Γιάννης Κουφάκης και Κώστας Μαυρουδής στο athleticradio.gr

Για την ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών της έδρας του Ηρακλή Ηρακλείου μίλησαν στο athleticradio.gr ο Γιάννης Κουφάκης και ο Κώστας Μαυρουδής.

Γ. Κουφάκης: «Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα οι δυο περιπτώσεις τιμώρίας»

Την δικιά του τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής κ. Γιάννης Κουφάκης, στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις τελευταίες αποφάσεις σχετικά με τις τιμωρίες ομάδων για το πέταγμα καρέκλας προς τον βοηθό διαιτητή στη μια περίπτωση, αλλά και το μπουκάλι προς το ρέφερι στην άλλη. Διευκρινίζω για τυχόν παρεξηγήσεις, δεν καταθέτω δικιά μου άποψη γιατί δε χρειάζεται νομίζω, παρόλο που έτυχε να είμαι παρών και στις δυο αυτές περιπτώσεις! Λοιπόν ο κ. Κουφάκης τοποθετήθηκε ως εξής μιλώντας στο athleticradio.gr: «Δεν είναι όλα ίδια, κανονικά στο ματς που πετάχτηκε η καρέκλα, έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας εις βάρος της ομάδας που έγινε το περιστατικό. Από τη στιγμή που καρέκλα χτυπά τον βοηθό. Αυτή και μόνο η πράξη, απαξιώνει το θεσμό του διαιτητή. Κρίναμε με ομόφωνη απόφαση, δίκαιη τη ποινή, ανάλογα με τη πράξη. Μάλιστα είπα χαρακτηριστικά, γιατί δε πέταξε και το τραπέζι να τα κάνει σετ»!

Και ο πρόεδρος της πειθαρχικής συνεχίζει… «Στην ομάδα που τιμωρήθηκε με λιγότερες αγωνιστικές για το μπουκάλι νερού, καταρχάς δεν είναι υπότροπη. Ρωτάω, είναι το ίδιο απαξιωτικό; Πως μπορούμε να τιμωρήσουμε με την ίδια βαρύτητα τις δυο αυτές περιπτώσεις; Μπορεί για το μπουκάλι, στο θυμό του κάποιος να το πετάξει που είναι και αυτό κακό, αλλά στη καρέκλα δεν είναι θυμός της στιγμής, έχει διάρκεια, και προσβάλει σε απόλυτο βαθμό το διαιτητή. Παρόλα αυτά το κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να προσφύγει προς τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ είναι σεβαστό. Άλλωστε, ποτέ δε ζητήσαμε το αλάθητο».

Η τοποθέτηση του προέδρου του Ηρακλή Κώστα Μαυρουδή

Θεώρησα ότι πρέπει να συνομιλήσω και με τον Κώστα Μαυρουδή για να έχω τη δική του τοποθέτηση. Σχολίασε λοιπόν ο πρόεδρος του Ηρακλή Ηρακλείου: «Δεν είπα να μη τιμωρηθεί ο Ηρακλής, είναι καταδικαστέα τέτοιου είδους γεγονότα. Όμως γιατί να μας επιβάλουν την έσχατη ποινή; Από μια έως τέσσερις αγωνιστικές της έδρας λέει ο κανονισμός. Ποτέ μέχρι τώρα στα πέντε χρόνια προεδρίας μου, δεν έχουμε τιμωρηθεί ξανά, ποτέ δεν είχαμε πάει σε απολογία. Δε το κρύβω ότι συνομίλησα με το πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, και του εξέφρασα τη δυσαρέσκεια μου σε πολύ έντονο ύφος. Θα κινηθώ νομικά κατά της απόφασης προσφεύγοντας στην ΕΠΟ. Κρίνω ότι υπάρχει εμπάθεια προς το σωματείο μας. Εμάς η καρέκλα δε χτύπησε το βοηθό, εν αντιθέσει στο άλλο ματς, που το μπουκάλι χτύπησε στο χέρι το διαιτητή. Εννοείτε πως δεν έχουμε κανένα θέμα με το σωματείο που τιμωρήθηκε για το μπουκάλι νερού».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook