Παρατηρητής… των ουρανών

Πριν από λίγες ημέρες, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Μανώλης Μπαλουζάκης.

Ο άνθρωπος που εμείς φυσικά γνωρίσαμε μέσα από το τοπικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ταλαιπωρούνταν από το καρκίνο, το πάλεψε, έδωσε και εκεί τη μάχη του.

Αλλά αν και με…καθήκοντα παρατηρητή, νικήθηκε, το ξέρουμε όλοι, η…κακή αρρώστια, δύσκολα νικιέται. Βρέθηκε μέσα στην ΕΠΣΗ με τα καθήκοντα λοιπόν του παρατηρητή αγώνων.

Κοντά στη μια 15ετία, όπως μας είπε και ο Κώστας Θεοδοσάκης. Ο πρώην παράγοντας στην Ένωση, τον είχε κοντά του.

Ο κυρ Κώστας είχε δεχθεί πρόταση να βάλει τον…Μπαλούζο στο κλαμπ των παρατηρητών, από το πάλαι ποτέ πρόεδρο και παράγοντα του Μαραθώνα, το Γιάννη Σερλιδάκη.  Όλα αυτά τα χρόνια ο Μανόλης, προσέφερε πολλά μέσω των καθηκόντων του, στην ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών.

Γνώρισε και τον γνώρισε πολύ κόσμος. Δεν έλεγε εύκολα το ‘’όχι’’, έτρεχε παντού, υπήρξαν και δύσκολες στιγμές σε γήπεδα, αλλά είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και αυτά.

Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοδοσάκης: Ήταν πιστός στρατιώτης, όπου και να του έλεγα πως τον ορίζω, εκείνος προθυμοποιούνταν να πάει. Όταν έμαθα πως είχε αρρωστήσει, σκόπευα να μη τον ξανά ορίσω,σεβόμενος τη περιπέτεια του και ευχόμενος να ξεπεραστεί γρήγορα.

Δεν τον είχαμε προσκαλέσει σε συγκέντρωση ενόψει της σεζόν. Και όμως ήρθε, λέγοντας μου πως τίθεται στη διάθεση της ΕΠΣΗ, αφού μπορεί να πηγαίνει στα γήπεδα’’.  Εμείς προσθέτουμε, πως αρκετές φορές, ερχόταν σε γήπεδα, ακόμα και χωρίς να είναι παρατηρητής.

Επίσης, ήθελε να μαθαίνει.. πόσο πάνε και τα υπόλοιπα ματς, οι ερωτήσεις του…έπεφταν βροχή!

Είχε χόμπι το κυνήγι, οπλιζόταν και…μπαμ και μπουμ!  Καταγόταν από τα Άνω Καλέσα, όπως μας τόνισαν συγχωριανοί του…ο Μανόλης ήταν από τους πλέον αγαπητούς συγχωριανούς μας.

Αυτά και από τα Κάτω Καλέσα φυσικά. Ακόμα συνομιλώντας με Καλεσανούς, μάθαμε ότι ο Μανόλης πριν από 30 με 35 χρόνια περίπου, είχε διατελέσει παράγοντας στην ομάδα του χωριού τους το Μαραθώνα.

Φίλε μας Μπαλούζο, ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή σου. Σίγουρα εκεί ψηλά, θα μπαίνεις και πάλι παρατηρητής στους αγώνες του ουρανού. Θερμά επίσης συλλυπητήρια και στην οικογένεια του…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook