Προπονητής τριών δεκαετιών ο Γ. Νταουσιάνης!

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Tοπικά News”.

Δεν θα είναι υπερβολικό να πούμε ότι ο προπονητής Γιάννης Νταουσιάνης έχει καθίσει στο πάγκο σχεδόν των μισών Ηρακλειώτικων ομάδων!

Σίγουρα όχι, από τη στιγμή που με μία πρόχειρη καταμέτρηση φτάνει στον αριθμό 25 με 26 ομάδων. Και μάθετε και το άλλο, έχει εκπροσωπήσει το Ηράκλειο στο Λασίθι. Και όλα αυτά μόνο για το προπονητηλίκη, δεν ακουμπάω τις ομάδες που έχει παίξει ποδόσφαιρο, όπου ο νόμος ‘’η μπάλα ή ο παίχτης’’ εφαρμόζονταν… κατά γράμμα!

Ο ‘’Νταού’’ ξεκίνησε στο μακρινό 1983 στο πάγκο των Καμινίων, μένοντας για ένα χρόνο. Τότε πήγε και παρακολούθησε με επιτυχία τη σχολή προπονητών. Στη συνέχεια πήγε στον ΑΟΤ ως παίχτης αρχικά και μετά και ως προπονητής. Σε κάποιες ομάδες μάλιστα, έχει περάσει σε δύο διαφορετικές περιόδους.

Πάμε στα ονόματα τώρα, Αλμυρός,  Κόροιβος(με γενικό αρχηγό το τωρινό πρόεδρο Μιχάλη Δοκιανάκη), Δαφνές(δυο φορές), Ασπίδα Βενεράτου(τέσσερις φορές!!!), Απόλλων Τεφελίου, Ελπίδες, Γιούχτας, Ραύκος(δυο φορές), Εθνικός, Μινωική, Δωριέας, Κόρακας, Φαιστός, ΠΑΟΚ(δυο φορές), Νέοι Εργοτέλη, Ολυμπιακός Ηρακλείου, ΑΕΔΑ, Χάνδακας, Διαγόρας, Ηρακλής Νιπιδιτού. Οι Λασιθιότικες ομάδες είναι ΑΟΑΝ, Νεάπολη, και Αστέρας Αγίου Νικολάου. ‘Όπως μου τόνισε ο Νταουσιάνης, δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλες ομάδες που δε τις θυμάται, ζητάμε συγνώμη για αυτό!

Πήρε τίτλο

Με τις ομάδες που κατάφερε τη παρουσία του, πάντα ως προπονητής, να τη συνδυάσει με τίτλο είναι οι Ασπίδα, Αστέρας Αγίου Νικολάου, και ΑΟΑΝ. Δύο πρωταθλήματα δηλαδή στο Λασίθι!

Ο Λαμπράκης και οι άλλοι

Μου είπε τέλος ο φίλος μου ο ‘’Νταού’’ πως παίχτες που αποτελούν δικά του δημιουργήματα είναι κυρίως από το Βενεράτο, Ποτηράκης, Ξενάκης, Σταυρουλάκης Μαρίνος, αλλά και ο τερματοφύλακας Μπανασάκης στο Χάνδακα, που τον έχει μαζί του τώρα και στο Νιπιδιτό.

Κορυφαίο φυσικά όνομα ποδοσφαιριστή που ‘’φτιάχτηκε’’ από τη μαεστρία του κόουτς, αποτελεί ο Σταύρος Λαμπράκης, που έκανε τα πρώτα του βήματα στον ΑΟΚ όταν ήταν αυτός στο πάγκο.

Αυτός είναι ο ‘’Νταού’’ του τοπικού ποδοσφαίρου μας!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook