμε τα επόμενα χρόνια στην Superleague 1.

Ο Γιώργος Πετράκης που πλέον βρίσκεται στην Κύπρο, αφού συνεχίζουν οι ελληνικές ομάδες να προχωρούν σε ψώνια από το εξωτερικό και να τα πληρώνουν ακριβά (όπως ο Παναιτωλικός με τον Σούρερ, κέρδισε δικαιότατα το βραβείο του καλύτερου προπονητή της περσινής Superleague 2 ανεβάζοντας την Κηφισιά, ένα δικό του δημιούργημα, στην μεγάλη κατηγορία. Ο Παύλος Δερμιτζάκης επίσης οδήγησε τον Πανσερραϊκό, έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια μπορεί να είναι από την Καβάλα όμως στην Κρήτη έκανε τα πρώτα, σημαντικά του, προπονητικά βήματα και έφτασε στο σημείο να θεωρείται επίσης ένας εξαιρετικός τεχνικός.

Μπορεί η αφορμή για αυτό το άρθρο να ήταν η βράβευση του Γιώργου Πετράκη από τον ΠΣΑΠΠ όμως βλέπουμε μια σεζόν όπου οι Κρητικοί προπονητές λάμπουν στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα στα Χανιά που προβάλει μεταξύ των φαβορί για την άνοδο στην Superleague 1 και τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί σίγουρα στην μεγάλη κατηγορία και βέβαια δεν μπορούμε να μην αναφέρθούμε στο Νίκο Σουργιά. Ο νεαρός προπονητής του Γιούχτα στην πρώτη του χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία και με μπάτζετ πολύ μικρότερο από τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας και μάλιστα έχει καταφέρει να την έχει στην πρώτη εξάδα παίζοντας και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ήταν καιρός να φτάσουμε στο 2023 και να δούμε την Κρήτη να μπαίνει στον χάρτη των Ελλήνων προπονητών, να καμαρώνουμε ανθρώπους που ξεκίνησαν από τις μικρές κατηγορίες και να μονιμοποιούνται στις επαγγελματικές δείχνοντας και οι ίδιοι που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους συναδέλφους τους που το μόνο παραπάνω που διαθέτουν είναι καλές δημόσιες σχέσεις.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook