Ο ”κουρέας” του τοπικού ποδοσφαίρου

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Tοπικά News”.

Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να πω δυο-τρία πράγματα για έναν άνθρωπο που βρίσκεται σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στο χώρο του Ηρακλειότικου ποδοσφαίρου. Τον κύριο Γιάννη Καλοτεράκη.

Το γνωστό μας… κουρέα αλλά όχι της Σεββίλης, έτσι; Απλά λόγο επαγγέλματος, ποιο πολύ είναι γνωστός ως ”κουρέας” παρά με το κανονικό του όνομα! Ο κυρ Γιάννης ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκεται από το 1972 στο παραγοντιλήκη, και πάντα στον αγαπημένο του Δαίδαλο.

Μόνο μία χρονιά όπως μου έχει πει, βοήθησε και στο ΠΟΑ. Σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον παλιός παράγοντας στο Ηράκλειο.

Ακολουθεί ο Mr. Ρόκας Νίκος Μαρτιμιανάκης, που μπήκε στο χώρο λέει προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Που όμως έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα ο ”κουρέας” συνεχίζει ακάθεκτος, με… μπαταρίες  ντούρασελ!

Ο ίδιος για κάποια χρόνια είχε ”κρατήσει” και τον πάλαι ποτέ Ερμή, ως δεύτερη ομάδα του Δαιδάλου. Επίσης, στο χρονικό διάστημα της συνεργασίας Δαιδάλου-Δόξας, με την ονομασία… Δόξα Μασταμπά, και εκεί ήταν ”μέσα” σε συνεργασία με τους παράγοντες του ΕΓΟΗ.

Τα δυο τελευταία χρόνια, που επανιδρύθηκε ο Δαίδαλος, στη πρώτη γραμμή βρίσκεται ο πρόεδρος Στέλιος Κτιστάκης, αλλά πάντα η συμβολή του Καλοτεράκη είναι χρήσιμη!

Και γι αυτό ο μεγάλος Στέλιος τον έχει πάντα σε περίοπτη θέση! Τώρα ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρα που μπορεί να συνέβαλαν να μπει στα διοικητικά και να παραμένει τόσα χρόνια;

Όπως μου είπε ο ίδιος, ” ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά μου, να βρίσκονται πάντα στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Τους Δημήτρη, Άκη, και Ανδρέα. Όπου όλοι τους έπαιξαν μπάλα στο Δαίδαλο. Αλλά και οι τρεις τους επίσης έχουν ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα τους!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook