Οι ”απαντήσεις” του Μανόλη Κεφαλογιάννη

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Tοπικά News”.

Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην γενικός αρχηγός του Αλμυρού τοποθετήθηκε εκ νέου με επίσημη ανακοίνωση του για γεγονότα που διαδραματίσθηκαν πριν και μετά το ντέρμπι στο Ζαρό.

Όπως τονίζει ο ίδιος, αφορμή στάθηκαν κάποια δημοσιεύματα σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου.

Την παρακάτω επιστολή λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος απαντά σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στο ματς με τον Ζαρό και μετά το τέλος του και οδήγησαν στην παραίτησή του από τη διοίκηση του Αλμυρού:

«Αν και είχα σκοπό να μην ασχοληθώ άλλο με τα παραγοντικά και με το ποδόσφαιρα, κάποιες αναλήθειες που γράφτηκαν σε διάφορα σάιτ για τι πρόσωπό μου, με υποχρεώνουν για τελευταία φορά ν’ απαντήσω και να μη ξανασχοληθώ μ’ αυτούς.

Την Κυριακή 7 του μηνός, μετά το γεύμα που παραθέσαμε στην ομάδα, αναχωρήσαμε για Ζαρό σε πολύ καλό κλίμα παίκτες, διοίκηση και προπονητής που ήταν στο λεωφορείο. Μία ώρα πριν τον αγώνα, μέσα στ’ αποδυτήρια του Αλμυρού, μπήκαμε ο προπονητής, εγώ και οι 11 παίκτες, όπως γίνεται όλα τα χρόνια παρουσία του γενικού αρχηγού μέσα στ’ αποδυτήρια. Είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν οι υποψήφιοι προπονητές στις σχολές που πηγαίνουν, ότι ο γεν. αρχηγός είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ποδοσφαιρικού τμήματος και διοίκησης. Ο προπονητής μου είπε μπροστά στους παίκτες να βγω έξω από τα αποδυτήρια γιατί θέλει να μιλήσει με τους παίκτες του (λες και εγώ ήμουν ο κατάσκοπος του Ζαρού και θα μετέφερα όσα λέγονταν στους αντιπάλους). Μη θέλοντας να δημιουργήσω πρόβλημα, βγήκα έξω και τηλεφώνησα αμέσως στον πρόεδρο, όπου και του έδωσα την παραίτησή μου.

Το άλλο που με πείραξε σαν γενικός αρχηγός και υπεύθυνος της ομάδας, είναι ότι η αποστολή γύρισε με τους μισούς παίκτες στο λεωφορείο, χωρίς κανείς από τους υπόλοιπους να έχει πάρει άδεια από εμένα και αναρωτιέμαι ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη αν γινόταν κάτι με τα επιβατικά αυτοκίνητα που έφυγαν οι παίκτες. Προφανώς θα είχαν πάρει άδεια από τον προπονητή.

Και γι’ αυτά που γράφουν για τις σχέσεις μου με τον πρόεδρο Μαρίνο Μερονιανάκη, θα ήθελα να τους πω ότι είναι κάτι παραπάνω από αδερφικές κι έτσι θα παραμείνουν.

Την επομένη του αγώνα μιλήσαμε με τον πρόεδρο για το τι έγινε στο Ζαρό και σε ερώτηση δική μου «αν θέλει ο Αλμυρός να πάρει το πρωτάθλημα» μου είπε «ναι». Εγώ τότε του απάντησα ότι «με προπονητή τον Βασίλη Μιχελουδάκη δεν πρόκειται να πάρει τίτλο».

Μου είπε ότι σκέφτεται να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία και του απάντησα ότι «ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και είναι πιθανόν ο Ζαρός να ξεφύγει και να μη μπορούμε να τον φτάσουμε». Όταν είδα ότι ο πρόεδρος επέμενε, τότε του έδωσα την οριστική παραίτησή μου, μη θέλοντας να χαλάσω τις σχέσεις μου μαζί του. Ο Αλμυρός φέτος δημιουργήθηκε μ’ ένα πολύ ακριβό προϋπολογισμό, που σε μεγάλο βαθμό έχω κι εγώ την ευθύνη γι’ αυτό, κι αν η ομάδα δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα, θα ήμουν εγώ υπόλογος γι’ αυτό απέναντι στον πρόεδρο.

Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο Βασίλη Μιχελουδάκη και να είναι σίγουρος ότι αν ο Αλμυρός κατακτήσει το πρωτάθλημα μ’ αυτόν προπονητή, θα είμαι ο πρώτος που θα του δώσω το χέρι και θ’ αναγνωρίσω το λάθος μου.

Καλή επιτυχία στους δύο «Αλμυρούς» Μανόλη Απλαδά και Μανόλη Βίστη στα καθήκοντά τους, έχω ήδη μιλήσει τηλεφωνικώς μαζί τους και ό,τι χρειαστούν να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook