Παιχνίδι…χειροβομβίδα!

O Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στην στήλη του “Τοπικά NEWS” για αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην Θέρισο και τον Ηρόδοτο.

Έμαθα από τον φίλο μου τον Βαγγέλη Παπαγγελή,αλλά έγινε και ευρέως γνωστό πως υπήρξε ήδη σύσκεψη εν όψη του ”καταραμένου” αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην Θέρισο και τον Ηρόδοτο.

Που η…μοίρα, σόρι, η κλήρωση ήθελα να πω, το έφερε να βρεθούν αντίπαλες αυτές οι δυο ομάδες. Οι λόγοι γνωστοί, ας μη τους επαναλαμβάνω. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η περίπτωση να δούμε πάλι κακές εικόνες και επικίνδυνες, είναι πάρα πολύ πιθανόν.

Κάποιοι λένε πως με τις συσκέψεις, φουντώνουν τα σενάρια βίας. Αλλά, και αν δεν παρθούν προληπτικά μέτρα, δεν θα κατηγορηθούν θεσμοί, και ομάδες πως δεν προφύλαξαν το ματς; Να καταθέσω μια άποψη θέλω, έτσι, σαν απλός φίλαθλος του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αφού δυστυχώς έχουν πάρει τέτοια τροπή τα πράγματα, ας συμφωνήσουν ΕΠΣΗ και οι δυο ομάδες, να διεξαχθεί το ματς χωρίς φιλάθλους. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά, με κατάλληλο σχεδιασμό να μην επιτρέπεται να πλησιάσει κανένας φίλαθλος σε μια συγκεκριμένη ακτίνα απόστασης από το γήπεδο.

Το γήπεδο, που θα πρέπει να επιλεγεί με απόλυτη προσοχή. Λίγο δύσκολο θα μου πείτε. Παρά να δούμε όμως σπασμένα κεφάλια, και σκηνές βίας, καλό θα είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη σωματική ακεραιότητα, όσων εμπλέκονται σε αυτό το παιχνίδι.

Α, ”παίζει” και το άλλο σενάριο. πιο ακραίο,αλλά μπορεί και να οδηγεί σε κάπου. Με κλειδάριθμο, αυτές οι δυο ομάδες να μην συναντιόνται…ποτέ! Παρά να κινδυνεύουν ζωές, θα βρεθεί ομάδα που θα κάνει ένσταση σε μια τέτοια απόφαση; Δε νομίζω!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook