Αλλάζουν τα δεδομένα στο κεφάλαιο ‘’μικροί’’ ποδοσφαιριστές

Με τη κατάργηση της νομοθεσίας της υποχρεωτικής τους συμμετοχής στην 11άδα των ομάδων τους.

Τέλος λέει στο κεφάλαιο ‘’μικρών’’ ποδοσφαιριστών βάζει η ΕΠΟ με τη κατάργηση της νομοθεσίας της υποχρεωτικής τους συμμετοχής στην 11άδα των ομάδων τους στα ερασιτεχνικά πρωταθήματα. Με όρια σε ηλικία και αριθμό φυσικά.

Γνωστά αυτά άλλωστε. Εδώ διίστανται οι απόψεις. Από την επόμενη σεζόν βέβαια μπορεί να ισχύσει στο Ηράκλειο μετά από τη πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ. Για φέτος σίγουρα συνεχίζει η κατάσταση ως έχει.

Για την επόμενη σεζόν θα δείξουν τα πράγματα και οι εξελίξεις, αφού υπάρχει στη μέση και η εναρμόνιση του καταστατικού.

Άλλοι το θεωρούν πισωγύρισμα αυτό, διαφωνούν κάθετα, και διερωτούνται ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης. Και μάλιστα λέει παραξενεύονταν βλέποντας παράγοντες να υπέρ αμύνονται της απόφασης αυτής στη συνέλευση της Ένωσης. Ακούγονται επίσης και οι απόψεις που λένε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, που έχουν τη θέληση και ικανότητα να διακριθούν θα το πετύχουν.

Και στις ομάδες τους θα παίρνουν συμμετοχές έτσι κι αλλιώς. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, και παρατηρούσαμε πως το θέμα της υποχρεωτικής παρουσίας ‘’μικρών’’ είχε γυρίσει ανάποδα σε ομάδες και τους ίδιους τους παίχτες αυτούς. Μου τόνιζε πρόσφατα έμπειρος προπονητής πως είναι καλό να καταργηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή μικρών παιχτών στη σύνθεση.

Να δουλεύουν οι νεαροί παίχτες, και να κερδίζουν πράγματα με την αξία τους και όχι με το νόμο. Τέλος στα σκηνικά να ζητάνε χρήματα οι νεαροί παίχτες για να πάνε σε ομάδες! Τέλος στους γονείς-μάνατζερ των παιχτών-παιδιών τους! Τώρα πλέον θα φανούν εκείνοι που έχουν όρεξη, σχέδια, όνειρα, υπομονή και επιμονή να δουλέψουν και να κυνηγήσουν τη ποδοσφαιρική καταξίωση.

Αλλά είναι καιρός να δουλέψουμε πολύ περισσότερο τη σωστή ποδοσφαιρική και αθλητική νοοτροπία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook