Επέστρεψε στην ομάδα με την οποία “έγραψε” ιστορία!

Ο Μανόλης Σουτζής και επίσημα ανέλαβε το πόστο του βοηθού του Γιάννη Ταουσιάνη και η στήλη SummerVibes του athleticradio.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω για να θυμηθεί τις ιστορικές στιγμές που έζησε ως παίκτης στους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Μανώλης Σουτζής γύρισε στον Εργοτέλη. Ο 47χρονος προπονητής ανέλαβε και επίσημα θέση στο τεχνικό τιμ του Εργοτέλη, αφού θα είναι ο βοηθός του Γιάννη Ταουσιάνη.

Ο Σουτζής επέστρεψε  στην ομάδα που φόρεσε την φανέλα της, από το 2000 μέχρι το 2006.

Στην πρώτες του δηλώσεις ανέφερε:

“Γυρίζω μετά από αρκετά χρόνια στην ομάδα  που υπηρέτησα και έζησα μαζί της τις καλύτερες και μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές μου στιγμές”.

Σίγουρα την μεγαλύτερη στιγμή του την έζησε με τον Εργοτέλη στις 30 Μαϊού 2004, όταν ως παίκτης των ¨κιτρινόμαυρων”, συνέβαλε στο να ανέβει η Κρητική ομάδα για πρώτη φορά στη ιστορία της, κερδίζοντας την άνοδο στην Α’ Εθνική στο μπαράζ με τον Ακράτητο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Εργοτέλης ως τρίτος στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (2003-04), απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ με τον 14ο της Α’ Εθνικής, Ακράτητο.

Η ΕΠΑΕ όρισε το μπαράζ για την Κυριακή 30 Μαΐου (19:00) σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης (Νέα Ευκαρπία, Πολίχνη).

Το γκολ που έκρινε το μπαράζ και έστειλε τον Εργοτέλη στην Α’ Εθνική πέτυχε ο Ζαν Μαρί Σιλά στις καθυστερήσεις.

Η σύνθεση του Εργοτέλη στο ιστορικό μπαράζ του 2004:

Μακρυδάκης, Χαραλαμπάκης (52’ Τζανετής), Σπυριδάκης, Οικονομάκης, Αργυράκης, Δημήτρης, Λαμπράκης (61’ Πίρβου), Σουτζής, Γωνιωτάκης (90+’ Γκοσποντίνοφ), Σιλά, Ογκουνσότο.

Μάλιστα ο Μανώλης Σουτζής σε συνέντευξή του στον Athletic Radio 104.2 είχε αναφερθεί στην ιστορική στιγμή με την άνοδο του Εργοτέλη στην Α’ Εθνική:

“Αυτές οι στιγμές σίγουρα ήταν από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου. Θυμάμαι ότι δεν είχαμε καθόλου άγχος απλά δεν περνούσε η ώρα να μπούμε στο γήπεδο. Όταν φύγαμε από εδώ είχα πάθει ένα βαρύ διάστρεμμα, δεν μπορούσα να περπατήσω και θυμάμαι αξέχαστα από το πρωί μέχρι το βράδυ έκανα θεραπείες. Τελικά έπαιξα γιατί δεν γινόταν να χάσω τέτοιο παιχνίδι. Υπήρχε θέληση από όλους μας, πάθος, δίψα για διάκριση και στο τέλος αυτό ήρθε παρότι το πετύχαμε με μεγάλη δυσκολία, αφού είχε ο Ακράτητος είχε παίκτες καλούς, έμπειρους, σίγουρα ήταν μια καλή ομάδα και ήρθε δύσκολα το αποτέλεσμα.

Σίγουρα υπήρχε τύχη αφού ο Ακράτητος ήταν καλύτερος από εμάς, όμως όλοι είχαμε δίψα, πάθος. Δεν είχαμε κοιμηθεί καθόλου αυτές τις τρεις ημέρες, αφού δεν είχαμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Ανεπανάληπτες στιγμές για όλους μας. Κανείς δεν μας πίστευε και κανείς δεν περίμενε να βγούμε Α Εθνική. Το 70% του ρόστερ μας ήταν Κρητικοί και ήταν σημαντικό αυτό.

Όταν μια ομάδα βγαίνει στην Α’ Εθνική, ήταν πρωτόγνωρο και ήταν η πιο σημαντική στιγμή για την ομάδα του Εργοτέλη. Μπήκαμε μέσα στο γήπεδο με πάθος. Μας είχε ετοιμάσει πολύ καλά ο Μύρος. Δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Ο Ακράτητος είχε να χάσει πολλά και αυτό ήταν θετικό για εμάς. Το είχαμε πάει αρκετά καλά το ματς εκτελώντας κατά γράμμα το πλάνο του Σηφάκη και λέγαμε με την τύχη θα μας έρθει η στιγμή και με την ικανότητα μας μπορέσαμε να βγάλουμε Α εθνική”.

Είχα δει την κερκίδα του Εργοτέλη όπως δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Μια κερκίδα γεμάτη, αφού μας είχαν ακολουθήσει πάρα πολύ κόσμος”. 

Για τα πανηγύρια μετά την άνοδο ανέφερε:

“Είχαμε φύγει ήμασταν στο ξενοδοχείο και πέσαμε στις πισίνες όλοι. Γυρίσαμε με πούλμαν όλο το Ηράκλειο, στο αεροδρόμιο να έρχεται ο κόσμος συγκλονιστικές στιγμές που δύσκολα να της ξανά ζήσουμε”.

Μία ακόμα ιστορική στιγμή που έζησε ο Μανώλης Σουτζής με τον Εργοτέλη ήταν την 7η Νοεμβρίου 2004), όταν η Κρητική ομάδα πέτυχε την πρώτη νίκη της στην Ιστορία της στην Α’ Εθνική. 

Με τον Μύρωνα Σηφάκη στον πάγκο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Εργοτέλης “άλωσε” την Τούμπα, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Ογκουνσότο, που σκόραρε στο 63′ και το 78′.

Βασικός για τον Εργοτέλη ήταν ο Μανόλης Σουτζής, που ήταν και ο τότε αρχηγός της Ηρακλειώτικης ομάδας και δημιουργός του 0-1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook